Takaisin
1.4.2021 klo 21.18

Futsal: FC Kemi kiinnitti Uruguayn maajoukkuemiehen

Jaa:

Ⓒ FC Kemi

Miesten Futsal-Liigan runkosarjan voittanut FC Kemi on hankkinut riveihinsä Uruguayn maajoukkuepelaajan Alexandre ”Xande” de los Santosin (s. 1988). De los Santos on pelikelpoinen jo 17. huhtikuuta alkavissa puolivälierissä Riemua vastaan.

Miesten Futsal-Liigan viime viikolla päättyneen runkosarjan voittanut FC Kemi on saanut riveihinsä huippuvahvistuksen: Uruguayn maajoukkuepelaaja, 33 vuotta huhtikuussa täyttävä Alexandre ”Xande” de los Santos liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen. Maailman huippusarjoissa meritoitunut de los Santos on pelikelpoinen heti playoffien käynnistyessä 17. huhtikuuta.

Uruguaylaisen meriittilista on vakuuttavaa luettavaa. Kaudella 20142015 hän voitti Portugalin liigan ja Cup-mestaruuden Benfican riveissä, josta hän siirtyi kaudeksi 2015 Brasiliaan Copagriliin ja 2016 Magnusiin. Samassa joukkueessa pelasi tuolloin useita kertoja maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Falcão. Magnus eteni 2016 Brasilian liigan (LNF) finaaleihin saakka, mutta hävisi niissä Corinthiansille.

Kaudeksi 2017 Xande siirtyi Brasilian liigan Corinthiansiin, joka selvisi liigassa puolivälieriin. Kaudella 2018 de los Santos palasi Copagriliin, mistä hän siirtyi kesken kauden 2019 Jaraguáan. Hyvät esitykset Brasilian liigassa auttoivat de los Santosia siirtymään kaudeksi 20192020 Espanjan liigaan Pescados Rubén Burelaan. Kesällä 2020 de los Santos siirtyi Portugalin liigaan CR Candosoon ja pelasi siellä 4 kuukautta.

FC Kemi ja Xande pääsivät sopimukseen jo joulukuussa, mutta koronatilanteen vuoksi pelaaja pääsi saapumaan Suomeen vasta nyt. Kevään 2021 kattavassa sopimuksessa FC Kemillä on optio, joka kattaa myös seuraavat kaksi kautta FC Kemin riveissä.

Xande jatkaa myös uraansa Uruguayn maajoukkueessa, jossa hän on FC Kemin tiedotteen mukaan pelannut 25 ottelussa viimeistellen 10 maalia.

Päävalmentaja Markku Kalermo on innoissaan uudesta vahvistuksesta:

Olemme etsineet pitkään vasenjalkaista pelaajaa, jolla on huippu-CV. Pitkien etsintöjen jälkeen löysimme sellaisen; odotukset Xanden suhteen ovat kovat. Odotamme hänen vahvistavan joukkuetta playoffeissa ja uskomme hänen olevan merkittävä osa seuramme tulevaisuutta.

Myös FC Kemin toiminnanjohtaja Kalle Huusko on erittäin tyytyväinen sopimukseen:

Töitä ollaan paiskittu kuukausia sopivan pelaajan löytämiseksi; ja kun hänet löysimme, oli melkoinen urakka hänet Suomeen saada. Olen todella otettu, että näin meritoitunut pelaaja on valmis sitoutumaan seuramme pitkäaikaiseen kehitysprojektiin, jonka myötä on tarkoitus luoda pysyvä pohja koko seuramme ja kemiläisen palloilun mullistavalle työlle. Xande tulee olemaan vahva osa seuramme junioritoimintaa aina pienimmistä jalkapallokoululaisista lähtien.

Lähteet:

>> FC Kemin tiedote (Facebook)

>> Brasilian liigan kotisivut

>> ZeroZero.pt -sivusto

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041