Takaisin
15.10.2020 klo 14.18

FF Jaro, KTP ja SJK Akatemia palaavat kentille

Jaa:

AC Oulu jatkaa sarjakärjessä myös viikonlopun jälkeen, mutta piste-ero haastajiin selviää vasta lauantai-iltana.

Pietarsaaressa pelataan tyhjille katsomoille, mutta muuten yleisö on tervetullut otteluihin. Mikäli olet menossa paikan päälle, luethan päivitetyt ohjeistukset ja otathan kasvomaskin mukaan otteluun. Kaikki pelit näkyvät suorana Elisa Viihteestä.

KTP – KPV
to 15.10. 18:30, Arto Tolsa Areena

Kotijoukkue palaa kentille puolentoista viikon tauon jälkeen. AC Oulu karkasi viikonloppuna neljän pisteen sarjajohtoon, mutta kotkalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän, ja sarjan voitto on joukkueen omissa käsissä. KPV:n kaatoon KTP lähtee ilman loukkaantunutta Tuomas Ollilaa sekä pelikiellosta kärsivää Hindrek Ojamaata.

KPV pääsi juhlistamaan 90-vuotista taivaltaan upealla 8–2-voitolla AC Kajaanista. Vihreäpaidat näyttivät parastaan, ja toinen peräkkäinen voitto nosti joukkueen taistelemaan neljännestä sijasta. Voitokas lokakuu voisi jättää joukkueelle sekä kannattajille paremman kuvan varsin epätasaisesta kaudesta.

Ennakkoliput 
Kotijoukkueen ennakko 
Vierasjoukkueen ennakko

MP – MYPA
pe 16.10. 18:30, Mikkelin urheilupuisto

Mikkeliläisten voitoton vierasputki jatkui Tammisaaressa, jossa Darren Smith vei isännät selvään voittoon. Kun kilpailijoista AC Kajaani kärsi tappion, MP:n leirissä voidaan kuitenkin olla varsin huoletta säilymisen suhteen. Voitto MYPA:sta käytännössä varmistaisi, että Mikkelissä pelataan Ykköstä myös ensi kaudella.

MYPA sen sijaan hakee vauhtia Kakkosesta. Tappiossa IF Gnistania vastaan oli se hyvä puoli, että kolme B-juniori-ikäistä pelaajaa sai debyyttinsä Ykkösessä. MYPA:n lopuissa otteluissa annettaneen niin ikään näyttöpaikka nuoremmille kasvoille, jotka voivat olla isommissa rooleissa ensi kaudella. Kotiottelussaan MP:ta vastaan MYPA ei jäänyt kauas pisteestä – olisiko nyt revanssin paikka?

Ennakkoliput 
Kotijoukkueen ennakko 

FF Jaro – AC Kajaani
la 17.10. 14:00, Pietarsaaren keskuskenttä

KTP:n tavoin FF Jaro palaa tosipeleihin pidemmän tauon jälkeen. Edellisessä ottelussaan kauden ensimmäisen kotitappionsa kokeneen joukkueen toiminta alkoi normaalisti tänään torstaina, joten valmistumisaika AC Kajaani -peliin on melko lyhyt. Isäntien onneksi joukkueen pelaajatilanne on muuten hyvä, ja vain Toró kärsii pelikiellosta.

Murskatappio KPV:lle ei ollut AC Kajaanin ainoa murhe viikonloppuna, sillä IF Gnistanin voitettua oman ottelunsa kajaanilaiset tippuivat putoamisviivan alapuolelle. AC Kajaanin voitoton putki kasvoi jo kuuden pelin mittaiseksi, ja huolestuttavana voi pitää etenkin suurimaalisia tappioita KPV:lle ja EIF:lle. Positiivisena asiana voi pitää sitä, että joukkueen avainpelaajiin kuuluva Erfan Zeneli palasi viimein kokoonpanoon.

EIF – SJK Akatemia
la 17.10. 14:00, Tammisaaren keskuskenttä

EIF katkaisi voitottoman putkensa komeasti ja nousi jo neljännelle sijalle. Joukkue on päästänyt yhdeksässä kotipelissään vain neljä maalia, ja hyökkäyspeli on kulkenut hienosti. Tammisaarelaisten hyökkäysvoiman sai alkukaudella kokea myös tuleva SJK Akatemia, jota EIF rankaisi kolmesti – jatkuuko kärkiosaston huippuvire myös lauantaina?

Yhä ensimmäisiä vieraspisteitään jahtaava SJK Akatemia tarvitsee nyt vierasvoiton pitääkseen säilymishaaveensa elossa. Komea KPV-voitto herätti toivon, mutta edellisessä ottelussa kärsitty tappio MP:lle pienensi mahdollisuuksia. Nuoren ryhmän otteet ovat parantuneet kauden mittaan, mutta nyt tarvitaan tuloksia.

Vierasjoukkueen ennakko 

IF Gnistan – AC Oulu
la 17.10. 15:00, Mustapekka Areena

Helsinkiläiset nousivat kauden ensimmäiselle vierasvoitollaan viimeisen säilyjän paikalle pitkästä, pitkästä aikaa. Haaste kovenee lauantaina, mutta joukkue pääsee kotiyleisönsä eteen, jossa tulokset ovat olleet todella hyviä – viimeisestä neljästä kotipelistä se on saanut kymmenen pistettä. Lucas Morais on löytänyt huippuvireensä ja Kipinän riveistä löytyy viime ajoilta paljon muitakin onnistujia, joten sarjakärjelle voi odottaa haastavaa vierasreissua.

Sarjakärki osoitti, että sen riveistä löytyy ratkaisijoita, vaikka Niklas Jokelainen oli MuSa:a vastaan pelikiellossa. Fareed Sadat teki riittävät kaksi maalia, ja ainakin karsijan paikka on nyt oululaisten omissa käsissä. AC Oulu kaatoi IF Gnistanin kotonaan, mutta vieraillakin oli tuolloin tekopaikkansa, ja oululaisleirissä varmasti tiedetään, kuinka vaarallinen helsinkiläisjoukkue on.

Ennakkoliput