Futsal-Liiga: KaDy haki Somerolta pisteet, PJK yllätti GFT:n

Futsal-Liigan runkosarja on saapumassa puolimatkan krouviin. Lauantain kierroksella Someron Voima hävisi kärkiottelussa kotonaan Kampuksen Dynamolle 3–4 KaDy:n Newton Jr:n jatkaessa maaliputkeaan. PJK yllätti Pirkkalassa sarjakakkosen GFT:n maalein 5–3 vahvan toisen puoliaikansa turvin. Lauantain muita voittajia olivat Sievi FS, Ilves FS, Leijona Futsal ja Joutsan Seudun Pallo.

Sunnuntaina kärkikaksikko KaDy ja GFT kohtaavat Jyväskylässä ja Somerolla otetaan varaslähtö kevätkierrokseen SoVo – Tervarit -ottelun merkeissä. Muuten kevätkierroksen 1. ottelukierros ehditään pelata vielä lauantaina 22.12. ennen joulunpyhiä ja sarjataukoa.

Maalit:
Sievi: Jarmo Junno, Juho Alasuutari, Joni Pakola, Henri Heikkilä, Radik Akhmetkhanov

Maalit:
JoSePa: Jari Kotimäki 2, Otto Piili 3, Markus Rautiainen 2, Tervarit o.m.
Tervarit: Niko Junkkari, Eetu Niemelä

* * *

la 15.12.

Viime kauden hopeamitalisti Leijona Futsal onnistui katkaisemaan tappioputkensa kotihallissaan Toijalassa. Avauspuoliaika mentiin vielä tasatahtia Kemin maajoukkuemiesten Ville Uimaniemen ja Tuukka Pikkaraisen onnistuttua vuorollaan tasoittamaan peli. Toisen puoliajan alussa Miikka Hurme ja Dusan Milojevic veivät LeiF:in kahden maalin karkumatkalle, jota FC Kemi ei enää tavoittanut. Loppuminuuteilla Leijona kaunisteli loppunumeroiksi peräti 7–2. Hurmeen ja Milojevicin lisäksi Mika Jussila oli kahden maalin mies. LeiF on tasaisessa sarjassa viidentenä, FC Kemi sijalla 10. jo kovin kaukana pudotuspelipaikasta.

Maalit:

Lauantain kierroksen jymy-yllätys nähtiin Pirkkalassa, jossa sarjajumbo PJK kellisti sarjakakkosen GFT:n Espoosta. Avauspuoliaika sujui vielä odotustenmukaisesti GFT:n päästyä 0–2-johtoon eikä toista puoliaikaa ollut pelattu kuin yhdeksän sekuntia Samir Haddoutin viedessä vieraat jo kolmen maalin johtoon. Sisuuntunut PJK osoitti kuitenkin, että futsalottelu kestää 40 minuuttia kuroen tilanteen maali kerrallaan tasoihin. 35. minuutilla kokenut PJK-kettu Kalle Strömberg laukoi isännät johtoon eikä GFT päässyt tasoihin edes ylivoimapelillä, vaan kahden maalin isä Antti Ala-Myllymäki kaunisteli loppusekunneilla lukemiksi 5–3. PJK nousi mukaan säilymistaisteluun ja GFT jatkaa sarjakakkosena edellään KaDy, jonka vieraaksi Jyväskylään se matkaa sunnuntaina.

Maalit:

Kierroksen ottelussa Somerolla Kampuksen Dynamo haki täydet kolme pistettä. Täysi pistesaalis oli kovan taistelun takana, sillä lujasti taistellut ja haastanut isäntäjoukkue SoVo tuli kahdesti tasoihin toisella puoliajalla. Ensimmäisen puoliaika oli melko hermostunutta peliä eikä maalipaikoilla juhlittu. Tolppien väliin osui vain Dynamon Newton de Souza Queiroz Jr kapteeni Mikko Kytölän kulmapotkusta. Toisella puoliajalla panokset kovenivat ja otteet kuumenivat; tilastomerkintöjä tuli sekä maalien että varoitusten muodossa. KaDy-johdon tuplasi Jani Korpela, mutta Valdrin Seferi ja Gezim Voca toivat Someron Voiman tasoihin.

