Futsal-Liiga: GFT välieriin, SoVo ja Sievi jatkavat 5. peliin

Futsal-Liigan pudotuspelit jatkuivat neljänsillä puolivälieräotteluilla Tesomalla ja Somerolla. GFT sai rouhittua 1-2-voiton Ilveksestä ja matkaa Akaaseen pelaamaan välieriä. Sievi FS ei pystynyt katkaisemaan sarjaa vaan SoVo siirsi ratkaisun Sieviin viidenteen peliin 5-1-voitollaan.

Otteluvoitot SoVo - Sievi FS 2-2

Somerolla Sovo tasoitti ottelusarjan vakuuttavin lukemin 5-1.

Sovo pääsi ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin karkumatkalle Eetu Kaurian ja Mergim Bushin maaleilla. Kauria ohjasi maalin edestä Gesim Vocan laukauksen nätisti sisään ajassa 7:21. Gesim Voca oli syöttäjänä myös toisessa maalissa, jossa Mergim Bushi sai hyvän paikan laittaa pitkän poikittaissyötön jälkeen pallo maaliin.

Toista puoliaikaa väännettiin tasaisesti pitkään. Sievin yrityksistä huolimatta kotijoukkue onnistui taas maalinedustan ohjauksella 34. minuutilla viemään johdon jo kolmeen maaliin. Henri Heikkilä puki tämän jälkeen reikäpaidan päälleen. Sievin ylivoimapelin alkuhetkillä Sovon Arber Istrefi onnistui katkaisemaan poikittaissyötön ja pistämään pallon tyhjiin. Sievin reikäpaitapeli tuotti tulosta vasta loppumetreillä ja SoVon vielä tehtyä yhden päädyttiin lukemiin 5-1.

Jatkoon menijä ja KaDyn välierävastustaja ratkaistaan keskiviikkona 27.3. klo 18:30 alkavassa ottelussa Sievin Monitoimitalolla.

Otteluvoitot GFT - Ilves FS 3-1

GFT onnistui katkaisemaan vääntämällä niukan voiton tasaisesta ottelusta. Rafael Giorgio vei kotijoukkueen viidennellä minuutilla johtoon. Antti Arvola toi räväkällä pyörähdyksellään pivotpositiossa lukemat tasoihin ajassa 14:11. Ensimmäisen puoliajan lopulla nähtiin varsin kovaa painostusta GFT:ltä Ilves-päätyyn. Ilves kuitenkin kesti paineen ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Arvola teki  tasoistusmaalin. (Kuva: Esa Norvia)

Toinen puoliaika oli ensimmäisen kaltaisesti tasainen. 28. minuutilla GFT meni johtoon, kun vaarallinen poikittaissyöttö ohjautui Ilveksen omasta pelaajasta maaliin. Enempää maaleja ei ottelussa nähty vaikka Ilves FS lähti hyvissä ajoin hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla.

LeiF saa siis vastaansa GFT:n välierissä. Välierät käynnistyvät Leijona Futsalin kotihallissa ensi lauantaina 30.3. klo 15:00.