Takaisin
13.12.2021 klo 18.48

Ensimmäisen FIFAe Nations Series 2022 -turnauksen pelaajat valittu

Jaa:

Ⓒ Kirsty Meek

Jesse ”Kossu72” Kosamo ja Erno ”egoapina” Parkkonen edustavat Suomea ensimmäisessä FIFAe Nations Series 22 -karsintaturnauksessa.

FIFAe Nations Series 2022 -turnaus on maajoukkueille suunnattu videopeliturnaus, jossa pelataan FIFA22-peliä PS5-konsolilla. Ensimmäisessä karsintaturnauksessa Suomen duona toimii Jesse ”Kossu72” Kosamo ja Erno ”egoapina” Parkkonen. Kolmanneksi pelaajaksi varalle on nimetty kokenut Jussi "JaKurrii" Koivuniemi.

- Fiilis on tosi hyvä! Tiesin, että valinta on mahdollinen, mutta se oli silti yllättävä. Kunnia päästä edustamaan Suomea, etenkin kun on niin laadukkaita pelaajia, joista valita.

- Odotan, että peleistä tulee todella kovia, joissa pelaajien yhteiskemia ratkaisee, sillä taitotaso on kaikilla kova. 2v2 -pelimuoto on vaativa, sillä niin puolustus- että hyökkäyspelaamisessa pitää ajatella samalla tavoin kuin joukkuekaveri tai muuten peli takkuilee. 2v2 -pelimuodossa virheistä rankaistaan helpommin ja pallollisen pelaamisen lisäksi pitää kiinnittää huomiota pallottomaan pelaamiseen, jotta kaverilla on enemmän paikkoja, joihin syöttää. Pitää siis koko ajan olla hereillä, analysoi Parkkonen.

Suomen e-jalkapallomaajoukkue osallistuu ensimmäiseen FIFAe Nations Series 2022 -karsintaturnaukseen, joka pelataan 16.-17.12.2021. Suomi kohtaa verkon yli pelattavassa karsintaturnauksessa Venäjän, Belgian, Romanian, Italian, Portugalin, Saksan ja Ruotsin. Lopputurnaukseen pääsy vaatii tasaista onnistumista kaikissa neljässä karsintaturnauksessa. Jokaisesta karsintaturnauksesta jaetaan menestyspisteitä, joiden perusteella määrittyvät pudotuspelivaiheeseen pääsevät joukkueet.

- Valintaprosessi oli melko haastava, koska 2v2 -pelejä ei olla pelattu vielä kovin paljoa. Seuraavissa karsinnoissa on mahdollista, että valitaan eri pelaajat eikä kenelläkään ole ns. kausikorttia maajoukkueeseen. Koen kuitenkin, että saatiin hyvin kilpailukykyinen duo valittua, jolla potentiaalia riittää, kunhan saadaan lisää toistoja alle. 

- Odotan innolla ja mielenkiinnolla, kun uusi formaatti on käytössä ja pelataan pelkästään 2v2 -pelejä. Siinä on varmasti jokaisella maalla vielä opittavaa ja tämä ensimmäinen karsintaikkuna on kaikille hyvä tasomittari, kertaa joukkueen team manager Markus "MakezCR" Moilanen.

Karsintaturnauksen otteluita voi seurata suorana torstaina 18:00 alkaen Palloliiton Youtube-kanavasta.