FUTSAL-LIIGA: KaDy voitti Akaan; voittoihin myös Sievi, Mad Max, SoVo ja Kemi

Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina vuoden viisi viimeistä ottelua. Jyväskylän huippuottelussa KaDy selätti sarjakärki Akaan 4–3 katkaisten akaalaisten voittoputken. SoVo löylytti kotonaan sarjajumbo Ilvestä, Mad Max haki pisteet Joutsasta, ja Sievi otti 4–2-kotivoiton häntäpään taistelussa Riemua vastaan. Kemissä pelattiin klo 18.00 alkaen iltaottelu FC Kemi – PP-70, joka päättyi kotijoukkueen 9–1 voittoon. Joulutauolle mennään Akaa Futsalin sarjajohdossa ja KaDy on kakkosena.

Maalit:
KaDy: Markus Rautiainen 2, Teemu Lukkari, Akaa om.
Akaa Futsal: Rafael Giorgio, Jussi Nyström, Tomi Lahtinen

Jyväskylässä nähtiin varsin tasainen kärkikamppailu siitä huolimatta, että Kampuksen Dynamon Mikko Kytölä ja Newton Jr olivat edelleen lasaretin puolella. Tosin eivät akaalaisetkaan olleet säästyneet loukkaantumisilta, kun poissa olivat maajoukkuemiehet Petri Grönholm ja Tero Intala. Tauolle mentiin kotijoukkueen niukassa 2–1 johdossa. Toisella puoliskolla KaDy karkasi jo mukavan tuntuiseen 4–1 johtoon, mutta Akaa kavensi nopeasti murhaavan tehokkaalla reikäpaitapelillä tilanteeksi 4–3. Sen lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan päässeet ja näin jyväskyläläiset aiheuttivat Akaa Futsalille sen kauden ensimmäisen tappion. Markus Rautiainen teki isännille kaksi maalia ja oli järjestämässä myös voittomaalia, joka merkittiin Akaan omaksi maaliksi. Akaa jatkaa joulutauolle sarjakärkessä, KaDy sarjakakkosena.

KaDyn raportti

KaDyn Teemu Lukkari tuulettaa 2–1 osumaansa. (Kuva: Sami Virtanen)

Someron Monitoimitalo
SoVo – Ilves FS 6–1 (4–0)
Maalit:
SoVo: Gezim Voca 2, Joonas Manzo, Arber Istrefi, Eetu Kauria, Xhevdet Gela
Ilves: Sampo Suonpää

Someron Voima oli jälleen vahva kotihallissaan, ja sen sai tuntea nahoissaan sarjan hännille jumahtanut Ilves FS. SoVon ykköspyssy Gezim Voca aloitti maalinteon jo 2. minuutilla, mutta varsinainen maalikimara nähtiin avauspuoliajan loppuminuuteilla. Joonas Manzo tuplasi kotijohdon, Voca pommitti osuman 10 metrin vaparitäplältä ja aina juonikas Arber Istrefi sinetöi neljän maalin taukojohdon. Ilveksen takaa-ajo tuotti osuman vasta 35. minuutilla Sampo Suonpään kaventaessa. SoVo kaasutteli kuitenkin 6–1-kotivoittoon ja tarrasi tukevasti kiinni kutossijaan ja pudotuspelipaikkaan joulutauolle mentäessä. Kahdeksankertaisen Suomen mestari Ilveksen pisteputki katkesi karusti; Ilves jatkaa sarjan viimeisellä sijalla, putoajan paikalla. Kierroksen jälkeen Gezim Voca (17 + 13) johtaa edelleen pistepörssiä, mutta FC Kemin Enderson Suárez (23 + 5) hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä.

Ilveksen raportti

Sievi, Monitoimihalli
Sievi FS – Riemu 4–2 (2–0)
Maalit:
Sievi: Juho Alasuutari, Joni Pakola, Riemu om., Atte Häivälä
Riemu: Aleksi Autti, Joonas Madetoja

Sievissä pelattiin tiivis ja tasainen kamppailu häntäpään tärkeistä sarjapisteistä, jossa sijalla 10 oleva kotijoukkue Sievi FS selätti Riemun maalein 4–2. Sievin kokeneesta kaartista Juho Alasuutari ja Joni Pakola avasivat maalihanat avauspuoliajalla. Huippuvahvistus Radik Akhmetkhanov oli jo Sievin kokoonpanossa, muttei vielä käynyt kentällä. Toisella puoliajalla Riemu taisteli itsensä 3–0-tappioasemasta 3–2-lukemiin, mutta tasoituksessa liikuntalaiset eivät enää onnistuneet. Sen sijaan Riemun viimeisen ylivoimapyörityksen päätteeksi Sievin Atte Häivälä sijoitti pallon tyhjään Riemu-nuottaan pari sekuntia ennen summeria. Kotisalissa mukavan pistepotin kerännyt Sievi nousi sarjan hänniltä jo playoff-viivan tuntumaan; Riemu on toiseksi viimeisenä karsijan paikalla.

Joutsa, liikuntahalli
JoSePa – Mad Max 5–7 (3–2)
Maalit:
JoSePa: Oskari Luoma, Mad Max om., Benno Hanslian, Matias Paappanen, Jari Kotimäki
Mad Max: Justus Kunnas, Mikko Heritty 2, Mika Jussila, Yasar Elbeller, Kim Lingman, Jukka Saari

Joutsassa pelattiin alemman keskikastin hegemoniamatsi; sekä JoSePa että Mad Max ovat pysytelleet lähes koko kauden kiikun kaakun pudotuspeliviivan yläpuolella sijojen 7–8 tuntumassa. JoSePa karkasi avausjaksolla 3–1-johtoon Oskari Luoman ja Benno Hanslianin maaleilla, mutta Max Max käänsi pelin toisen puoliajan alussa. JoSePa onnistui kampeamaan vielä kerran tasoihin 5–5-tilanteessa, mutta kaksi maalia laukoneen Mikko Herityn upea yksilösuoritus ja tarkka kaukolaukaus vasempaan yläkulmaan 38. minuutilla ratkaisi pisteet vieraille. JoSePa ei enää lentävällä maalivahdilla tasoittanut ottelua toista kertaa, vaan Max-maalivahti Jukka Saari roikotti seitsemännen maalin tyhjään joutsalaismaaliin. Mad Max on nyt tukevammin jaetulla kutossijalla SoVon kanssa.

Mikko Heritty iski kaksi maalia JoSePan nuottaan. (Kuva Calahan.kuvat)

18:00
Kemi, Tervahalli
FC Kemi – PP-70  9–1  (5–1)
Maalit:
FC Kemi: Keijo Huusko 2, Tuukka Pikkarainen, Ricardo Arcos 3, Enderson Suárez 2, Ville Uimaniemi
PP-70: Vili-Atte Mäkinen

Futsalvuosi 2019 paketoitiin Kemissä, jonne vierailulle oli matkustanut PP-70 Tampereelta. Haastajana otteluun lähtenyt PP-70 vastasi ottelun ensimmäisestä maalista, kun 7. minuutilla Vili-Atte Mäkinen iski  takatolpalta pallon reppuun. Tämän jälkeen ottelu oli kuitenkin kemiläisten heiniä, kun vain hetkeä myöhemmin liigan kokeneempaan kaartiin kuuluva Keijo Huusko aluksi tasoitti ottelun ja minuuttia myöhemmin vei isännät 2–1-johtoon. Vieraat kuitenkin sinnittelivät vielä ottelussa mukana, mutta Joona Valkaman 17. minuutilla tapahtunutta ulosajoa seurannut ylivoimapeli ja 3–1 maali näyttivät katkaisevan PP-70:n selkärangan.  Tauolle mentiiin 5–1 lukemissa, ja toisella puolikkaalla FC Kemi vielä kaunisteli loppulukemiksi 9–1. Kemiläisten tehomiehenä kunnostautui Ricardo Arcos pistein 3+3. Enderson Suárez puolestaan vankisti asemiaan liigan maalipörssin kärjessä kahdella maalilla, joita hänellä on nyt kasassa 23. Joulutauolle FC Kemi lähtee kolmannelta sijalta ja PP-70 puolestaan putosi kolmanneksi viimeiseksi oman kotiottelunsa voittaneen Sievi FS:n taakse.