Takaisin
23.10.2020 klo 18.30

Eveliina Summanen luottaa Helmareiden omaan pelaamiseen

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Torstaina kokoontunut Helmareiden ryhmä harjoitteli perjantaina Pihlajamäessä edellispäivän tapaan ja fokus on jo tiiviisti tiistain EM-karsintaottelussa Skotlantia vastaan.

Edellinen yhteinen tapahtuma joukkueella oli viime helmi-maaliskuun vaihteen Cyprus Cup, joten kohtaamisesta Helmari-merkeissä on ehtinyt vierähtää jo reilusti yli puoli vuotta.

- Totta kai oli kiva nähdä kaikkia pitkästä aikaa, Kristianstadissa Ruotsissa pelaava Eveliina Summanen totesi perjantain harjoitusten yhteydessä.

- Suurin osa on kuitenkin tuttuja pitkältä ajalta, joten en usko, että tämä tauko isompia ongelmia tuo. Eiköhän meillä kaikki ole nopeasti järjestyksessä taas.

Tiistaina vastaan asettuvaa Skotlantia on ehditty jo jonkin verran käydä läpi. Vastus on kova, mutta niin on myös Helmareiden ryhmä.

- Skotlanti tulee varmasti aggressiivisesti peliin ja se on taitava joukkue. Uskon kuitenkin, että pystymme omalla pallollisella pelaamisellamme pärjäämään ja sen lisäksi meidän pitää löytää keinot murtaa Skotlannin prässi, Summanen miettii.

Ottelun merkitystä EM-karsintojen kannalta ei tarvitse erikseen korostaa. Ykköskorista karsintalohkoon arvottu Skotlanti taistelee lopputurnauspaikasta Suomen ja Portugalin kanssa.

- Onhan tämä totta kai tosi tärkeä ottelu, mutta tärkeitä kaikki ottelut ovat. Kyllä me ehdottomasti voittamaan lähdemme ja on hieno asia, että pääsemme pelaamaan vielä kotona tämän ottelun, Summanen heittää hiukan haastetta myös sille kuuluisalle 12. pelaajalle – kotiyleisölle.