Futsal-Liiga: FC Kemi kukisti Akaan, GFT haki täydet pisteet Jyväskylästä

Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina runkosarjan toiseksi viimeinen kierros. FC Kemi kruunasi upean viikonloppunsa kukistamalla myös sarjakärki Akaa Futsalin; GFT haki arvokkaat pisteet KaDylta Jyväskylästä. Ilves FS, Riemu ja PP-70 hävisivät tahoillaan ja jatkavat säilymistaistelua. Runkosarjan päätöskierros pelataan maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 14.3. Playoffit alkavat puolivälierillä la 21.3. - su 22.3. runkosarjassa neljän kärkeen sijoittuneiden joukkueiden kotikentillä (tällä hetkellä Akaa, GFT, FC Kemi ja ToPV).

Kahdeksan Suomen mestaruutta urallaan voittaneen ja 111 maaottelua pelanneen Ilves-ikoni Juha-Pekka Torvisen pelipaita numero 18 jäädytettiin ennen Ilves - Mad Max -ottelua.

Miesten Futsal-Liiga 2019–2020
Kierrosraportti
su 1.3.2020

Kaikki Futsal-Liigan ottelut lähetetään suorana lähetyksenä Futsal-Liiga-TV:ssä >>

GFT: Antti Arvola, Niko Stenholm, Lasse Saari

Vielä viikko takaperin liigan kuntopuntarin ykkösenä ja sarjataulukon kakkosena paistatellut puolustava mestari KaDy kärsi jo kolmannen perättäisen tappionsa ja romahti sarjassa viitossijalle. Espoolainen GFT oli vastaanottajan asemassa suurimman osan ottelusta, mutta onnistui luomaan loppuminuuteilla Niko Stenholmin 2-2-tasoituksen ja Lasse Saaren 2-3-voittomaalin. KaDykin oli vasta 34. minuutilla ottanut 2-1-johdon Sergei Korsunovin rokotettua GFT:n maalivahdin Antti Koivumäen riskialttiista noususta. KaDyn avausmaalin tehnyt Lassi Lintula ja GFT:n Saari putsasivat palkintopöydän loppuun asti jännittävässä ja tasaisessa ottelussa. GFT:lle voitto oli Vasko Vujovicin valmentamaa KaDya vastaan jo kuudes perättäinen. GFT on sarjakakkosena kiinni playoffien kotiedussa, KaDy näyttää putoavan viidenneksi ja menettävän kotietunsa kokonaan.

KaDyn kapteeni Sergei Korsunov teki yhden maalin, mutta GFT vei sarjapisteet. (Kuva: Hannu Vartiainen)

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – Riemu 7–1 (4–1)
Maalit:
ToPV: Jarmo Junno 2, Aleksi Kylmälä, Henri Alamikkotervo, Iiro Vanha, Aatu Asikainen, Aleksi Gullsten
Riemu: Joonas Madetoja

Torniossa sarjajumbo Riemu ei onnistunut haastamaan vahvaa kevättä pelaavaa ToPV:ia. Jo 10 minuutin kohdalla isännät johtivat 4-1, eikä Riemun taistelu loppuun asti hyvällä asenteella tuonut yhtäkään lisämaalia. Syyskierroksen kohtaaminen Jyväskylässä oli päättynyt ToPV:n 0-6-voittoon; tällä kertaa lukemat olivat 7-1. Torniolaisyleisöä ilahduttaa se, että ilmiliekeissä olevan ykkösketjun (Iiro Vanha - Italo - Jarmo Junno - Henri Alamikkotervo) lisäksi tänään osuivat pitkästä aikaa myös muiden ketjujen pelaajat. Aatu Asikainen ja Aleksi Gullsten kaunistelivat lukemia lopussa Riemun takaa-ajaessa riskillä. ToPV tarrasi kiinni nelossijaan ja puolivälierien kotietuun, Riemu jatkaa sarjajumbona pisteen perässä Ilvestä. Riemulla on tosin ennen päätöskierrosta vielä torstaina 5.3. rästiottelu kotiareenalla vahvaa FC Kemiä vastaan.

ToPV kaatoi Riemun selvin numeroin. (Kuva: Foto Enckelman)

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – Akaa Futsal 5–2 (2–0)
Maalit:
FC Kemi: Boris Cizmar, Enderson Suárez 2, Ville Uimaniemi, Slobodan Tomic
Akaa: Juhana Jyrkiäinen 2

