Futsal-Liiga: Akaa yhä voittamaton, FC Kemi selätti KaDyn, Ilves avausvoittoon

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina täysi kuuden ottelun kierros. FC Kemi onnistui ryöstämään 1–2-vierasvoiton KaDyn kotihallista Enderson Suárezin kahdella osumalla. Akaa Futsal jatkaa puhtaalla voittosarakkeella, mutta viime sekunneilla ratkennut 8–7-kotivoitto Tornion Palloveikoista ei irronnut helpolla. Iltapäivän muita voittajia olivat Mad Max, SoVo, GFT ja sarjajumbo Ilves. Liiga jatkuu sunnuntaina kahdella ottelulla (PP-70 – ToPV ja KaDy – Sievi) ennen parin viikon maaottelutaukoa.

KaDy - FC Kemi 23.11.2019
KaDy vyörytti, mutta Kemin Slobodan Tomic oli lähes ohittamaton. (Kuva: Kirsi Nummela)

Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – FC Kemi 1-2 (1-0)
Maalit:
Kady: Newton de Souza Queiroz Junior
FC Kemi: Enderson Suárez 2

Ennakkoon ajatellen odotettavissa oli yksi futsalkierroksen tasaisimmista otteluista, kun sarjataulukon 2. ja 3. joukkue kohtasivat Jyväskylän monnarilla. Vierailija FC Kemi lähti kuitenkin liikkeelle varsin puolustavalla pelikirjalla ja antoi pallonhallinnan suosiolla KaDylle. KaDyn vahva erikoistilannepelaaminen tuotti tulosta reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Newton Junior iski Lassi Lintulan tarjoileman kulman verkon perukoille. Ensimmäisen jakson lopulla kemiläiset saivat pallonhallinnan vahvemmin itselleen ja onnistuivat muutaman kerran laukomaan vaarallisesti kohti KaDyn maalia. He eivät kuitenkaan onnistuneet ohittamaan kotijoukkueen tolppien välissä seisonutta Niila-Ville Laitista.

Ottelun toinen jakso jatkui ensimmäisen jakson tapaan KaDyn pallonhallinnalla, mutta FC Kemin maalilla vahvan pelin pelannut Slobodan Tomić esti kotijoukkueen lisämaalien synnyn. Kemin pääosin vastahyökkäysten varaan rakentunut peli tuotti tulosta viisi minuuttia ennen päätöstä, kun Enderson Suárez sai riistettyä pallon laidassa ja iski sen varmasti alakulmaan. Maalin myötä vieraiden peli piristyi selvästi ja pari minuuttia myöhemmin Suárez iski Kemin 2-1 johtoon, mikä jäi myös ottelun loppulukemaksi. Näin FC Kemi nappasi historiansa ensimmäisen kolmen pisteen voiton KaDysta ja vei tärkeät vieraspisteet mukanaan Meri-Lappiin. KaDy pelaa vielä sunnuntai-iltana kotonaan Sieviä vastaan ennen maaottelutaukoa.

KaDyn otteluraportti

Mad Max palasi voittojen polulle; nuorimmissa ikäluokissa kasvaa jo uusia "koiria". (Kuva: Mad Maxin facebook)

Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – PP-70 5–2 (3–0)
Maalit:
Mad Max: Mikko Matinaro 3, Mika Jussila, Jesse Collin
PP-70: Markus Säde, Joona-Petteri Valkama

Valkeakoskella kotijoukkue Mad Max oli koko ottelun pari askelta tamperelaisvieraitaan edellä ja katkaisi karun tappioputkensa ansaitusti. Mikko Matinaro laukoi kolme maalia, josta viimeisen sekunteja ennen loppua. Muita isäntien maalintekijöitä olivat Mika Jussila ja Jesse Collin. Mad Max nousi jaetulle kutossijalle, tappiosta tappioon kulkeva PP-70 uhkaa jämähtää taas playoff-viivan alle. Tamperelaisilla on tilaisuus kiillottaa kilpeään vielä kotonaan Tesomalla sunnuntaina ennen maaottelutaukoa, kun vieraaksi saapuu tänään Toijalassa niukan tappion kärsinyt ToPV.

SoVo tuuletteli perätti kahtatoista maalia lauantaina. (Arkistokuva: Christoffer Enckelman)

Someron monitoimitalo
SoVo – JoSePa 12–2 (6–1)
Maalit:
SoVo: Gezim Voca 3, Mergim Bushi 2, Arber Istrefi 2, Valdrin Rashica, Moshtagh Yaghoubi, Joonas Manzo, Xhevdet Gela, Juho Pettersson
JoSePa: Otto Piili, Matias Paappanen

Somerolla nähtiin liigakauden toiseksi rumimmat voittolukemat, kun SoVo antoi JoSePalle kyytiä peräti 12–2-lukemin. Matsiin lähdettiin samasta keskikastista, JoSePa kotijoukkuetta pisteen edellä, mutta tänään joukkueet olivat aivan eri kastia. SoVo kirjasi molemmat puoliajat nimiinsä symmetrisesti 6–1 eikä SoVon puolustuspeliä vaivanneesta huolimattomuudesta tänään ollut merkkejä. Ahnaimpia tehoseppiä olivat varsin tutuksi tulleeseen tapaan kolme maalia laukonut Gezim Voca sekä kahden maalin miehet Arber Istrefi ja Mergim Bushi. Myös SoVo-pohjapelaaja Moshtagh Yaghoubi pääsi ensi kertaa tällä kaudella maalinteon makuun. SoVo ponnahti playoff-viivan yläpuolelle, JoSePa putosi kahdeksanneksi.

JoSePa hävisi Somerolla, GFT voitti kotonaan. (Arkistokuva: Jonna Keihäsniemi)

Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – Riemu 7–0 (3–0)
Maalit: Antti Arvola 3, Tom Korolainen, Panu Autio, Jerry Sipilä, Ari Makowski

Myös Espoossa nähtiin ottelu, jonka kotivoitosta ei jäänyt jossiteltavaa. GFT oli muutaman askelen edellä vierasjoukkue Liikunnan Riemua ja pääsi namuttelemaan maireat 7–0-voittolukemat. Jyväskylän-vuosinaan Riemu-ikonin mainetta nauttineet Tom Korolainen ja Lasse Saari eivät antaneet armoa entiselle seuralleen, vaan olivat mukana maalikarkeloissa. Myös kolmas ex-riemulainen Kasperi Halme oli GFT:n kokoonpanossa. GFT:n ykköspyssyksi Panu Aution rinnalle noussut Antti Arvola vietti kolmen maalin iltaa. GFT vankisti asemiaan sarjan jaetulla kolmospaikalla.

GFT:n raportti

Ilves FS avasi voittotilinsä Sievin kustannuksella. (Kuva: Leo Hynninen)

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – Sievi FS 5-1 (3-3)
Maalit:
Ilves FS: Ville Koskela, Sampo Suonpää 2, Riku Partala, Joona Simpura
Sievi FS: Henri Heikkilä

Menneiden vuosien moninkertaiset mestarit Ilves FS ja Sievi FS olivat alkukaudesta valahtaneet sarjan hännille, joten luvassa oli mielenkiintoinen kohtaaminen putoamisuhan alta pyrkivien joukkueiden välillä. Viime aikoina selvästi piristyneet ja kaksi edellistä otteluaan voittaneet sieviläiset lähtivät otteluun ennakkosuosikkeina, kun Ilveksen voittosarake näytti edelleen tyhjää. Ilves oli selvästi päättänyt jättää ennakkoasetelmat omaan arvoonsa ja iski kuudessa minuutissa tauluun 3-0 lukemat. Erityisesti Riku Partalan kulman jälkitilanteesta laukoma 3-0 osuma oli kaunista katsottavaa. Samoissa lukemissa lähdettiin myös ottelun toiselle puoliskolle.

Kovasta yrityksestä huolimatta Sievi ei saanut toisella jaksolla kiriään kunnolla käyntiin. Sen sijaan Ilveksen Sampo Suonpää vei illan toisella maalillaan kotijoukkueen jo 4-0 johtoon. Viisi minuuttia ennen loppua Sievin onnistui vihdoin löytää Ilveksen puolustuksesta pallon mentävä aukko, mutta Henri Heikkilän 4-1 kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi. Ottelun loppulukemat kirjattiin muodossa 5-1. Voiton myötä Ilves jatkaa edelleen liigan hännillä, mutta on vain pisteen perässä Riemua ja Sieviä, joten tilanne liigan häntäpäässä säilyy erittäin jännittävänä. Sievi jatkaa vieraskiertuettaan sunnuntai-illaksi Jyväskylään, KaDyn vieraaksi.

Ilveksen raportti

KaDy ja ToPV hävisivät niukasti lauantain kärkiotteluissa. (Arkistokuva: Teemu Kvist)

Toijalan monitoimitalo
Akaa Futsal – ToPV 8-7 (3-3)
Maalit:
Akaa Futsal: Jovan Stankovic, Juhana Jyrkiäinen, Jussi Nyström 4, Dusan Milojevic 2
ToPV: Jarmo Junno 2, Iiro Vanha, Henri Alamikkotervo 2, Aleksi Kylmälä, Juho-Teppo Berg

Kauden vahvimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva  Akaa Futsal kohtasi kotonaan kauden vahvasti aloittaneen ToPV:n. Ottelu sai varsinaisen salama-alun, kun jo 28 sekunnin pelin jälkeen vieraiden Jarmo Junnon kova ja tarkka laukaus upposi vastustamattomasti yläkulmaan. Palloveikot ehtivät karata jo 0-2 johtoon, ennen kuin Akaa heräsi kunnolla peliin mukaan ja  tasoitti ottelun Jovan Stankovicin ja Juhana Jyrkiäisen maaleilla. Tauolle lähdettiin lukemissa 3-3, kun molemmat joukkueet iskivät vielä maalin.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan vieraiden nopealla maalilla, kun ensimmäisellä minuutilla Henri Alamikkotervo sijoitti oman vetonsa paluupallon varmasti reppuun. Ottelu säilyi tasaisen jännittävänä koko toisen puoliajan. Kun peliä oli jäljellä kaksi minuuttia, siirtyi Tornio 5-6 johtoon. Tämä ei kuitenkaan saanut leijonapaitoja häkeltymään, vaan he tulivat ottelussa neljä maalia laukoneen Jussi Nyströmin laukauksella tasoihin ja siirtyivät minuutti ennen loppua ottelussa tehot 2+3 iskeneen Dusan Milojevicin maalilla johtoon. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 8-7 ja Akaa Futsal jatkoi tappiomalla tiellä ottaen jo kauden yhdeksännen voittonsa.