FC Inter rynni Suomen Cupin finaaliin HJK:n seuraksi

Ukkosmyrskyn ympäröimällä Veritas Stadionilla nähtiin lopulta Interin murskavoitto, kun se kuritti FC Lahtea kotonaan peräti 5-0 lukemin.

FC Inter johtoon jo kahden minuutin jälkeen

Turun Veritas Stadionilla Suomen Cupin toinen välierä lähti käyntiin vauhdikkaasti. Jo ensimmäisten minuuttien aikana nähtiin nopeasti eteneviä hyökkäyksiä molempiin suuntiin. Myöskään ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella. Vajaan kahden minuutin pelin jälkeen FC Inter sai kulmapotkun, jota antamaan asteli Ruane Connor. FC Lahti onnistui katkaisemaan kulmapotkun, mutta pallo kimposi suoraan kuudentoista kaarella odottavalle Taiki Kagayamalle. Erinomaisesti puolivälierissäkin esiintynyt Interin japanilaisvahvistus tälläsi pallon voimalla kohti FC Lahden maalia, eikä maalivahti Patrick Rakovsky onnistunut palloa torjumaan. Näin Inter pääsi ottelussa niskan päälle pelikellon näyttäessä vain toista peliminuuttia.

FC Lahti keräsi kuitenkin rivinsä Interin salama-alun jälkeen hyvin. Lahti alkoi saada ottelua hallintaansa yhä paremmin, ja mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, niin sitä paremmin lahtelaiset onnistuivat hyökkäyksiä rakentamaan. Peli vaikutti vyöryvän koko ajan lähemmäs ja lähemmäs Henrik Moisanderin vartioimaa maalia, mutta FC Interin puolustus onnistui pitämään lahtelaiset poissa kaikkein vaarallisimmista maalintekopaikoista. Näin ollen puoliajalle lähdettiin kotijoukkue FC Interin johtaessa ottelua 1-0.

Toinen puoliaika FC Interin tykitystä

FC Lahti lähti toiselle puoliajalle jahtamaan tasoitusmaalia, mutta toisin kävi. 49. peliminuutilla sekä Vahid Hambolla että vaihdosta sisään tulleella Matti Klingalla oli mahdollisuus laittaa puntit tasan, mutta tasoitusosumaa ei synnyt. 52. peliminuutilla Alvaro Muniz lähetti Elias Mastokankaan läpiajoon, eikä 19-vuotias keskikenttäpelaaja epäröinyt vaan sijoitti pallon taidokkaasti ohi FC Lahden maalivahdin. Inter otti siis entistä tiukemman otteen finaalipaikkaan.

Ottelu saa naulan arkkuunsa 76. Peliminuutilla, kun Mastokangas viimeisteli illan toisen osumansa. Lyöty FC Lahti joutui lopulta tyytymään murskaavaan 5-0 tappioon, kun Aleksi Paananen lisäsi vielä lisäajan toisella minuutilla kotijoukkueen johtoa ja neljännellä lisäaikaminuutilla Roope Kantola tykitti puolesta kentästä pallon FC Lahden tyhjään maaliin. Tämä oli Kantolan ensimmäinen edustusjoukkuemaali pelitilanteesta.

Tasaisesta, tai jopa FC Lahden painostuksessa olleesta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta FC Inter eteni Cupin finaaliin murskalukemin. Finaalissa FC Inter saa vastaansa HJK:n.

– Saatiin heti alkuun hyvä maali, mutta sitten passivoiduttiin. Toiselle puoliajalle korjattiin ongelmat, ja lukemat näyttää tältä, iloitsi ottelun jälkeen haastatteluun saapunut kahden maalin mies Elias Mastokangas.