Franssi ja Engman pääsivät maalitilastoihin

Helmareiden hyökkääjät Sanni Franssi ja Adelina Engman saivat nimensä maalitilastoihin viime viikon ottelussa.

Franssi teki kauden yhdeksännen maalinsa, kun Real Sociedad voitti vieraskentällä Teneriffan 2-1 (1-0). Voitolla Real Sociedad vankisti asemiaan sarjan kuudentena. Franssi pelasi koko ottelun.

Linda Nymanin Logrono putosi sarjan viimeiseksi, mutta nappasi siitä huolimatta tärkeän vieraspisteen pelatessaan maalittoman tasapelin Sevillaa vastaan. Taistelu sarjapaikasta on Espanjan liigassa äärimmäisen tasainen, sillä viisi viimeistä joukkuetta mahtuu kolmen pisteen sisään. Nyman oli Logronon avauskokoonpanossa pelaten 62 minuuttia.

Iina Salmen Valencia sen sijaan sai kylmää kyytiä puhtaalla pelillä kautensa aloittaneen Barcelonan vieraana ja hävisi 0-5 (0-4). Salmi juoksi kentälle 79. minuutilla. Valencia on sarjassa yhdeksäntenä.

Ranskassa Adelina Engman avasi maalitilinsä Montpellierin paidassa, kun hän sinetöi Montpellierin 4-1 (2-0)-voiton Le Havresta. Engman tuli kentälle 83. minuutilla ja kuusi minuuttia myöhemmin hän viimeisteli ottelun loppulukemat. Montpelleri on tasaisessa keskikastissa viidentenä.

Linda Sällström oli Paris FC:n avauskokoonpanossa joukkueen napatessa makean 3-2 (1-1)-voiton sarjakolmosesta Bordeauxista. Voitolla pariisilaiset kavensivat eron Bordeauxiin seitsemään pisteeseen. Sällström pelasi ottelussa tunnin.

Italiassa pelattiin cupin välierien ensimmäiset osaottelut ja Tuija Hyyrysen Juventus hävisi AS Romalle 1-2 (0-1). Tappio oli Juventukselle ensimmäinen Italian kentillä lähes kahteen vuoteen, sillä edellisen kerran se koki tappion italialaisjoukkuetta vastaan 27.3.2019. Hyyrynen pelasi ottelussa 71 minuuttia.

Toisessa välierässä nähtiin milanolaisjoukkueiden paikallisottelu ja Anna Auvisen Inter pääsee toiseen osaotteluun etulyöntiasemasta voitettuaan 2-1 (2-1). Auvinen seurasi ottelua penkiltä.

Englannin Superliigassa Tinja-Riikka Korpela tuli vaihdosta tolppien väliin 19. minuutilla ja piti nollan Evertonin voittaessa vieraskentällä Tottenhamin 4-0 (2-0). Everton on nyt sarjassa viidentenä.