Futsal-Liiga: KaDy ja Leijona voittoihin välieräavauksessa

Ensimmäiset välieräottelut pelattiin lauantaina Akaassa ja Jyväskylässä. Leijona kaatoi GFT:n lukemin 4–1, ja KaDy voitti SoVon 5–3. Välierät jatkuvat huomenna 31.3. Leijona Futsalin ja Kampuksen Dynamon kotikentillä.

Otteluvoitot Leijona Futsal – GFT 1–0

Ensimmäisellä puolikkaalla Akaassa pelattiin tasaisesti molempia päätyjä, kunnes GFT:n syöttö lipesi omassa päässä Leijonalle. Juhana Jyrkiäinen siirsi lopulta pallon maalin edustalle kapteeni Jussi Nyströmille, joka ohjasi sen empimättä verkkoon Antti Koivumäen ohi 8. minuutilla. GFT tuli tasoihin Antti Arvolan maalilla, jonka syötti Lasse Saari erikoistilanteesta 12. minuutilla. Osuma jäi kuitenkin vierasjoukkueen ainokaiseksi, vaikka GFT prässäsi ja pommitti tolppiakin kolistellen.

Leijona Futsalin toinen maali syntyi vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä, kun GFT:n hyökkäyksen päätteeksi pallo päätyi maalivahti Juho Laineen käsiin. Laine lähti Mika Jussilan ja Tatu Ahosen kanssa salamana kohti GFT:n maalia, missä Jussila laukoi 2–1-maalin Ahosen syötöstä. Vielä pari minuuttia ennen puoliajan loppua Dusan Milojevic laittoi taukolukemiksi 3–1, syöttäjänä jälleen Ahonen.

Toisella puoliajalla kumpikin joukkue piti tarkasti tonttinsa puhtaana. Neljä minuuttia ennen loppua, tilanteen ollessa edelleen 3–1, Panu Autio puki maalivahdin paidan ja nousi hyökkäykseen GFT:n viidenneksi kenttäpelaajaksi. Ylivoima oli kuitenkin tulokseton. Jakson ainoan maalin teki tyhjiin Leijona Futsalin pelaaja-valmentaja Jovan Stankovic vain muutama sekunti ennen summeria.

Toinen välierä pelataan sunnuntaina 31.3. klo 15.00 Akaassa. GFT:n voitontahto on epäilemättä kova, sillä edellisen kerran joukkue on voittanut Leijonan virallisessa ottelussa marraskuussa 2015.

Leijona Futsalin raportti (tulossa)

GFT:n raportti (tulossa)

* * *

Otteluvoitot KaDy – SoVo 1–0

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi KaDyn pallonhallinnalla, mutta SoVo pääsi muutaman kerran likelle Juha-Matti Savolaisen vartioimaa maalia. Avausmaalin laukoi kuitenkin KaDyn David Parente 8. minuutilla. Parenten maalin syöttänyt Newton Jr. pääsi yllättämään SoVon maalivahti Marko Laaksosen jakson loppupuolella, kun Sergei Korsunov tarjoili diagonaalisen syötön kentän halki KaDyn brasilialaisvahvistuksen viimeisteltäväksi. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 2–0.

Toisella puoliajalla KaDy kesti SoVon vahvan alun ja pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin, jollaisia on totuttu näkemään paljon myös vierasjoukkueelta. Tero Intala viimeisteli kliinisesti luvuiksi 3–0 David Parenten pohjatyöstä 29. minuutilla. Hetken kuluttua Joona Valkama teki KaDyn neljännen maalin Sergei Korsunovin syötöstä.

Sami Virtanen)
KaDy juhlii maalia (Kuva: Sami Virtanen)

Herkullisia erikoistilanteita nähtiin molemmin puolin: SoVo sai kaksi vapaapotkua hyvistä paikoista toisen puoliajan alussa mutta tuloksetta. SoVon otettua toisen jakson kuudennen rikkeen David Parente laukoi 10 metristä tulostaululle 5–0.

SoVo aloitti seitsemän viimeisen minuutin aikana ylivoiman ottamalla viidennen kenttäpelaajan parketille. Maalivahdin paidan puki ylleen SoVon Eetu Kauria. Hetkeä myöhemmin nähtiin harvinaisempi taktinen ratkaisu, kun myös KaDy otti reikäpaidan kentälle.

SoVon ylivoimatyöskentely oli tehokasta, sillä maaliero kapeni hetkessä, kun Arber Istrefi laukoi kaksi maalia minuutin sisään. Ensimmäinen syntyi Eetu Kaurian syötöstä, jonka Istrefi liukui sisään. Toisessa Istrefi katkaisi KaDyn syötön aivan maalin kulmalla ja puttasi pallon tyhjään verkkoon KaDyn pelatessa yhä viidellä kenttäpelaajalla. SoVon kolmannen maalin teki runkosarjan pistepörssin voittanut Gezim Voca Istrefin tarjoilemasta passista.

Toinen välierä pelataan Jyväskylässä sunnuntaina 31.3. klo 16.00.