Takaisin
14.6.2021 klo 10.38

FF Jaro nousi Ykkösen kärkipaikalle

Jaa:

Ⓒ Patric Westerlund

Pietarsaarelaiset hakivat täydet pisteet Joensuusta, kun sen EIF ja VPS kokivat hieman yllättävät tappiot.

EIF – HJK Klubi 04 1–2 (1–0)

EIF aloitti perjantain kamppailun sarjakärjen elkein. Akseli Ollila antoi oikealta hyvän syötön ja Stanislav Efimov sijoitti avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Efimov oli tuplata kotijohdon jakson puolivälissä, mutta Elmo Henriksson venyi upeaan torjuntaan. Maalivahti torjui myös Ollilan vapaapotkun yläkulmasta kymmenisen minuuttia myöhemmin. Vieraiden avausjakson paras paikka tuli niin ikään vapaapotkusta – Saku Heiskasen yritys meni hieman ohi ja yli.

04 tuli toiselle jaksolle uudella ilmeellä ja tasoitti pelin välittömästi. Rico Finnäs antoi hyvän avauksen ja Samuel Anini Junior haastoi sekä tykitti upeasti yläriman kautta sisään. Voittomaalia saatiin odottaa aina 77. minuutille asti, kunnes Didí puski Heiskasen kulmapotkun verkon perukoille. EIF ei saanut lopussa huippupaikkoja, ja 04 palasi pääkaupunkiin tärkeät pisteet mukanaan.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

PK-35 – KPV 3–0 (0–0)

Kapteeni Charalampos Chantzopouloksella oli erinomainen tilaisuus viedä vieraat johtoon Angel Zapatan hankkimasta rangaistuspotkusta jo yhdeksännellä minuutilla, mutta tolppa pelasti PK-35:n. Hetkeä myöhemmin Dominique Malonga puski vaarallisesti – tällä kertaa isäntien Toni Korkiakoski oli yrityksen tiellä. Kotijoukkueen avausjakson parhaat paikat tulivat 24. ja 34 minuutilla, mutta Tomi Kurvinen eikä Jonathan Muzinga onnistuneet lähietäisyydeltä.

PK-35 ratkaisi ottelun viimeistelemällä kolmesti varsin lyhyen ajan sisään. Voittomaali tuli 65. minuutilla Daniel Rantasen komeasta rangaistuspotkusta, kun Pauli Kuusijärveä oltiin rikottu kulmapotkussa. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Muzinga karkasi maalintekoon KPV-puolustuksen virheen päätteeksi, eikä nuorukainen erehtynyt. Viimeinen niitti nähtiin 72. minuutilla, kun Hemmo Riihimäki torjui Ottopekka Jurvaisen yrityksen, mutta Miko Mäkirinne puski paluupallon maaliin. Vieraiden Eetu Rissasella oli vielä loppuminuuteilla hyvä puskupaikka, josta hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti

RoPS – TPS 0–1 (0–1)

Kotijoukkueen Miikka Mujunen joutui venymään parhaimpaansa jo viidennellä minuutilla, kun maalivahti pelasti Albijon Muzacin laukauksen komealla torjunnallaan. RoPS:lla oli muutama kelpo paikka avausjaksolla, mutta ainokaisesta vastasi TPS. Lisäaikaa oli takana yli neljä minuuttia, kun Kalle Taimen keskitys löysi Muzacin maalin edustalta, ja Mujunen oli voimaton. 

Muzacilla oli toisella jaksolla mainio tilaisuus tehdä illan toinen maali, mutta hyökkääjä ei saanut käännettyä puskuaan maalia päin. Kabamba Kalabatama sai kokeilla loistopaikasta 78. minuutilla, jolloin Mujunen tuli loistavasti vastaan. TPS sai pidettyä RoPS:n poissa hyviltä tekopaikoilta ja haki Rovaniemeltä erittäin tärkeät pisteet.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

MuSa – VPS 3–0 (2–0)

MuSas siirtyi johtoon jo 11. minuutilla – Joonas Rantala keskitti ja pallo jäi pomppimaan boksiin, josta Naoki Maeda laukoi alakulmaan. Jakson puolivälissä VPS:n tasoitus oli lähellä Samba Sillah'n vedon muutettua suuntaa MuSa-puolustuksesta, mutta pallo meni hieman ohi maalin. Isäntien toinen osuma tuli Vepsun kannalta epäonnekkaasti, kun Maedan kulmapotku kimposi maaliin Alieu Ceesayn päästä puolen tunnin pelin jälkeen. Porilaisten kolmaskaan maali ei ollut kaukana avausjakson lopulla, mutta Joonas Lakkamäki puski niukasti ohi.

Vepsun Riku Jääskä sai toisen jakson alussa hyvän paikan, mutta sijoitti ohi takakulman, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Sebastian Strandvall tykitti hieman yli maalin. Vepsu ei maalinteossa onnistunut, mutta MuSa-debytantti Jyri Kiuru onnistui komealla suorituksellaan, kun ottelua oli jäljellä reilut parikymmentä minuuttia. Sadatta Ykkösen maaliaan jahtaavalla Kalle Multasella oli vielä pari tilaisuutta kavennukseen – Olli Hakanpään vartioima maali pysyi kuitenkin puhtaana. 

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti

JIPPO – FF Jaro 0–2 (0–0)

Huippupaikat olivat ensimmäisen 45-minuutin aikana todella vähissä, ja ottelu ratkesi lopulta Juuso Aallon toisen jakson erikoistilanteisiin. 51. minuutilla Jaro-pelaajan kulmapotku päättyi Samuel Haglundin maaliin Jirko Sorsan otettua ensin loistotorjunnan Macauley Chriantusin puskusta. Sorsa oli mies paikallaan muutama minuutti myöhemmin Guillermo Sotelon lauottua tulisesti. JIPPO-vahti joutui antautumaan toistamiseen reilun tunnin pelin jälkeen – Aallon sivuvapaapotku tavoitti Chrisantusin, joka ohjasi vieraiden toisen osuman. JIPPO sai maalien välissä pari tilaisuutta tasoitukseen, mutta Thomas Olsen sai olla Jaron maalilla varsin rauhassa koko ottelun ajan. 

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

IF Gnistan – MP 0–2 (0–2)

Ottelun hahmoksi nousi vieraiden Jonathan Dunyin, jolla oli vahva rooli kummassakin maalissa. 17. minuutilla keskikenttämies vapautti Samson Ebukan hyvään paikkaan, josta kärki viimeisteli komeasti yläkulmaan. Toinen osuma syntyi muutama minuutti ennen taukoa, kun Ebuka puolestaan syötti loistavan nousun tehneen Dunyinin läpiajoon ja maalintekoon. MP-maalien välissä Gnistanilla oli ollut paikkoja tasoittaa ottelu, ja pallo oli käynyt Rony Huhtalan ohjauksen jälkeen ylärimassa. Toisella jaksolla MP puolusti johtoaan hyvin, ja Jonne Uronen teki nollapeliin tarvittavat torjunnat. Gnistan sai pallon toistamiseen ylärimaan ja kerran maaliin, mutta kummastakin tilanteesta vihellettiin rike.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti