Futsal-Liiga: KaDy nollasi ToPV:n, GFT vahva Joutsassa, FC Kemi kurmautti Mad Maxia

Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. KaDy haki Torniosta 0–4-vierasvoiton katkaisten sarjanousija ToPV:n voittoputken. JoSePa taipui kotihallissaan erikoistilanteissa vahvalle GFT:lle maalein 3–4. FC Kemi oli tyly isäntä Mad Maxille ottaen 5–1 -kotivoiton; Vesa Lilja laukoi hattutempun. Akaa Futsal johtaa sarjaa, KaDy on toisena.

Mad Max: Mika Jussila

ToPV:n maalivahti Marko Pirilä pelasi hyvin, mutta se ei riittänyt KaDya vastaan. (Kuva: Leo Hynninen)

Sarjanousija Tornion Palloveikot oli aloittanut ensimmäisen liigakautensa upeasti viidellä voitolla, mutta putki katkesi hallitsevan mestarin KaDyn vieraillessa Putaan hallilla. Avauspuoliajalla ToPV oli vielä hyvin mukana pelissä hätyytellen useaan otteeseen KaDyn maalia vaarallisilla haastoilla ja laukauksilla, mutta KaDy-puolustus piti ja erinomaisesti torjunut Niila-Ville Laitinen oli ohittamaton. Sergei Korsunov vei Dynamon johtoon minuutti ennen taukoa upealla yläkulmalaukauksella. Toisella puoliajalla KaDy ei antanut ToPV:n takaa-ajolle mahdollisuuksia, vaan namutteli kolme lisäosumaa lähietäisyydeltä. Maalintekijöinä olivat Markus Rautiainen, Mikko Kytölä  ja Lassi Lintula. ToPV jäi kotiyleisön pettymykseksi ensimmäistä kertaa nollille. KaDy on sarjakakkosena heti Akaan perässä, ToPV neljäntenä.

KaDyn raportti ja päävalmentaja Vasko Vujovićin mietteitä

KaDy - Riemu 28.9.2019 Markus Rautiainen
KaDyn Markus Rautiainen oli rautaa sunnuntaina Torniossa. (Arkistokuva: Sami Virtanen)

Joutsassa nähtiin tasainen kohtaaminen JoSePan ja GFT:n välillä. GFT oli erikoistilanteissa vahva ja pääsi pukukoppiin 2–3-johdossa Antti Arvolan osuttua sekä rajapotkukuviosta että 10 metrin täplältä. Välissä JoSePan Jari Kotimäki ja Tarkko Savela sekä GFT:n Lasse Saari ehättivät maalintekoon. Myös Tom Korolaisen maalinsuulta sutima 2–4-voittomaali tuli kulmapotkukuviosta. Matias Paappanen kavensi heti perään 31. minuutilla takatolpalta, mutta lähemmäs JoSePa ei enää yltänyt. GFT vankensi asemiaan sarjan ylemmässä keskikastissa, JoSePa keikkuu edelleen kahden pisteen kotiviikonlopun jälkeen playoff-viivan yllä kuudentena.

JoSePan Aake Partio venyi huipputorjuntoihin, mutta GFT vei vierasvoitoin. (Kuva: JoSePan facebook)

JoSePan raportti

GFT:n raportti

FC Kemi on voittoputkessa. (Kuva: FC Kemin facebook-sivut)

FC Kemi – Mad Max  5–1 (2–0)

Vahvasti syksyn aloittanut FC Kemi venytti voittoputkeaan jo neljään otteluun valkeakoskelaisten Mad Maxin kustannuksella. 5–1-päättyneessä kotiottelussa Kemin seuraikoni Keijo Huusko teki avausmaalin ja Vesa Lilja nakutteli hattutempun. Kemin maajoukkuemies Tuukka Pikkarainen ajettiin ulos jo ensimmäisellä puoliajalla kahdella varoituksella, mutta Maxit eivät onnistuneet ylivoimalla. Mad Maxistä osui lopulta vain Mika Jussila 28. minuutilla, mutta muuten vieraiden takaa-ajo jäi vaisuksi. Näin Maxien pohjoisen-kiertueesta ei tarttunut pistepussiin ainoatakaan pistettä, vaan kaksi tappiota lohduttomalla maalierolla 1–8. Mad Max jatkaa playoff-viivan tuntumassa sijalla 8., FC Kemi nousi peräti kolmanneksi. Tosin paikallisvastus ToPV:lla on kaksi ottelua rästissä.