Ensimmäisen minuutin osuma riitti viemään FC Lahden Suomen Cupin välieriin

Vaikka ottelun FC Lahdelle ratkaissut 0-1 maali syntyi jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, ei Espoon illasta jännitystä puuttunut. FC Honka ei taipunut taistelutta.

Kotijoukkueelle huonoin mahdollinen alku otteluun

Espoossa kotijoukkue FC Honka sai karmaisevan alun puolivälieräottelulleen. Honka ei ollut selvästikään vielä herännyt otteluun, kun FC Lahden Jasin-Amin Assehnoun pääsi heittämään Hongan maalille matalan keskityksen, jonka Vahid Hambo ohjasi tyylikkäästi kotijoukkueen verkkoon. Kello oli tässä vaiheessa ehtinyt edetä vain 37 sekuntia. Maali oli jo vahvassa iskussa olleen Hambon neljäs maali kauden 2020 Suomen Cupissa.

Espoolaiset heräsivät otteluun karmean alun jälkeen nopeasti ja alkoivat saada peliään uomiin. Myös lahtelaisten peli oli kuitenkin hyvällä mallilla. FC Lahden maalivahti Patrick Rakovsky joutui kuitenkin töihin 22. minuutilla, kun FC Hongan Macoumba Kandji pääsi puskemaan pallon kohti vierailijoiden maalin takakulmaa. Rakovskyn hyvän venytyksen ansiosta lahtelaiset saivat kuitenkin pitää johtoasemansa. Vain hetkeä myöhemmin FC Honka onnistui kolistelemaan vierasjoukkueen maalin ylärimaa.

33. minuutilla Kandji oli jälleen pahanteossa ja karkasi läpiajoon. Rakovskyn vastaantulo pakotti hyökkääjän sivuttaisliikkeeseen ja lopulta lupaavalta näyttänyt tilanne tyrehtyi ohilaukaukseen. Hongan valtava painostus jatkui koko ensimmäisen puoliajan, mutta tehoja ei syntynyt.

Viimeinen vartti Hongan valtaisaa painostusta

Toisen puoliajan alkaessa ottelun tapahtumat tasaantuivat hieman. Pallo liikkui pitkälti keskialueen tuntumassa, eikä vaarallisia tilanteita syntynyt suuntaan eikä toiseen. Hetken vaikuttikin siltä, että Espoon kuuma ilma oli vienyt kovimman terän molempien joukkueiden tekemisestä.

Viimeselle viidelletoista minuutille kotijoukkue FC Honka löysi vielä kuudennen vaihteen silmään ja alkoi raivoisasti hakea tasoitusmaalia. Honka lähetti palloja kovalla tahdilla kohti FC Lahden maalia, mutta jotenkin valkopaitaiset onnistuivat selvittämään tilanteen kuin tilanteen niin, ettei tasoitusta päässyt syntymään. Aivan ottelun viime hetkillä kuitenkin näytti, että FC Lahden eväät ovat loppuneet: Hongan Nasiru Banahene pääsi karkaamaan läpiajoon, ja näytti siltä, että yksikään Lahden pelaaja ei enää Banahenen perään ehdi, eikä pysty estämään syöttöä maalin edessä vaanineelle Kandjille. Valkopaitojen sankariksi nousi vain hetkeä aikaisemmin kentälle tullut puolustaja Viljami Isotalo, joka tuoreilla jaloillaan juoksi Banahenen kiinni ja liukui viime hetkellä pallon tielle.