Futsal: KaDylle suuri tappio UEFA Champions Leaguessa

Kampuksen Dynamo kärsi murskatappion Tallinnassa UEFA:n futsalin Mestarien Liigan toisessa ottelussaan. Ranskan mestari Toulon Élite Futsal oli Preliminary Roundin A-lohkossa odotetun kova vastus ja latoi tulostaululle lukemat 8–2 (3–1). Jyväskyläläisille jäi pieni oljenkorsi lauantaille jatkopaikkaa ajatellen.

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga (Preliminary Round)
Kalevi Spordihall, Tallinna
to 29.8.2019

Toulon Élite Futsal (FRA) – Kampuksen Dynamo 8–2 (3–1)

Maalit:
Toulon: Martins, Keny 2, De Pina 3, de Menezes Souza, Korsunov o.m.
KaDy: Parente 2

Kampuksen Dynamo kärsi murskatappion Tallinnassa UEFA:n futsalin Mestarien Liigan toisessa ottelussaan. Ranskan mestari Élite Futsal Toulon oli Preliminary Roundin A-lohkossa odotetun kova vastus ja latoi tulostaululle lukemat 8–2 (3–1).

KaDylla oli pitkä ylivoimapyöritys ja takaa-ajo 4–2-tilanteessa, mutta parhaat laukaukset kilpistyivät Toulonin tolppiin. Ranskalaiset kaunistelivat loppuminuuteilla lukemia tekemällä neljä maalia KaDyn tyhjään maaliin.

KaDyn varhaisen 0–1 -johtomaalin ja 4–2 -ylivoimakavennuksen viimeisteli portugalilaisvahvistus David Parente. Toulonin näkyvin pelaaja, kapverdeläinen Nilton Tavares de Pina teki kolme maalia suomalaisten verkkoon.

David Parente iski ottelussa kaksi maalia.

KaDyn avainpelaajat Mikko Kytölä ja Newton Jr. joutuivat jäämään sivuun loukkaantumisten johdosta, joten jyväskyläläiset operoivat Tallinnassa vajaamiehisinä.

Apuvalmentaja, entinen KaDy-pelaaja Jesse Kalliokoski oli pettynyt ottelun tauottua:

“Ensimmäinen puoliaika ratkaisi jo osan ottelusta. Vastustaja pääsi puoliajan lopulla rokottamaan henkilökohtaisista virheistämme. Puoliajalle olisi pitänyt päästä 1–1-tasatilanteessa.”

“Toisella puoliajalla emme saaneet tasakentällisin peliä pyörimään joten otimme varhain lentävän maalivahdin käyttöön. Saimme nopean kavennuksen ja toivo heräsi. Sen sijaan 4 vs. 3 -ylivoimalla emme osuneet, vaikka saimme pallon useita kertoja ylärimaan tai tolppaan. Siinä oli ottelun lopullinen käännekohta.”

“Yksilötaito oli Toulonilla todella korkealla; huomaa kyllä, että kyseessä oli kovan luokan ammattilaisjoukkue, joka rokotti syötönkatkoista, riistoista ja meidän virheistämme”, Kalliokoski päättää.

Dynamo pommitti ottelun lopussa herkeämättä kohti Toulonin maalia, mutta pallo saatiin vain tolppiin ja ylärimaan pari kertaa.

KaDy julkaisee päävalmentaja Vasko Vujovićin mietteitä omilla kanavillaan myöhemmin.

Kahden ottelupäivän jälkeen sarjatilanne on sellainen, että Toulonilla on 4 pistettä, isäntä Viimsillä 4 p., KaDylla 3 p. ja KF Tiranalla 0 p. Ukrainalais- ja venäläispelaajilla vahvistettu Viimsi kukisti Tiranan torstai-iltana 7–2. Mikäli Toulon voittaa lauantain alkuillan ottelussa lohkon heikoimmalta vaikuttaneen joukkueen Tiranan, jää KaDylle pelattavaa lauantain myöhäisiltaan enää kunniasta ja ranking-pisteistä.

Jos Toulon puolestaan kompastuu albaaneihin lauantaina, etenisi KaDy lauantaina voitolla lohkon voittajaksi. Vain lohkovoittaja etenee jatkoon Main Roundille.

Viime vuonna KaDy selvitti tiensä Mestarien Liigan Main Roundille, jossa jyväskyläläisten tie nousi pystyyn Kroatiassa.

KaDyn jatko-ohjelma:

(pe 30.8. – välipäivä)
la 31.8. klo 19.30 Viimsi FC Smsraha (EST) – KaDy (Delfi-TV, sport.delfi.ee)

KaDyn lohkon tulospalvelu ja kaikki Preliminary Roundin ottelut ovat UEFA:n sivuilla:

(Korjattu: Toulonin Nilton Tavares de Pina ei ole brasilialainen, vaan Angolassa syntynyt Kap Verden kansalainen.)

(Lähteet: Kampuksen Dynamon tiedote, UEFA:n kotisivut)