Takaisin
5.9.2020 klo 12.06

”Erittäin hyvät fiilikset” – U18-tytöillä onnistunut maajoukkueleiri

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U18-tyttöjen maajoukkueen nelipäiväinen leiri Eerikkilässä päättyi perjantaina ja jätti hyvän maun valmennusjohdolle.

Kokoontuminen oli joukkueelle ensimmäinen pitkään aikaan ja neljään päivään tiivistettiinkin päävalmentaja Arttu Pitkäkankaan mukaan melkoinen paketti.

- Sekä fyysisesti että etenkin henkisesti kuorma oli melkoinen, todella paljon tavaraa pelaajille leirin aikana tuli. Täytyy kuitenkin sanoa, että pelaajat ottivat kaiken todella hyvin vastaan ja toimivat erinomaisesti omalla epämukavuusalueellaankin, Pitkäkangas kiitteli.

- Erittäin hyvät fiilikset jäi. Oli upeaa, miten hienosti pelaajat pystyivät asiat käsittelemään.

Joukkue kohtasi leirin aikana ottelussa SalPa/Halikko U15-poikien joukkueen ja 4-2-voittoon päättynyt ottelu sai Pitkäkankaan ilahtumaan – ei vain tuloksen, vaan etenkin esityksen takia.

- Hyvin saimme harjoituskentällä läpi käytyjä asioita siirrettyä myös peliin, olen todella ylpeä pelaajista tässä suhteessa.

Turvallisuusohjeet vaikuttivat ennakkoon ryhmän valintaan ja tiukkoja määräyksiä noudatettiin myös leirin aikana.

- Iso positiivinen asia oli se, että mitään isompia loukkaantumisia ei tullut ja pelaajat pääsevät jatkamaan työtä seurajoukkueissaan. Pientä flunssaa oli kuitenkin liikkeellä ja puhtaasti varotoimenpiteenä tämän takia pari pelaajaa lähti leiriltä kesken kotiin, Pitkäkangas kertoo.

Kokonaisuutena leiri antoi joka tapauksessa paljon ja oli Pitkäkankaan mukaan erinomainen startti syksylle.

- Saimme annettua pelaajille myös tukea arkeen ja jatkoon, tästä on hyvä jatkaa ja marraskuussa meillä on sitten edessä testileiri. Todella jäi hyvät fiilikset kaikin puolin.