Futsal Final Four 2019 mestareiksi GFT naiset ja Leijona Futsal

FF4 2019 lopputurnaus saatiin päätökseen. Lauantaina selkeästi Ilves FS:n voittanut GFT juhli mestaruutta naisten sarjassa voittaen MuSa FS:n 5-2 (2-0) lukemin. Miehissä lauantain väkevän taistelun jälkeen voittomaalikilpailussa turnausisäntä KaDy:n kaatanut LeiF vei mestaruuden voittaen loppuottelussa Mad Max:n 12-1 (3-1) murskalukemin.

Loppuottelupäivä aloitettiin kuitenkin pikkufinaalein, mihin olivat oikeutettuja pääsemään Futsal-Liigojen alapuolella pelaavat joukkueet. Päivän ensimmäisessä finaalissa kohtasivat naisten joukkueet FC Halikko ja GFT Quba Espoosta. Pikkufinaalin mestaruuden vei FC Halikko 4-1 (0-0).
Ottelu oli kahden melko tasaväkisen joukkueen kohtaaminen ja kun molemmilla oli erinomaiset maalivahdit, niin ottelussa ei maaleilla mässäilty. FC Halikko hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia. Joukkueen pelaaminen oli myös enemmän futsalin omaista kuin GFT Quban. Nuorten poikien maajoukkuevalmentajanakin toimiva Halikon Tomi Tuominen on tehnyt hyvää työtä heidän valmennustiimissä nuorien naisten kanssa.

Toisessa pikkufinaalissa olivat vastakkain miesten joukkueet Alastaron Urheilijat ja Jyväskyläläinen Liikunnan Riemu. Liiganousua havitteleva Riemu osoitti kovuutensa selkein lukemin 8-3 (5-3).
Ottelu alkoi Riemun kannalta tehokkaasti ja jyväskyläläiset siirtyvät helpon tuntuisesti 3-0 johtoon kotisalissaan. Näyttikin alkuun, että Kakkosessa pelaavan Alastaron rahkeet eivät millään riitä. Mutta mitä vielä. AU tuli rinnalle kuitenkaan johtomaalin teossa onnistumatta. Sen sijaan Riemu käänsi ottelun jakson lopulla itselleen 5-3 lukemiin. Toisella jaksolla Riemun kokemus vei voiton nuoresta AU:n joukkueesta ja loppulukemissa ei ollut mitään jossiteltavaa. Alastarolaiset ovat kuitenkin hyvä joukkue ja tuolla rosterilla varmasti pärjäisivät valtakunnallisessa Ykkösessäkin.

Naisten finaalissa ottelun koko kuva oli hyvin samanlainen, kuin MuSa:n eilisessä pelissä ACE:a vastaan. Nyt GFT hallitsi palloa ja MuSa iski ajoittain vaarallisesti takaisin. Ensimmäisellä jaksolla vain GFT:n Pirta Hiukka ja Daniela Tjeder onnistuvat maalinteossa. Tauolle mentiin GFT:n 2-0 johtolukemissa. Toisella jaksolla MuSa onnistui tasoittamaan ottelun Jessica Kannoston ja Netta Hannulan maaleilla. Mutta muutaman minuutin aikana pian Musan tasoituksen jälkeen kokenut GFT runnoi väkisin taululle 5-3 lukemat, mitkä jäivätkin loppulukemiksi. Näin Futsal Cup ikimenestyjä sai jälleen yhden mestaruuspokaalin lisää Espooseen.

Päivän päätteeksi pelattiin eteläpirkanmaalaisten "paikallisfinaali", kun mittaa toisistaan ottivat valkeakoskelaiset Mad Max ja Leijona Futsal Akaalta. Mad Max meni nopeasti kapteeni Jesse Collinin maalilla johtoon, mutta siihen valkeakoskelaisten ilot sunnuntaina loppuivatkin. Leif jyräsi vakuuttavalla esityksellä Max Max:n. Vaikka numerot tauolle mentäessä olivat vielä siedettävät 3-1 LeiF:lle, niin ei Mad Max kuitenkaan pysynyt millään aktiivisesti pelanneiden akaalaisten kyydissä. Verkko heilui tasaiseen tahtiin, mutta pelkästään Mad Maxin maalivahtien takana. Mad Max sai lähteä kotimatkalle nöyrin mielin rumat 12-1 tappiolukemat niskassaan. Liigan tämän hetken kuumin joukkue voitti nyt seurahistoriansa ensimmäisen cupkannun ja antoi muille liigaseuroille myrskyvaroituksen playoff-kevättä ajatellen.