Takaisin
7.3.2019 klo 12.36

Etelän hankeseurat haluavat kehittyä ja kasvaa!

Jaa:

Lauantaina 2.3.2019 kokoonnuimme U10 seurakehityshankeseurojen kanssa yhteiseen starttiseminaariin. Hankkeiden päätavoitteena on lisätä harrastajamääriä sekä luoda seuraan suunnitelmallisia toimintatapoja etenkin aloittavien ikäluokkien toimintaan liittyen. Itse starttiseminaarin teemana oli jakaa osaamista sekä luoda yhdessä uskoa ja virtaa kunkin tekemiseen.

Etelän alueella mukaan hankkeisiin oli valittu 12 hanketta 10 eri seurasta. Näistä hankkeista kymmenellä on tavoitteena lisätä ennen kaikkea tyttöpelaajien määrää, Siuntiosta ja Kirkkonummelta ollaan mukana sekä tyttöjen että poikien hankkeissa. Kaikki mukanaolevat seurat olivat paikalla lauantain yhteisessä starttiseminaarissa.

Päivän aikana saimme kuulla Riihimäen Palloseuran Kirsi Santomaan ja Anssi Kempin energisen esityksen, miten heidän seurassa on viime vuosina muutettu toimintaa yhä johdetummaksi ja suunnitelmallisemmaksi. Erityisesti on haluttu yhtenäistää joukkuetoiminta ”ripsiläiseksi”. Lisäksi seura on tehnyt tietoisen valinnan, että se on ennen kaikkea kasvattajaseura laajoille harrastajamäärille.  Vuosien kehitystyö on tuottanut tulosta, sillä pelaajamäärä on jatkuvasti kasvanut 2012 vuoden 450:stä viime vuoden lopun yli 700 pelaajaan. Yksi seuran nostama syy onnistumisen taustalla on Perhefutistoiminta.  Noin 90 perhefutaajasta aloittavaan ikäluokkaan jatkaa vuosittain noin 60 lasta.

Seuraesimerkin jälkeen pohdimme ryhmissä, miten saada uusia pelaajia seuraan mutta myös, miten pitää pelaajat seurassa. Keskusteluissa nousi esiin kohderyhmäkohtainen markkinointi, koulu- ja päiväkotijalkapallo sekä Perhefutis. Harrastajien pitämiseksi seurassa todettiin auttavan eri tasoisen toiminnan tarjoaminen, koulutetut osaavat ohjaajat sekä systemaattinen vapaaehtoisten rekrytointi sekä vapaaehtoisten tukitoimet.  

Etelän alueen U10 hankeseurat: 

Tikkurilan Palloseura
Leppävaaran Pallo ry
Siuntion Sisu
HIFK Fotboll ry
Mäntsälän Urheilijat ry
Keimolan Kaiku
Ekenäs Idrottsförening r.f.
GrIFK Fotboll
FC Kirkkonummi
Lohjan Pallo ry

Palloliitosta tilaisuudesta vastasivat Silja Ranta ja Toni Räisänen.

Palloliitto tukee ja kannustaa vahvasti seuroja toiminannan kehittämisessä koko hankevuoden. Lasten harrastetoiminnanhankkeissa on tänä vuonna mukana valtakunnallisesti 24 seuraa. Lisätietoja voit lukea tästä