Takaisin
31.3.2021 klo 23.28

Futsal: kuusi runkopelaajaa jatkaa Sievissä

Jaa:

Ⓒ Iida Lesell

Miesten Futsal-Liigan runkosarjassa yhdeksänneksi jäänyt Sievi FS on solminut merkittäviä jatkosopimuksia. Uusimpina niminä sopimuspaperiin rustattiin maajoukkuemiesten Jarmo Junnon (28) ja Jaakko Alasuutarin (24) nimet.

 Jarmo Junno jatkaa Sievissä. (Kuva: Justus Perttu)

Miesten Futsal-Liigan runkosarjassa yhdeksänneksi päätynyt Sievi FS on solminut merkittäviä jatkosopimuksia. Uusimpina niminä sopimuspaperiin rustattiin maajoukkuemiesten Jarmo Junnon (28) ja Jaakko Alasuutarin (24) nimet.

Junno kuuluu Suomen maajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin ja oli Sievin avainpelaajia kolmen vuoden mestaruusputkessa 2014–17. Sievi FS:n lisäksi Junno on edustanut futsalurallaan Tervareita (2013–14) ja Tornion Palloveikkoja (2019–20). Suomen maajoukkueessa Junno on pelannut 52 ottelua, joissa verkko on heilunut 21 kertaa. Meneillään olevassa EM-karsinnassa Junno on osunut jo viidesti; päättyneessä MM-karsinnassa osumia tuli neljä, joten kyse on todellisesta profiilipelaajasta kotimaan liigassa.

Myös Alasuutari on kuulunut Sievi FS:n edustusjoukkueeseen mestaruusvuosista lähtien, mutta hän on välillä pitänyt jalkapalloa päälajinaan. Alasuutari valittiin hiljattain uudelleen maajoukkueeseen neljän vuoden taukon jälkeen; hän osui kertaalleen Vantaalla EM-karsinnassa Montenegroa vastaan.

Sievi FS:lle kausi oli pettymys, sillä kolminkertainen mestari ei yltänyt pudotuspeleihin. Toisaalta Sievissä voidaan olla tyytyväisiä suoraan säilymiseen, sillä joukkue keikkui myös karsijan paikalla suuren osan kaudesta. Lopulta sarjapaikka säilyi kahden pisteen marginaalilla PJK:hon verrattuna.

– Olen todella iloinen, että saatiin tehtyä herrojen kanssa jatkosopimukset heti kauden päätyttyä. Nyt on huomattavasti helpompi lähteä rakentamaan ensi kauden joukkuetta, kertoo Sievi FS:n manageri Jami Ruhkala seuran kotisivuilla.


Henri Heikkilä, 34, jatkaa Sievissä. (Kuva Iida Lesell)

Sievi FS on solminut myös muita jatkosopimuksia. Runkomiehistä ja SM-kultaa voittaneista pelaajista joukkueen monivuotinen kapteeni Juho Alasuutari, liigan runkosarjan 2020–21 syöttökuningas Henri Heikkilä sekä Atte Häivälä ja Jesse Heinonen ovat jatkamassa seurassa.

Jo ennen kauden loppua Sievi FS tiedotti venäläisen päävalmentajan Igor Botškovin jatkosta kevääseen 2022 saakka.

Sievi FS jättää hyvästit Sievin monitoimihallille ja siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan kotiottelunsa Ylivieskaan uuteen Taanilan koulun liikuntahalliin. Hallin katsojakapasiteetti on 500 katsojaa.

>> Lähde: Sievi FS:n tiedote