Franssi, Salmi ja Koivisto maalien makuun

Sanni Franssi, Iina Salmi ja Emma Koivisto onnistuivat maalinteossa viime viikon peleissä. Eveliina Summanen sen sijaan teki ensiesiintymisensä Tottenhamin paidassa.

Franssi teki Real Sociedadille kaksi maalia joukkueen voittaessa Villarrealin 4-1 (1-0). Maaleillaan Franssi nosti kauden maalimääränsä Espanjan liigassa seitsemään. Real Sociedad on voittanut viisi viime otteluaan ja tappiottomien otteluiden putki on kymmenen ottelun mittainen. Se on sarjassa toisena Barcelonan perässä.

Salmi teki rankkarista Valencian 1-1-tasoitusmaalin Teneriffaa vastaan, mutta Teneriffa nappasi pisteet 2-1 (1-0)-voitolla. Maali oli Salmen kauden toinen. Tappio oli Valencialle neljäs peräkkäinen ja se on sarjassa 13.

Aiemmin viikolla Valencia eteni kuitenkin seuraavalle kierrokselle Copa de la Reinassa voittamalla Juan Granden 1-0 (1-0). Salmi oli jälleen avauskokoonpanossa pelaten 69. minuuttia.

Paula Myllyoja torjui sen sijaan Espanyolin jatkoon Espanjan cupissa 2-0 (1-0)-voitolla Alavesista.

Myllyoja oli torjuntatöissä myös viikonloppuna Espanyolin voittaessa Segundassa Parquesolin 3-2 (3-1). Espanyol on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi ja pelannut kerran tasan. Se onkin noussut lohkossaan kolmanneksi.

Emma Koivisto vei Brighton & Hove Albionin johtoon Arsenalin vieraana, mutta johto ei pitänyt loppuun saakka, kun Arsenal nousi toisella puoliajalla 2-1 (0-1)-voittoon.

Koivisto jatkoi maalitahtiaan heti seuraavassa ottelussa, kun Brightonin alavire sai jatkoa 2-3 (0-1)-tappiolla Readingille FA Cupissa. Koivisto teki Brightonin kavennusmaalin. Koivisto nosti kauden kokonaismaalimääränsä kolmeen. Brighton on hävinnyt yhdeksästä edellisottelustaan kahdeksan ja pelannut kerran tasan. Se on pudonnut sarjassa kahdeksanneksi.

Eveliina Summanen debytoi Tottenhamin paidassa, kun hän tuli jatko-ottelussa kentälle Tottenhamin kohdatessa FA Cupin ottelussa Leicesterin. Varsinainen peliaika päättyi 1-1, mutta jatko-ottelussa Leicester teki vielä kaksi maalia. Summanen tuli 105. minuutilla kentälle ja Tinja-Riikka Korpela oli penkillä.