Suurella kädellä vahvistunut FC Kemi porskuttaa voitosta toiseen ja on yhä kotihallissaan lyömätön. Lauantaina kaatui puolustava mestari KaDy, sunnuntaina sarjaa koko kauden johtanut Akaa, molemmat vieläpä kolmen maalin marginaalilla. Akaa Futsalin urakkaa vaikealla vieraskentällä ei helpottanut se, että pelaaja-valmentaja Jovan Stankovic hölmöili itsensä suihkuun suoralla ulosajolla jo 7. minuutin kohdalla. Ottelutilastoissa oli erityisen runsaasti serbialaisia nimiä, kun Stankovicin kemiläiskollega Boris Cizmar taiteili avauspuoliajalla 1 + 1 ja Kemin maalivahti Slobodan Tomic osui jälleen tyhjään maaliin loppuminuuteilla. FC Kemin ykköstähti Enderson Suárez teki tärkeät 2-0- ja 4-1-maalit pitäen isännät turvallisessa johdossa. Akaan takaa-ajon tehomies oli jälleen uransa parasta kautta pelaava maajoukkuepeluri Juhana Jyrkiäinen, mutta tällä kertaa “Juten” kaksi maalia lopussa olivat vain kosmeettisia. FC Kemi on ainoa joukkue, joka enää uhkaa Akaan runkosarjavoittoa, sillä se voi nousta torstain rästiottelullaan jo pisteen päähän Akaasta.

Akaa Futsal totesi FC Kemin kotiluolan taian. (Kuva: Akaa Futsalin facebook)

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – Mad Max 4–5 (1–2)
Maalit:
Ilves FS: Ville Koskela 3, Jaakko Ahokas
Mad Max: Mikko Matinaro 2, Yasar Elbeller, Matti Jussila, Jan Holm

Tampereen Kaupin komealla areenalla todistettiin Suomi-futsalin suurseura Ilves FS:n kovaa ja jännittävää taistelua sarjapaikasta. Paikallisottelu valkeakoskelaista Mad Maxia vastaan etenikin tasaisena koko 40 minuuttia, mutta vieraat veivät lopulta täyden pistepotin lukemin 4-5. Ilveksen kokoonpanon toiseksi kokenein liigapelaaja Jaakko Ahokas urakoi isot minuutit ja toi isännät tasoihin 35. minuutilla, mutta 38 minuutin kohdalla Ilveksen kuudes rike muodostui ottelun käännekohdaksi. Riketilin täyttymistä seuranneen 10 metrin vaparin Maxien Matti Jussila laukoi ohi Ilves-kapteeni Juho-Matti Pösön, ja hetkeä myöhemmin Mad Maxin maalivahti Jan Holm laukoi käsistä Ilveksen tyhjään maaliin jo 3-5. Kapteenin nauhaakin aiemmin kaudella kantaneen Ville Koskelan hattutemppu toi perinneseuran vielä maalin päähän, mutta siihen kiri tyrehtyi. Ilves pelaa nyt veitsi kurkulla sijalla 11. eli karsijan paikalla pisteen edellä Riemua, jolla on vielä kaksi ottelua jäljellä.

Ilves-ikoni Juha-Pekka Torvisen pelipaita jäädytettiin. (Kuva: Ilves FS)

Ennen ottelua nähtiin hieno kunnianosoitus, kun Ilves-ikoni Juha-Pekka Torvisen (s. 1983) pelipaita numero 18 jäädytettiin. Torvinen voitti Ilves-urallaan kahdeksan Suomen mestaruutta eli enemmän kuin kukaan toinen pelaaja tähän asti. Maaotteluita Torvinen pelasi 111 tehden niissä 11 maalia.

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – PP-70 6–4 (3–0)

Maalit:
JoSePa: Oskari Luoma, Benno Hanslian 3, Matias Paappanen, Jari Kotimäki
PP-70: Mika Ahonen, Markus Säde 2, Mikko Ala-Hakuni

Joutsassa pelattiin todellinen “kuuden pisteen ottelu”, jossa JoSePa ja tamperelainen PP-70 tavoittelivat kahdeksatta sijaa eli viimeistä playoff-paikkaa, jossa ennen sunnuntaita oli kiinni Sievi FS. JoSePa oli lauantaina hävinnyt kotihallissaan rumasti Someron Voimalle, kun taas PP-70 oli katkaissut tappioputkensa kreivin aikaan voittamalla kotonaan Mad Maxin. Tänään osat vaihtuivat, kun JoSePa oli vieraitaan askelen edellä lähes koko ottelun. Puoliajalle mentiin tukevassa 3-0-kotijohdossa. PP-70:n paitaan pitkän tauon jälkeen palannut Mika Ahonen onnistui varhaisessa kavennuksessa, mutta 31 minuutin kohdalla JoSePa karkasi jo turvalliseen 5-1-johtoon. PP:n takaa-ajo lentävällä maalivahdilla toi peräti kolme kavennusmaalia, mutta välissä osui isäntien Benno Hanslian, joka täydensi upean hattutemppunsa laukomalla pallon kahdesti vasurilla PP-maalin yläkulmaan. JoSePa nousi viivan ylle ohi Sievin; nyt playoff-paikka on pienen kyläseuran omissa käsissä. PP-70 menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja joutuu pelaamaan päätöskierroksella kotonaan suorasta säilymisestä vielä tosissaan Riemua vastaan.

JoSePan Benno Hanslian oli illan sankari hattutempullaan. (Kuva: Jonna Keihäsniemi)