Futsal-Liiga: KaDy voitti JoSePan Keski-Suomen derbyssä

(Kuvat: Sami Virtanen)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin tiistai-iltana yksittäinen ottelu, kun Kampuksen Dynamo ja Joutsan Seudun Pallo ottivat varaslähdön kevätkierrokselle. KaDy oli vieraitaan vahvempi ja vei ottelun nimiinsä lukemin 5–1. Tuloksen myötä KaDy on edelleen sarjan toisella sijalla ja JoSePa kahdeksantena eli pudotuspeliviivan yläpuolella, mutta kummankin takana hönkii kolmen pisteen päässä ottelun vähemmän pelannut joukkue (3. sijalla GFT ja 9. sijalla PP-70).

Liigan syyskierros pelataan loppuun viikonloppuna: lauantaina otellaan kuudella paikkakunnalla, ja jo sunnuntaina jatketaan Riemun ja Tornion Palloveikkojen toisella kohtaamisella.

JoSePa: Benno Hanslian

KaDyn ja JoSePan neljäs liigakohtaaminen alkoi suhteellisen tasaisella ensimmäisellä jaksolla, vaikka maaleja teki vain jyväskyläläisten Juho Väinälä. JoSePan kapteeni Niko Rantanen joutui jättämään parketin parin minuutin jälkeen, ja hänet korvasi maalissa Aake Partio, joka otti runsaasti tärkeitä koppeja ja palkittiin Joutsan parhaana. Virkaveli Niila-Ville Laitinen selvisi toisessa päädyssä vähemmällä työllä, mutta muutamaan otteeseen JoSePa sai Jari Kotimäen ja Jarkko ja Janne Kosusen johdolla aikaan hyvän paineen KaDyn kenttäpuoliskolle. JoSePan avainpelaajista poissa oli Otto Piili.

KaDy - JoSePa 10.12.2019
KaDyn nuorisoketju pääsi juhlimaan maalia.

Dynamon avainpelaajat Mikko Kytölä ja Newton Jr. olivat poissa loukkaantumisten vuoksi, ja nuorille pelaajille oli tarjolla peliaikaa. Heikki Korhonen merkkauttikin jo toisen liigamaalinsa KaDyn 4–0-osumassa, jonka syötti Verneri Salpakari. Tämän jälkeen JoSePan Benno Hanslian onnistui prässäämään pallon KaDy-puolustukselta ja iskemään helpon maalin, joka kuitenkin jäi Joutsan ainokaiseksi. Dynamon parhaana palkittu Teemu Lukkari iski toisella jaksolla kaksi maalia, joiden myötä maajoukkueeseenkin noussut ex-riemulainen on KaDyn tehokkain maalintekijä.