Takaisin
25.9.2019 klo 10.34

Erotuomaripalkkioiden harmonisointityö päätökseen

Jaa:

Seurojen Palloliitto -organisaatiomuutokseen liittyvä erotuomaripalkkioiden harmonisointityö on saatu päätökseen. Lauantaina (21.9.) viimeisen kerran kokoontunut työryhmä on jättänyt työnsä tuloksen esityksenä odottamaan päätöksentekoa.

Kevättalvesta alkaen kokoontunut työryhmä viilasi viimeisessä kokouksessa esitystään. Piirien kovasti erilaisten erotuomaripalkkioiden vuoksi erittäin haasteellisen työn lähtökohta ja periaatteet hyvälle esitykselle ovat alusta alkaen pysyneet samoina:

  • rakennetaan eri ikäisten ja -tasoisten sarjoihin keskenään loogisella tavalla muodostuvat erotuomaripalkkiot
  • em. perusteella rakennetaan palkkiot kertoimiin perustuvalla matemaattisella mallilla
  • uudet erotuomaripalkkiot astuvat voimaan samaan aikaan koko maassa ja ilman alueellisia siirtymäaikoja, vaikka nykypalkkioiden eroista johtuen uusissa palkkioissa saattaa olla isojakin eroja suuntaan tai toiseen. Nämä koskevat kuitenkin vain yksittäisiä sarjoja ja valtaosa palkkioista on jatkossakin lähellä nykytasoa; vähän alle tai vähän yli
  • palkkioiden kokonaiskustannusten nousu halutaan pitää kurissa, vaikka yksittäisissä sarjoissa ja piireissä, verrattuna aikaisempaan, palkkiot saattavat nousta. Toisaalla vaikutus taas on päinvastainen. Valtakunnallisesti kokonaisuus laskettuna tulevat erotuomaripalkkioiden kokonaiskustannukset säilymään hyvin lähellä nykyistä kokonaistasoa
  • erotuomaripalkkioiden muutokset sidotaan jatkossa kuluttajahintaindeksiin kuitenkin siten, että mahdollisen negatiivisen indeksin kohdalla palkkiot pysyvät ennallaan.

Työryhmä päätti tämän lisäksi esityksestään erotuomaritarkkailijoiden palkkioiksi sekä se antaa myös suositukset seurojen turnaus- ja harjoituspelien palkkioiksi jatkossa valtakunnallisesti.

Harjoituspelien palkkioiksi esitetään 70% ko. ottelussa pelaavien joukkueiden, tai ylempänä pelaavan joukkueen, virallisen ottelun erotuomarin ja avustavan erotuomarin palkkioista.

Turnauksissa esitetään niin ikään 70% sarjan tai ikäluokan virallisen ottelun palkkiosta, mutta kuitenkin siten, että korvaus lasketaan ns. minuuttitaksalla suhteutettuna peliaikaan. Turnauspelit kun hyvin usein ovat virallisia pelejä lyhyempiä.

Alueiden erotuomaripalkkiot Seurojen Palloliitossa vahvistetaan seuraparlamentin kokouksen jälkeen marras-joulukuun vaihteessa ja vahvistamisen jälkeen ne tiedotetaan seuroille ja erotuomareille.