Futsal: KaDy päätti Mestarien Liigan niukkaan tappioon

Kampuksen Dynamo päätti Mestarien Liigan pelinsä niukkaan tappioon Preliminary Round -turnauksen isäntäjoukkue FC Viimsille Tallinnassa. Ukrainalais- ja venäläispelaajilla vahvistetut isännät veivät ottelun maalein 3–1 (2–0) KaDyn takaa-ajosta huolimatta. KaDyn ainoan maalin teki jälleen Markus Rautiainen. Lohkosta jatkoon Main Roundille jatkaa Ranskan mestari Toulon Élite Futsal.

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga (Preliminary Round)
Kalevi Spordihall, Tallinna
la 31.8.2019

FC Viimsi SMSRaha (EST) – Kampuksen Dynamo  3–1  (2–0)

Maalit:
Viimsi: Oleksi Fetko 2, Oleksandr Sorokin
KaDy: Markus Rautiainen

Kampuksen Dynamo päätti Mestarien Liigan pelinsä niukkaan tappioon Preliminary Round -turnauksen isäntäjoukkue Viimsille Tallinnassa. Ukrainalais- ja venäläispelaajilla vahvistetut isännät veivät ottelun maalein 3–1 (2–0) KaDyn takaa-ajosta huolimatta.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta vaarallisimmilta maalipaikoilta vältyttiin. Kaksi ensimmäistä ottelua väliin jättänyt KaDy-kapteeni Mikko Kytölä palasi kokoonpanoon. Brassivahvistus Newton Jr. katsoi europelit loppuun asti katsomon puolelta.

16. minuutilla vihellettiin isännille 6 metrin rangaistuspotku. Oleksi Fetko pommitti pallon voimalla ohi Niila-Ville Laitisen. Vain kolme sekuntia ennen puoliaikasummeria Oleksandr Sorokin laukoi Viimsin kahden maalin johtoon kaukolaukauksella.

Toisen puoliajan alku oli kahden edellisen ottelun lailla Dynamolta varsin vahva. Viimsi tarvitsi vähintään kahdeksan maalin kaulan maalierovertailussa lohkojohtaja Toulonia vastaan ja otti lentävän maalivahdin peliin varhain. KaDy puolusti tarkasti ja piti virolaisten nopean ylivoimamyllyn kurissa.

Markus Rautiainen kavensi 26. minuutilla hienon haaston ja yksilösuorituksen päätteeksi ja laukoi pallon Viimsin maalin oikeaan alanurkkaan.

Viimsi jatkoi koko toisen puoliajan ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla, mutta kellon huvetessa kävi selväksi, että kahdeksan maalin ero jäisi syntymättä. Viimeiset minuutit pelattiin enää ottelun voitosta.

KaDyn tuhlattua omat maalipaikkansa Viimsi räjäytti kotihallin vielä kolmannen kerran - jälleen vain sekunteja ennen päätössummeria. Oleksi Fetko sai lirutettua pallon ylivoimakuvion lopuksi ohi Laitisen.

Markus Rautiainen ja Mikko Kytölä prässäävät.

KaDyn seurahistorian toinen kerta Mestarien Liigassa päättyy kahteen tappioon ja karsiutumiseen jo Preliminary Roundilla. Toulon Élite Futsal jatkaa Main Roundille (32 joukkuetta) lohkoon, joka pelataan Minskissä lokakuussa.

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa futsalin Mestarien Liigaa pelannut KaDy selvitti Itävallassa Preliminary Roundin puhtaalla pelillä, ja jyväskyläläisten tie nousi pystyyn vasta Main Roundilla Kroatian Makarskassa.

KaDyn portugalilaisvahvistus David Parente pelasi futsalin europelejä toista kertaa:

“Meidän pitää tehdä töitä yksityiskohtien kanssa. Keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään 20 + 20 minuutin aikana. Osa pelaajista oli eurokentillä toki ensimmäistä kertaa, eikä meillä ei ollut monta viikkoa valmistautumisaikaa”, Parente erittelee.

“Paineen alla pelaaminen on erilaista kuin treeneissä; tämä oli kuitenkin europeli kotijoukkueen lähes täydessä kotihallissa, mikä ei ole helpoin paikka loistaa”, portugalilainen sanoo.

KaDyn portugalilaisvahvistus David Parente pääsi tälläämään useaan otteeseen kohti maalia.

Päävalmentaja Vasko Vujovićin mietteitä viimeisestä ottelusta ja koko turnauksesta julkaistaan myöhemmin KaDyn kanavilla videomuodossa.

Lähteet: Kampuksen Dynamon tiedote, UEFA:n kotisivut

KaDyn lohkon tulospalvelu ja kaikki Preliminary Roundin ottelut ovat UEFA:n sivuilla: