Takaisin
9.6.2021 klo 19.52

Erkka V. Lehtola: ”Ymmärryksemme ikäluokasta on leirin jälkeen parempi”

Jaa:

Ⓒ Mauri Forsblom

Joukkueelle ilmoitettiin eilen, että elokuulle kaavailtu ikäluokan PM-turnaus peruttiin. Suomi pyrkii järjestämään vastaavaan ajankohtaan tuplamaaottelun kotimaassa.

U16-poikien (2005 ja myöhemmin syntyneet) neljän päivän pelileiri päättyi tänään keskiviikkona. Mukana oli 64 kenttäpelaajaa ja kahdeksan maalivahtia, joista tehtiin neljä joukkuetta. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola iloitsee siitä, että ajatus pelileirin järjestämisestä syntyi. Hän huomauttaa, että suuren tarkkailuvajeen takia oli tärkeää nähdä suuri määrä pelaajia.

– Oma tuskani on nyt hiukan pienempi, kun olen nähnyt poikien pelaavan toisiaan vastaan neljän päivän ajan. Ymmärryksemme ikäluokasta on leirin jälkeen parempi – tosi hyvä, että otimme 72 pelaajaa eikä esimerkiksi kolmeakymmentä, Lehtola toteaa.

Lehtola kertoo, että leirillä seurattiin tarkkaan pelaajien kuormitusta. Pelaajat tulivat leirille hyvin erilaisilla taustoilla – osa ei ollut pelannut juuri lainkaan jalkapallo-otteluita.

– Ymmärrän täysin sen, että jotkut seuravalmentajat olivat hieman huolestuneita leirimme ottelumäärän takia. Pyrimme pitämään huolen siitä, että pelaajille ei tullut liikaa rasitusta. Kontrolloimme peliaikoja läpi leirin, ja viimeisenä päivänä lyhensimme pelien kestoa kymmenellä minuutilla. Toivon, että seuraavalla leirillämme tilanne on parempi, ja pelaajat ovat saaneet enemmän otteluita alle, Lehtola avaa.

– Näilläkin minuuteilla saimme paljon informaatiota pelaajista. Haluan kiittää poikia, jotka heittäytyivät haasteeseen todella hyvin. Suurin osa ei ollut pelannut tänä vuonna luonnonnurmella, ja lämpötilat nousivat hellelukemiin, mutta kundit tsemppasivat hyvin. Koko taustatiimi hoiti työnsä hienosti rutiinilla.

Musan Salaman Mico Heinilä oli yksi ensikertalaisista maajoukkuetapahtumissa. Aktiivinen hyökkääjä on yksi ikäluokan pelaajista, jotka ovat jo päässeet debytoimaan Miesten Ykkösessä – Heinilän ensiesiintyminen oli erityisen onnistunut, sillä hän syötti porilaisten komean 2–2-tasoitusmaalin EIF:ää vastaan.

–  On ollut siistiä päästä edustuksen mukaan harjoittelemaan, ja vielä hienompaa saada tuollainen onnistuminen debyytissä. Oli myös hienoa saada kutsu leirille, ja se oli upea kokemus. Ensimmäisenä ja toisena päivänä pystyin näyttämään hyvin osaamistani, mutta kolmantena en pystynyt antamaan kaikkeani, ja se ehkä näkyi kentällä. Leiri oli kokonaisuudessaan onnistunut ja se oli hyvä paikka päästä mittaamaan omaa tasoani sekä näkemään, missä minun täytyy kehittyä.

2005 syntyneiden seuraava maajoukkueleiri järjestetään kesäkuun vaihteessa, ja mukaan kutsutaan Lehtolan mukaan vajaa puolet pelileirin pelaajamäärästä. 

– Seuraavalla leirillämme hiotaan selkeästi enemmän omaa peliämme kuin päättyneellä leirillä, jonka pääpaino oli pelaamisessa ja pelaajatarkkailussa. Silloin alamme valmistautua tuleviin maaotteluihin. 

Joukkue leirillä:
Kalle Kuisma FC Honka
Sakari Korri P-Iirot
Lucas Väyrynen Ilves
Alex Ramula HJK
Asseri Heinämäki SJK-j
Aleksi Piispa KäPa
Joona Prosi VPS-j
Kasper Hietanen FC Espoo
Aaro Tiihonen RoPS
Dario Naamo FC Honka
Valentin Purosalo FC Inter
Jaakko Moisio Ilves
Aaron Sivonen KäPa
Stanislav Baranov HJK
Rasmus Auramo VJS
Tuure Mäki-Uuro PPJ
Jere Riissanen Ilves
Elias Ettanen JJK
Roope Sankari OLS
Linus Estlander EIF
Tuomas Koponen HJK
Oliver Pursiainen HJK (nimetty Pekka Hietalahti KäPa tilalle)
Eero Uusitalo TPS
Nikolas Similä OLS
William Grönblom HJK
Eemeli Löytökorpi SJK-j
Lukas Kuusisto HJK
Daniel Salmela RoPS
Aaro Soiniemi KäPa
Mikael Vuorenmaa SJK-j
Felix Friberg VPS-j
Paulus Tuomainen KuPS
Juho Talvitie Ilves
Arttu Leivonen JJK
Lauri Laine FC Honka
Veeti Pohtio TPS
Ville Vuorinen HJK
Lauritapio Tiainen OLS
Daniel Armstrong Ilves
Arez Goshnaw FC Espoo
Jani Mäenpää GBK
Juuso Polvi OLS
Otto Kautto HJS
Nikke Oksanen FC Lahti
Luka Nuorela VPS-j
Tyson Ruokonen Hammarby IF
Antti Tella FC Honka
Dren Terrnava TPS
Joonas Kekarainen KäPa
Topias Helle FC Lahti
Veeti Manner JäPS
Lauri Sahimaa KuPS
Aaro Toivonen HJK
Matias Ritari HJK
Joose Rahja KäPa
Danila Bulgakov OLS
Lauri Ketola VPS-j
Kauri Koivunen VJS
Marlo Hyvönen FC Honka
Miika Koski SalPa
Roni Hudd VPS-j
Niilo Puustinen MuSa
Otto Hannula HJK
Onni Hänninen FC Lahti
Artur Atarah FC Honka
Mico Heinilä MuSa
Jasper Jalonen TPS
Akseli Tervaniemi SJK-j
Thomas Lahdensuu KäPa
Yllson Lika HJK
Eemeli Honkala SJK (nimetty Lauri Tervo OLS tilalle)
Aleksi Kallio FC Honka (nimetty Kaapo Karvinen FC Haka tilalle)