Futsal-Liiga: JoSePa väänsi voiton Valkeakoskelta, GFT Tervareita vahvempi

Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi loppuun asti jännittävää ottelua. Valkeakoskella Mad Max oli voittanut lauantaina komeasti Sievi FS:n, mutta joutui toteamaan trillerissä JoSePan paremmakseen maalein 5–7. Markus Rautiainen ja Jere Keskinen tekivät hattutempun mieheen. Espoossa Tervarit puolusti ja antoi kaikkensa, mutta Panu Aution johdolla GFT oli parempi 3–1. Liiga jatkuu Moldovassa 30.1.–2.2. pelattavien MM-karsintojen jälkeen lauantaina 9. helmikuuta.

* * *

Liiga jatkuu Moldovassa 30.1.–2.2. pelattavien MM-karsintojen jälkeen lauantaina 9. helmikuuta.
16.–17.2. ovat vuorossa Cupin välierät ja finaalit Jyväskylässä.

* * *

(kuva: Calahan.kuvat.fi)

su 27.1.

Valkeakoskella pelattiin tärkeistä sarjapisteistä pudotuspelien asetelmia ajatellen. Sarjassa seitsemäntenä oleva Joutsan Seudun Pallo haki arvokkaan 5–7-voiton yhtä pykälää alempana olevasta Mad Maxista, joka oli lauantain hurmoksessa voittanut Sievi FS:n kotisalissaan. Tasaisessa ottelussa maaleja tehtiin vuorotahtiin 23. minuutille asti, jolloin tilanne oli 3–3. Yhden ottelun pelikiellosta kentälle palannut JoSePan Jesse Kalliokoski sai 16 sekunnin sisällä kaksi varoitusta ja ulosajon. Mad Max tarvitsi ylivoimapeliinsä vain 10 sekuntia, jonka päätteeksi joukkueen ykköspyssy Justus Kunnas laukoi pallon joutsalaismaaliin. Hattutempun tehnyt Jere Keskinen toi joutsalaiset kuitenkin tasoihin laukomalla 34. minuutilla erikoistilannekuviosta 4–4. Toinen kolmen maalin mies Markus Rautiainen vei JoSePan johtoon kaksi minuuttia ennen loppua. Mad Maxin 5 vs. 4 -ylivoimapeli ei ollut laadukasta ja JoSePa rokotti tyhjään maaliin kahdesti. JoSePa vankensi asemiaan 7. sijalla, Mad Max on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

(kuva: Jonna Keihäsniemi)

(kuva: GFT:n facebook-sivut)

Oulun Tervarien haastavan tuplaviikonlopun toinen etappi oli Espoossa GFT:n vieraana. Tervarit oli hävinnyt lauantaina Toijalassa Leijonalle 10–5, GFT oli löylyttänyt Tampereen PP-70:ä kotonaan. Tervarit puolusti ja taisteli Espoossa huomattavasti lauantaita paremmin, mutta GFT:n rutiini Panu Aution johdolla oli lopulta liikaa. Aution johtomaalin Tervarien kokenut Juho Väinälä sai vielä tasoitettua avauspuolikkaalla, mutta joulun jälkeen edustusjoukkueeseen tulleet Antti Arvola ja Otto Jukko tekivät toisella puoliajalla maalin mieheen Aution syötöistä. GFT nousi sarjakakkoseksi, Tervarien asema putoajan paikalla viisi kierrosta ennen loppua on tukala.