Takaisin
12.1.2019 klo 05.14

FC Sport-j ja ACE vastakkain Naisten Futsal-Liigan kierroksen ottelussa

Jaa:

Naisten Futsal-Liigan kierroksella ovat tositoimissa sarjan kaikki kymmenen joukkuetta. Kierroksen yksi mielenkiintoisimmista otteluista pelataan Vaasassa, jossa kohtaavat neljän joukkoon pudotuspelisijoille nousua tavoitteleva FC Sport-j ja sarjakakkosena majaileva ACE.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 12.-13.1.
La 12.1. klo 13.15 GFT - MuSaFutsal
La 12.1. klo 16.00 FTK - Liikunnan Riemu
La 12.1. klo 16.00 FC Sport-j - ACE
Su 13.1. klo 14.00 KaDy – Ylöjärven Ilves
Su 13.1. klo 14.00 Team Vanpa – Ilves FS

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

(Kuva: Golden Futsal Team)

GFT - MuSaFutsal
La 12.1. klo 13.15 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Kierroksen toisessa kärkipään kamppailussa kohtaavat neljännellä ja kolmannella sijalle olevat GFT ja MuSaFutsal. Kotijoukkue GFT:n seitsemän ottelun voittoputki katkesi viime kierroksella, kun sarjajohtaja Ilves oli Tampereella parempi maalein 5-2. Espoolaiset ovat sarjataulukossa pisteen jäljessä edellä olevia ACE:a ja MuSaFutsalia. Viidennellä sijalla niskaan hengittävä FC Sport-j puolestaan on GFT:tä kahden pisteen päässä. Espoolaisten pörssikärki Daniela Tjederin tehot kymmenessä pelissä ovat 10+13=23.

Porilainen MuSaFutsal haki viime viikonloppuna 5-7-vierasvoiton kaatamalla FTK:n Torniossa. Mira Laurila teki kyseisessä ottelussa tehot 5+0=5, mutta MuSaFutsalin koko kauden tehokkain pelaaja on yhden syöttöpisteen erolla Laurilaan Netta Hannula, joka on merkkauttanut pisteet 10+4=14. 

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi MuSaFutsalin 2-0-voittoon, jossa kotijoukkueen maaleista vastasivat Sanni Välilä ja Netta Hannula.

Tämän kauden kohtaamiset:
6.10.2018 MuSaFutsal - GFT 2-0 (1-0)

Linkit:
MuSaFutsalin ennakko

(Kuva: FTK)

FTK – Liikunnan Riemu
La 12.1. klo 16.00 – Putaan LH (V-halli), Tornio

Torniossa FTK saa vieraakseen edelleen ilman sarjapisteitä olevan Liikunnan Riemun. Liigassa eniten maaleja tehnyt FTK on sarjataulukossa kuudentena kerättyään kymmenestä ottelusta neljätoista pistettä. Keskiarvollisesti viisi maalia per peli tehneen joukkueen ero viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään GFT:hen on tällä hetkellä seitsemän pistettä. Joukkueen pörssikärki Tiia Juntikka johtaa Naisten Futsal-Liigan pistepörssiä tehoilla 20+8=28.

Liikunnan Riemun tehokkain pelaaja Heidi Malkki on sarjan pistepörssissä jaetulla kahdeksannella sijalla tehoilla 10+3=13. Yhdeksässä ottelussa 16 maalia tehneen joukkueen tehot ovat olleet turhankin paljon pörssikärjen varassa. Viime ottelussaan jyväskyläläiset kokivat kotonaan rökäletappion Ilvekselle lukemin 1-12.

