Takaisin
16.8.2019 klo 14.48

Futsal-Liiga: Ilves ja Sievi julkistivat valmentajasopimuksia

Jaa:

(pääkuva: Youtube-kanava Styntty)

Ilves FS kiinnitti pitkän linjan futsalaktiivin Matti Anttosen valmennustiimiinsä. Sievi FS:n päävalmentajana jatkaa Kaj Ollikainen. Molemmat futsalin suurseurat ovat nuorennusleikkauksen keskellä.

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

“Kehitykseen on yksinkertainen kaava: motivoitunut pelaajisto, erinomainen valmennus ja palava halu kehittyä. Olen itse toiminut jo vuosia UEFA Futsal B -kouluttajana, päävalmentaja Antti Teittinen on UEFA Futsal B -tason valmentaja, Juha-Pekka Torvisella on Teittisen tapaan 100 futsalmaaottelun kokemus. Tämän kauden aikana UEFA Futsal B -koulutukseen osallistuu myös kolme muuta Ilves FS:n toimijaa, joten seura panostaa oikeisiin asioihin”, kertoo Anttonen Ilveksen kotisivuilla.

Sievi FS tiedotti jatkavansa Kaj Ollikaisen valmentajasopimusta. Ollikainen siirtyi Sievi FS:n päävalmentajaksi kesken viime kauden, mutta sieviläiset eivät selvinneet tällä kertaa välieriin.

“Meillä joukkue uusiutuu ja nuorentuu melko lailla. Iso haaste, mutta joskus se uudistus on tehtävä. Odotan nuorilta pelaajilta isoa harppausta, joka näkyi jo viime kaudella, kun valmensin seuran U19-joukkuetta. Tavoitteena on tuoda uusia juttuja puolustuspelaamiseen sekä lähteä kehittämään myös hyökkäyspelaamista joukkueena. Tavoitteena on kehittyä valmentajana ja rakentaa seuran identiteettiä. Pudotuspeleihin ja siitä sitten askel kerrallaan yrittää eteenpäin”, Ollikainen paaluttaa Sievin kotisivuilla.


Kaj Ollikainen. (Kuva: Sievi FS:n Instagram-tili)

Tamperelainen Ilves FS on Suomen menestynein futsalseura, jolla on kahdeksan Suomen mestaruutta, joista viisi viimeisintä kausilta 2009–2014. Viime vuosina Ilves on yltänyt vain himmeämpiin mitaleihin.

Sievi FS puolestaan voitti kolme Suomen mestaruutta perättäin 2014–2017, minkä jälkeen seura on jäänyt kahdesti mitaleitta.

2010-luvulla suomalaista futsalia vuorollaan dominoineet Ilves FS ja Sievi FS ovat keskellä nuorennusleikkausta; Ilveksestä on lähtenyt kokeneita pelaajia erityisesti naapuriseura Akaa Futsaliin (Leijona Futsaliin); Sievi FS on menettänyt runkomiehiään mm. Tornion Palloveikkoihin.

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041