FF Jaron ja MuSa:n dominointi jatkui

Haastajat ottivat sarjakärki AC Oulua kiinni.

AC Oulu – KTP 0–0

Anton Lepola
nousi kärkikamppailun sankariksi. KTP-maalivahti joutui töihin jo alkuminuuteilla torjuttuaan Lassi Nurmoksen yrityksen kulmapotkutilanteesta. Lepola torjui ensimmäisellä jaksolla myös muun muassa Niklas Jokelaisen ja Loorents Hertsin yritykset. KTP:n paras maalipaikka siunaantui Mikalle, mutta laukaus meni ohi maalin.

Isäntien vyörytys jatkui toisella jaksolla yli 1 500 silmäparin edessä. Lepola oli kuitenkin ohittamaton, ja ottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. AC Oulu on yhä voittamaton, ja sarjakakkonen KTP jatkoi tappiotonta vierasputkeaan.

Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

VPS – AC Kajaani 1–1 (0–1)

Vieraat siirtyivät johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla, kun David Popa viimeisteli varmasti rangaistuspotkusta. VPS sai tasoitettua 57. minuutilla – Steven Morrissey vapautti Momodou Sarrin läpiajoon, eikä tämä erehtynyt. Vepsulla oli lopussa mahdollisuudet voittomaaliin, mutta hyökkäysosasto eikä hyville tonteille päässyt Fabrice Gatambiye onnistuneet palauttamaan joukkuettaan voittokantaan.

KPV – FF Jaro 0–4 (0–2)

Pietarsaarelaisten hurja vire jatkui loppuunmyydyllä Kokkolan keskuskentällä. Voittomaali syntyi jo kuuden minuutin pelin jälkeen – hyvin rakenneltu hyökkäys päättyi Jim Myrevikin syöttöön Markus Kronholmille, joka sijoitti pallon maaliin. FF Jari tuplasi johtonsa jakson puolivälissä, kun Myrevik oli jälleen pahanteossa. Miehen keskitys kimposi ylärimasta Joni Remesaholle, ja tämä viimeisteli varmasti.

Toisella jaksolla riitti vauhtia, mutta maalit nähtiin vasta loppuminuuteilla. Ensin Severi Kähkönen teki rangaistuspotkusta kauden kuudennen maalinsa, ja hetkeä myöhemmin Wilterlynd Inalien syötti Anthony Olysanyan avopaikkaan, josta nuorukainen teki vieraiden neljännen. Voitto kruunasi FF Jaron derbyviikon, jonka saldo oli lopulta kuusi pistettä maalierolla 10–1.

MuSa – MYPA 4–1 (1–0)

Porilaisten marssi jatkui maanantaina, kun joukkue otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa. Ensimmäisestä ja avausjakson ainoasta maalista vastasi 20. minuutilla Juuso Aalto, joka ei taaskaan erehtynyt täplältä.

MuSa:n maalitehtailu jatkui toisella jaksolla. Ensimmäisen vartin sisään Fareed Sadatin laukaus painui Tomas Turusen selän taakse kimmokkeen kautta, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Aalto teki rangaistuspotkusta jo kauden kuudennen rangaistuspotkumaalinsa. Kevin Larsson kavensi komealla vedollaan 66. minuutilla, mutta Sadat naulasi loppulukemat vartti ennen loppua.

SJK Akatemia – MP 1–0 (0–0)

Kummallakin joukkueella oli paikkansa avausjaksolla, mutta maaleja ei nähty. Yksi loukkaantuminen valitettavasti nähtiin, kun Irfan Sadik loukkasi polvensa jakson puolivälissä, ja hänet kannettiin paareilla kentältä.

MP loi toisen jakson alussa tekopaikkoja, mutta Mehdi El Moutacim piti isäntiä pystyssä. Ottelun voittomaali syntyikin toisessa päässä – Kuutti Matila puski pallon ylärimaan, ja Jeremiah Streng pisti paluupallon sisään. Voitto oli SJK Akatemialle kauden ensimmäinen.

EIF – IF Gnistan 2–1 (1–0)

Pari tappiota putkeen kärsinyt EIF palasi voittojen tielle kotonaan. Darren Smith avasi maalinteon 39. minuutilla, kun Juuso Liukkonen syötti hänet läpi. Liukkosen syöttöä edelsi William Lindqvistin erinomainen avaus.

EIF:n voittomaali syntyi Liukkosen toimesta tunnin pelin jälkeen miehen päästyä laukomaan lähietäisyydeltä. Vierasjoukkue pääsi lisäajalla maalin päähän EIF:n omalla maalilla, mutta joukkueen aika loppui kesken, ja pisteet jäivät Tammisaareen.

Kierroksen kaikki maalit näet maalikoosteesta.