Tämän kauden kohtaamiset:
30.9.2018 Liikunnan Riemu - FTK 0-12 (0-8)

(Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi)

FC Sport-j - ACE
La 12.1. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Kierroksen ottelussa iskevät yhteen vaasalainen FC Sport-j ja tamperelainen ACE. Kolme ensimmäistä peliään hävinnyt FC Sport-j on kaapinut seitsemästä edellisestä ottelustaan kuusi voittoa. Hyvät otteet ovat nostaneet joukkueen kahden pisteen päähän neljännellä, eli viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla, sijalla olevasta GFT:stä. Viime kauden pronssijoukkue on siis hyvin mukana taistelussa playoff-paikoista. Viime kierroksella joukkue voitti Ylöjärven Ilveksen vieraissa maalein 1-3. Vaasalaisten pistepörssin kärjessä on Tiialeena Hakala, jonka tehot 8+10=18 oikeuttavat sarjan pistepörssissä kolmannelle sijalle.

Vierasjoukkue ACE on kerännyt kymmenestä ottelustaan kahdeksan voittoa ja 22 pistettä. Joukkueen maalivahti- ja puolustuspeli on toiminut tälläkin kaudella hyvin, sillä 16 päästettyä maalia on sarjan toiseksi pienin lukema. Viime kierroksella kotihallissaan Team Vanpan maalein 6-0 kaatanut ACE on sarjataulukossa toisena viisi pistettä Ilvestä jäljessä. Tamperelaisten tehokkain pelaaja on Oona Jaatinen pisteillä 10+3=13. Lokakuun alussa pelatussa keskinäisessä ottelussa ACE oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. 

Tämän kauden kohtaamiset:
6.10.2018 ACE - FC Sport-j 4-3 (vm. 1-0), ja 3-3, 3-3 (1-3)

(Kuva: Aino Perälä / KaDy)

KaDy – Ylöjärven Ilves
Su 13.1. klo 14.00 – Jyväskylän monitoimitalo

Sunnuntaina jyväskyläläinen KaDy saa kotihallissaan vastaansa Ylöjärven Ilveksen. KaDyn tähän mennessä keräämät neljä sarjapistettä tulivat kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta, mutta jyväskyläläisten tappioputki on nyt jo seitsemän pelin mittainen. Ylöjärven Ilves on KaDyä viisi pistettä edellä, mutta ylöjärveläisilläkin on alla viisi peräkkäistä tappiota. Kummallakin joukkueella on siis näytönhalua ja nälkää palata voittojen makuun.

Lokakuussa sarjan toisella kierroksella nähty kohtaaminen päättyi voittomaalikilpailun jälkeen YIlveksen eduksi lukemin 5-4. Ylöjärven Ilveksen paras pistenainen on Sini Sutinen tehoilla 4+5=9, ja KaDyn pörssikärjessä on pisteet 5+2=7 merkkauttanut Maiju Syrjälä.

Tämän kauden kohtaamiset:
6.10.2018 Ylöjärven Ilves - KaDy 5-4 (vm. 2-0), ja. 4-4, 4-4 (1-2)

Linkit:
Ylöjärven Ilveksen ennakko

(Kuva: Team Vanpa)

Team Vanpa – Ilves FS
Su 13.1. klo 14.00 – Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

Team Vanpa saa Vantaalle vieraakseen viiden pisteen erolla Naisten Futsal-Liigaa johtavan Tampereen Ilveksen. Vantaalaiset ovat sarjataulukossa kahdeksantena tasapisteissä Ylöjärven Ilveksen kanssa. Kahdessa viime ottelussaan Team Vanpa hävisi ACE:lle 6-0 ja MuSaFutsalille 3-2, mutta niitä edeltäneistä neljästä pelistä vantaalaiset voittivat kolme. Täksi kaudeksi ylimmälle sarjatasolle nousseen joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat Anna-Kaisa Hannuksela pisteillä 6+1=7 ja Jasmine Stubbe tehoilla 4+3=7.

Ilves on voittanut kymmenestä ottelustaan yhdeksän, ja viime kierroksella tamperelaiset kaatoivat GFT:n kärkiottelussa lukemin 5-2. Kymmenen ottelun maaliputkessa oleva Emilia Jokisalo johtaa Ilveksen pistepörssiä tehoilla 13+4=17.

Tämän kauden kohtaamiset:
6.10.2018 Ilves FS - Team Vanpa 3-2 (1-0)

Linkit:
Ilveksen ennakko

***

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

***

Toimittaja: Mikko Alahäivälä
Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi