Takaisin
6.10.2020 klo 14.21

Finaalista maajoukkueleirille – Tuore mestari HJK:n Lucas Lingman avaa tunnelmia Suomen Cupin finaalista

Jaa:

HJK:n keskikenttäpelaaja Lucas Lingman ahersi Suomen Cupin finaalissa täyden 90 minuuttisen. Mestaruusjuhlien jälkeen lepo jäi lyhyeen, kun edustustehtävät Pikkuhuuhkajissa kutsuivat jo maanantaina.

Lyhyellä levolla suoraan maajoukkuekomennukselle

HJK pääsi lauantaina nostamaan Antero Nymanin muistopokaalia Veritas Stadionilla, kun FC Inter kaatui Suomen Cupin finaalissa lukemin 0–2. HJK:n keskikenttäpelaaja Lucas Lingman myöntää, että juhlat lauantaina jatkuivat myöhään yöhön.

– Kyllähän siinä oli pakko vähän juhlia, iso voitto kuitenkin, Lingman toteaa vaatimattomasti. 

Suurin osa mestarijoukkueen pelaajista pääsi voitetun finaalin jälkeen viettämään ansaittuja lomapäiviä. HJK:n seuraava Veikkausliigaottelu pelataan vasta torstaina 15.10., joten pelaajilla on hyvin aikaa palautua Suomen Cup finaalista. Kaikkia pelaajia loma ei kuitenkaan koske, sillä osa pelaajista sai käytännössä heti juhlien päätyttyä alkaa pakkailla tavaroitaan maajoukkuekomennuksille. Nikolai Alho, Daniel O’Shaughnessy ja Rasmus Schüller lähtivät jo maanantaina lennolla kohti Puolaa edustamaan Huuhkajia A-maaotteluun. Lingmanille taas maanantaina oli luvassa treeniä Pikkuhuuhkajien mukana. Lingman myöntää, että aikataulu on ollut erityisesti maajoukkueissa mukana oleville pelaajille erittäin tiivis.

– Onhan tämä kausi ollut aika raskas ja tiukka aikataulultaan, mutta kyllä tässä vielä suhteellisen hyvin jakselee, Lingman kertoo. 

Finaalin voitto puolustustaistelulla

Vaikka täyden 90 minuuttisen Suomen Cup finaalissa pelannut Lingman ei ole päässyt aivan täysillä keskittymään palautumiseen, on maajoukkueleiri silti sujunut mukavasti. Ensimmäisen leiripäivän lopulla Lingmanilla oli hetki aikaa palata finaalin tunnelmiin. 

– Pelistä jäi mieleen meidän hyvä puolustaminen ja puolustusmoraali. Interillä oli pallonhallinta, mutta lopulta eivät he oikein saaneet mitään vaarallista aikaiseksi. Meillä oli silti enemmän vaarallisia paikkoja, vaikka Inter piti palloa enemmän. Ei se peli nättiä kyllä ollut, Lingman naurahtaa vielä analyysinsä päätteeksi.

Osa syy siihen, miksi ottelun kuva oli sellainen kuin oli, löytyi HJK:n alun salamamaalista. Joukkue sai nimittäin pokaalin syrjästä kiinni jo kolmannella peliminuutilla, kun Roope Riski iski helsinkiläiset johtoon. Ensimmäinen maali tuli niin aikaisin, että Lingman ei vielä siinä kohtaa uskaltanut ajatella voittoa. Riskin toinen maali kuitenkin nosti odotukset jo korkealle. 

– Siinä vaiheessa kun se toinen maali tuli, mietin, että ei me tätä kyllä enää hävitä. 

Hyvä tunnelma rajoituksista huolimatta

Vaikka Lucas Lingman on jo noussut HJK:n luottopelaajien joukkoon, muistuttaa Lingman itse, että tällaiset ottelut merkitsevät kaltaisilleen nuorille pelaajille hyvin paljon. 

– On se iso saavutus. Oma ura on kuitenkin loppujen lopuksi vielä alussa, ja kun kyseessä on vielä oma kasvattajaseura niin onhan se hirveän iso asia nostaa pokaalia.

Lingman kiittelee myös Veritas Stadionin yleisöä hyvän tunnelman ylläpitämisestä katsojamääriä koskevista rajoituksista huolimatta. 

– Onhan se tietysti pelaajalle vähän outoa, kun on vähemmän katsojia tällaisessa pelissä, mutta omasta mielestäni kentällä oli siitä huolimatta tosi hyvä tunnelma. Oma fokus on tietysti pääosin siinä pelissä, mutta minusta vaikutti, että katsojamäärään nähden oli hyvä tunnelma. 

Katseet kohti seuraavaa pokaalia

Lingman on tottakai tyytyväinen Suomen Cup -mestaruuteen, mutta pikkuhiljaa katseet ovat jo alkaneet kääntyä kohti Veikkausliigan loppuhuipennusta. Yksi pokaali kaudessa ei tyydytä nuorta keskikenttäpelaajaa.

– Asetimme ennen kautta tavoitteen, että nappaamme kaikki pokaalit mitä kaudella on otettavissa. Nyt yksi on saavutettu, ja aika keskittyä seuraavan saamiseen.

HJK on tällä hetkellä Veikkausliigan piikkipaikalla 38 pisteellä. Toisena on KuPS tasapisteissä, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.


Lucas Lingman (oik.) valmiina riistämään pallon FC Interin tähtihyökkääjältä.