Futsal Final Four 2020 lopputurnauksen välierät on pelattu

Espoon Opinmäessä pelattavassa Futsal Final Four 2020 (FF4 2020) turnauksessa on sunnuntain finaaliotteluiden joukkueet selvillä. Keskiviikkona Meri-Lapissa pelatusta Kemi – ToPV ottelusta miesten finaaliin selvisi Kemi lukemin 6-5 vasta voittomaalikilpailun jälkeen

Lauantain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Ilves Tampereelta ja MuSa Porista. Ilves sai otteluun unelma-alun ja siirtyi jo kuuden minuutin jälkeen kahden maalin johtoon. MuSa tuli kuitenkin rinnalle ja meni ohikin. Jakson lopulla Ilves onnistui tasoittamaan taukolukemiksi 3-3. Kun toisella jaksolla maalinteossa onnistui vain Ilves, niin 5-3 voittolukemin paikan naisten finaaliin lunastivat tamperelaiset.

Toisessa naisten välierässä vastakkain asettuivat järjestävä seura GFT ja ACE Tampereelta. Ottelun tempo ei oikein missään vaiheessa noussut korkealle tasolle ja varovaisuus väritti koko ottelua. Maalintekopaikkoja molemmat joukkueet loivat kuitenkin hyvin ja ensimmäisellä jaksolla tamperelaiset olivat hitusen parempia 2-1 lukemin. Toinen jaksokin alkoi ACE:n merkeissä ja he siirtyivätkin jo ratkaisevan tuntuiseen 4-1 johtoon ennen kuin GFT heräsi otteluun mukaan. Painostus tuottikin tulosta ja tulostaululla olivat 4-4 lukemat summerin soidessa varsinaisen peliajan päättymisen merkiksi. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua otteluun vaan voittajaa lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailussa. 10 metrin pisteeltä runkosarjan tapaan lauottu kisa olikin luvalla sanoen vaisu, vaikkakin jännittävä. Sillä kisassa lauottiin peräti 12 laukaisijaparia ja kaikki epäonnistuivat maalinteossa ennen kuin GFT pääsi piinasta hyvän potkun omaavan Maiju Hirvosen onnistuttua 24. laukojana. Sunnuntain naisten finaalissa nähdään liigaklassikko GFT – Ilves.

Päivän viimeisessä ottelussa toisistaan mittaa ottivat Futsal-Liigaa johtava Akaa Futsal ja espoolainen GFT.  Ottelu olikin mitä parasta futsalviihdettä. Vauhti oli hurja, nähtiin upeita sommitelmia sekä maaleja, puolustettiin uhrautuvasti, peli oli jännittävä loppuun asti ja tunteetkin nousivat pintaan. Kaikki elementit olivat kohdallaan mitä hyvä futsalottelu edellyttää. Ensimmäisellä jaksolla Akaa siirtyi johtoon, mutta GFT tasoitti. Toisella jaksolla espoolaiset siirtyivät vuorostaan johtoon 1-2 lukemin. Sitten nähtiin kentällä jotain maagista; Akaan maalissa maajoukkuemaalivahti Kasper Kangas sai pallon haltuunsa ja laukoi uskomattoman upean ja matalan sekä kovan vedon kohti maajoukkuekollegansa Antti Koivumäen maalia. Pallo painui Koivumäen sormia hipoen vastustamattomasti maalin ylänurkkaan. Yleisö oli haltioissaan. GFT yritti vielä ylivoimalla saada tasoitettua ottelu siinä kuitenkaan onnistumatta. Akaalaiset pääsivät siis sunnuntain finaaliin junalla sunnuntaiaamuna saapuvien kemiläisten vastustajaksi.

Jos et pääse paikanpäälle, niin kaikki ottelut näkyvät maksullisina turnauksen yhteistyökumppanin SolidSportin sivuilla: >>solidsport.com/ff4
Ottelutallenteet tulevat näkymään myöhemmin ilmaiseksi.