Takaisin
7.4.2019 klo 21.31

Futsal-Liiga: KaDy voitti SoVon ja jatkaa finaaleihin

Jaa:

Ⓒ Sami Virtanen

Leijona Futsal (Akaa) oli selvittänyt tiensä Futsal-Liigan finaaleihin jo lauantaina kaatamalla espoolaisen Golden Futsal Teamin kolmannen kerran. Sunnuntaina oli Kampuksen Dynamon vuoro juhlia finaalipaikkaa, kun jyväskyläläiset onnistuivat voittamaan Somerolla SoVon neljännessä välierässä maalein 1–7 (1–2). KaDy vei välieräsarjan nimiinsä voitoin 3–1. Näin ollen Liigan finaaleissa nähdään viime kevään toisinto KaDy – Leijona.

su 7.4.2019
Futsal-Liigan 4. välierä

Somero, Monitoimitalo
SoVo – KaDy 1–7 (1–2)       

Maalintekijät:
SoVo: KaDy o.m.
KaDy: Newton Jr., Mikko Kytölä 3, David Parente, Kristijan Radin, Sergei Korsunov

Leijona Futsal (Akaa) oli selvittänyt tiensä Futsal-Liigan finaaleihin jo lauantaina kaatamalla espoolaisen Golden Futsal Teamin kolmannen kerran. Sunnuntaina oli Kampuksen Dynamon vuoro juhlia finaalipaikkaa, kun jyväskyläläiset onnistuivat voittamaan Somerolla SoVon neljännessä välierässä maalein 1–7 (1–2). KaDy vei välieräsarjan nimiinsä voitoin 3–1. Näin ollen Liigan finaaleissa nähdään viime kevään toisinto KaDy – Leijona. Vuosi sitten KaDy voitti Suomen mestaruuden voitoin 3–1; tälle keväälle ennakoidaan hyvin tasaista sarjaa.


KaDy ja Leijona kohtaavat jälleen finaaleissa. (Kuva: Jiri Halttunen)

Neljäs ottelu eteni aluksi KaDyn käsikirjoituksen mukaan, joskin SoVon ykkösketju Valdrin Seferi – Arber Istrefi – Mergim Bushi – Gezim Voca väläytteli vaarallisuuttaan. Newton Jr. vei Dynamon 0–1-johtoon, mutta SoVo tasoitti, kun Joonas Manzo lähetti nollakulmasta KaDy-luukulle kovan pallon, jonka KaDy-puolustus ohjasi omiin. Puoliajalle mentiin 1–2-vierasjohdossa, kun KaDyn kapteeni Mikko Kytölä päätti nopean hyökkäyksen alakulmalaukaukseen.

Toisen puoliajan ensimmäiset 10 minuuttia SoVo jahtasi kaikin voimin tasoitusmaalia, mutta KaDy onnistui puolustamaan SoVon hyökkäykset vaarattomiksi. Viimeisen 10 minuutin aikana SoVo väsähti ja KaDy sai pallorallinsa pyörimään. Tuloksena oli ensin David Parenten komea 1–3-maali ja perään nopeaan tahtiin neljä lisämaalia SoVon epäonnistuessa takaa-ajossaan. Mikko Kytölä viimeisteli hattutempun.

KaDyn David Parente ohittaa syötöllä SoVon Juho Petterssonin
KaDy ja SoVo väänsivät väkevästi finaalipaikasta. (Kuva: Sami Virtanen)

SoVon pelaaja-valmentaja Valdrin Seferi oli pettynyt, mutta myönsi vastustajan paremmuuden.

– Harmittaa toki, koska finaalipaikka oli koko joukkueen haaveena ja tavoitteena. KaDy otti tänään meidän vahvuudet pois aika tehokkaasti. Kun hyökkäyksistämme puuttui tehot, ruvettiin “soveltamaan” eikä seurattu pelikirjaa. Ei tällaista vastustajaa vastaan voida lähteä hakemaan maaleja tappioasemassakaan puolustamisen kustannuksella.

– Ylivoimapelimme ottelun lopussa oli surkeaa ja väkinäistä ja väsynyttä; ehkä olisi sittenkin pitänyt jatkaa tasoituksen metsästystä tasakentällisin, jolloin yleensä kyllä luomme maalipaikkoja. Emme voi piiloutua poissaolojen taakse, mutta olihan meillä pahoja poissaoloja tänään. Esimerkiksi (pelikiellossa ollut) Valdrin Rashica olisi ollut hyvä lisä rosteriin. Ykkösketju jäi nyt kokonaan ilman tehoja. Nälkää jäi ehdottomasti pronssiotteluun; nyt huilataan hieman ja sitten lähdetään Espooseen täysillä hakemaan seuran toista mitalia.
 
KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović luotsasi joukkonsa jälleen finaaleihin, mutta antoi KaDyn kotisivuilla tunnustusta vastustajallekin:

– Sarja oli meille vaikea ja pelit pitkään tasaisia. Lopulta tässä neljännessä pelissä SoVon fyysinen kunto ei riittänyt vastata peliimme. Kestimme puolustustaistelussa minuutit 20–30, jolloin SoVo hallitsi palloa ja haki tasoitusta, se oli meiltä hieman hermostunut vaihe. Viimeiset kymmenen minuuttia pelasimme taas hyvää syöttöpeliä ja liikuimme; vastustaja väsähti jo siinä vaiheessa.
 
KaDyn kapteeni Mikko Kytölä iski kolme maalia ja johti jyväskyläläispuolustusta.

– SoVo on meille ollut viime vuosina erittäin hankala vastus ja niin oli nytkin. Heillä on hyvät vastahyökkäykset ja muutama erityisen hyvä laukoja. Toisaalta taktisella puolella SoVo jää jälkeen meistä. Läpi välieräsarjan oltiin fiksumpia kuin vastustaja muutamassa asiassa ja ansaittiin sillä lopulta sarjan voitto.
 
Omasta hattutempustaan kapteeni pysyi KaDyn kotisivuilla vaatimattomana:

– Joskus sattuu osumaan. Ei sillä ole väliä, kuka joukkueesta osuu, kun voitetaan. Näissä Someron peleissä liikuin pohjapelaajan paikalta tavallista enemmän syvyyteen, siinä tulee enemmän paikanvaihtoa ja pääsyä laukaisuetäisyydelle. Nyt oli vaihteeksi minun vuoroni osua maaliin, Kytölä päättää.

SoVon raportti

KaDyn raportti

* * *

KaDyn ja Leijonan finaalisarja pelataan seuraavasti:

1. finaali ke 17.4. klo 19.00 Jyväskylä (Yle Areena?)
2. finaali pe 19.4. klo 14.15 Iittala-halli (Yle TV2 ja/tai Areena?)
3. finaali ma 22.4. klo 14.45 Jyväskylä (Yle TV2 ja/tai Areena?)
+ tarvittaessa:
4. finaali su 28.4. klo 13.00 Iittala-halli (Yle TV2)
5. finaali pe 3.5. klo 18.15 Jyväskylä (Yle TV2)

Ennen finaaleita on maaottelutauko, jolloin Suomi isännöi maailman huippumaata Espanjaa la 13.4. Tampereella ja su 14.4. Vantaalla.

Pronssiottelu pelataan Golden Futsal Teamin ja SoVon välillä yksiosaisena Espoon Opinmäessä maaottelutauon jälkeen.

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä

Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 437 8041