Takaisin
6.12.2017 klo 17.11

Erkka V. Lehtola odottaa mielenkiintoista EM-jatkokarsintaa

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Suomen U17-pojat (2001) kohtaavat maaliskuussa EM-jatkokarsinnoissa Portugalin, Sveitsin ja Slovakian. Tavoitteena on saavuttaa paikka toukokuun EM-lopputurnauksesta Englannista.

U17-pojat voittivat syksyn alkukarsintalohkonsa pelattuaan Islannin kanssa 0-0 ja kaadettuaan Venäjän 1-0 sekä Färsaaret 4-0. Suomi lähti keskiviikon arvontoihin toisesta korista.

Kevään lohkoon sisältyy myös pientä revanssin makua, sillä Erkka V. Lehtolan joukot kärsivät syyskuun alussa Toto Cupissa Sveitsille 0-6-tappion.

- Hävisimme Sveitsille ihan pystyyn, mutta toisaalta tiedän, että pystymme paljon parempaan kuin siinä pelissä. Portugali taas on ihan Euroopan kärkimaita. Lähdemme kuitenkin hakemaan EM-kisapaikkaa, siitä ei ole kahta sanaa, Lehtola kommentoi.

- Portugali on varmasti suosikki, mutta me, Sveitsi ja Slovakia olemme kaikki riittävän kovia joukkueita siihen, että ristiinpelaamisia tulee varmasti.

Suomi aloittaa valmistautumisensa turnaukseen todenteolla tammikuussa, kun joukkue osallistuu Ukrainan Minskissä kansainväliseen turnaukseen. Tämän lisäksi suunnitteilla on ollut tuplamaaottelu Turkkia vastaan vielä ennen h-hetkeä. Suomi pelaa EM-karsintalohkonsa 12.-18.3.

- Turnauksen pelipäivät ovat meille haaste. Turkki olisi meille valmistautumiseen erinomainen vastus. Voi vain olla hankala ajankohdallisesti saada kaikki pelaajat mukaan niihin maaotteluihin. Jos poissaoloja tulee liikaa, kärsii pelien merkitys.

Englannin EM-kisoihin etenee isäntien lisäksi 15 maata, eli lohkojen voittajat ja seitsemän parasta lohkokakkosta.

Keskiviikkona arvottiin lohkot myös ensi syksyn U17-poikien (2002) ja U19 (2000) EM-alkukarsinnoille. Suomen nykyinen U19-maajoukkue (1999) isännöi kesällä EM-lopputurnausta Seinäjoella ja Vaasassa, eikä näin ollen osallistu karsintoihin.

Vuonna 2002 syntyneet kohtaavat lokakuun lopulla Puolassa Ranskan, Puolan ja Luxemburgin. Kai Nyyssösen ja Stephen Wardin luotsaama vuonna 2000 syntyneiden ryhmä puolestaan matkaa lokakuun puolessa välissä Viroon ja haastaa Italian, Tanskan ja Viron. 

Katso Suomen lohkot kootusti täältä.