KaDy ratkaisi ottelun erikoistilanneosaamisellaan: sekä 2–3-johtomaali että 3–4-voittomaali syntyivät onnistuneista erikoistilannekuvioista, viimeistelijöinään Sergei Korsunov ja Newton Jr. Maalien välissä pistepörssin kärki Voca valoi toivoa kotiyleisöön tuomalla SoVo:n tasoihin tulisella vapaapotkulla kaksi minuuttia ennen loppua.

”Olimme taktisesti huomattavasti SoVo:a edellä”, KaDyn serbivahvistus Kristijan Radin puntaroi joukkueen kotisivuilla ottelun päätyttyä.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä heikompi, vaikkemme päästäneetkään maaleja, sillä lähdimme liikaa mukaan pikku rähinöihin. Toinen puoliaika oli meiltä taktisesti kypsempi; saimme toteutettua omaa pelisuunnitelmaamme paremmin. Teimme kuitenkin muutaman helpon virheen erikoistilanteissa puolustaessa, joiden ansiosta vastustaja pääsi kahdesti tasoihin”, Radin päättää.

KaDy johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla GFT:hen. Sunnuntaina kärkikaksikko kohtaa Jyväskylän monitoimitalolla klo 14.00. SoVo saa sunnuntaina vieraakseen Tervarit.

Maalit:

Mainiota loppusyksyä pelaava Sievi FS ei antanut kotihallissaan Tampereen Peli-Pojille suuria mahdollisuuksia mitellä voitosta. Jo avauspuoliajalla parhaalla rosterillaan liikkeellä olleet sieviläiset kaasuttelivat kolmen maalin johtoon. Toisen puoliajan alussa molemmat joukkueet osuivat kerran, joten peli eteni 4-1-kotijohdossa pitkään. Viimeisellä minuutilla molemmat tekivät kosmeettisen lisämaalin. PP-70:n Riku Partala pelasi ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan. Sievi nousi ristiinpelaamisten seurauksena sarjataulukossa jo jaetulle kakkossijalle; PP-70 jatkaa playoff-viivan alla.

Maalit:

Hienon syyskierroksen pelannut Mad Max Valkeakoskelta ei onnistunut ottamaan toista yllätysvoittoa viikon Pirkanmaan paikallispeleissä, vaan Ilves FS piti ohjat käsissään Kaupin hallissa pelatussa ottelussa. Ottelun kulminaatiopiste oli toisen puoliajan puolivälissä, jolloin Rafael Giorgio ja Tomi Lahtinen laukoivat Ilveksen 3–1-johtoon. Mikko Matinaro kavensi vielä pelin, mutta tasoihin Mad Max ei yltänyt. Joukkueet jatkavat tasaisessa keskikastissa: Ilves sijalla 6., Mad Max sijalla 8.

Maalit:

Joutsassa kohtasivat kaksi sarjanousijaa ottelussa, josta ennakoitiin tasaista. Toisin kävi. Huolimatta Niko Junkkarin varhaisesta johtomaalista ottelu oli vahvasti JoSePa:n hallinnassa ja toisella puoliajalla “ketsuppipullon korkki” ryöpsähti auki kunnolla joutsalaisten kaasutellessa iloiseen 8–2-kotivoittoon. Otto Piili teki hattutempun; jo keskiviikkona KaDya vastaan väläytelleet Markus Rautiainen ja Jari Kotimäki kaksi maalia mieheen. JoSePa tukevoitti asemiaan playoff-viivan yläpuolella seitsemäntenä; Tervarien niskaan hengittää putoamispeikko. Tervarit matkaavat sunnuntaiksi Somerolle haastamaan SoVo:n.