Takaisin
9.1.2019 klo 10.20

Ensimmäinen maali Huuhkajissa lämmitti Markkasta - "Oli jo aikakin"

Jaa:

Eero Markkanen viimeisteli A-maajoukkueuransa avausmaalin tiistaina. Tuo osuma riitti Huuhkajille 1-0-voittoon Ruotsista.

- Siinä tuli puolenvaihto vasempaan laitaan ja "Lade" (Lassi Lappalainen) syötti sitten siihen Timille (Sparv) keskelle. Siinä kävi vähän tuuri, että pallo taisi pompata ruotsalaisesta sinne päätyrajalle päin.

- Tim laittoi sen sokkona keskelle ja satuin olemaan oikeassa paikassa, ja pallo maaliin, Huuhkajien ainoan maalin Ruotsi-voitossa tehnyt Eero Markkanen kertasi osumaansa Huuhkaja-tv:lle.

Avausjakson pelannut ja tuttuun tapaan Suomea kipparoinut Sparv syötti pallon rangaistusalueen vasemmalta puolelta kovaa maalin edustalle, ja jyväskyläläinen Markkanen liukui pelivälineen vastustamattomasti sisään 22. minuutilla.

Maali oli Markkasen, 27, ensimmäinen A-maajoukkueessa.

- Aivan mahtava fiilis tehdä ensimmäinen maali A-maajoukkueessa. Aika kauan siinä menikin. 2014 debyytti ja nyt ensimmäinen maali, oli jo aikakin, Markkanen iloitsi.

- Totta kai on hyvä fiilis tehdä se Ruotsia vastaan ja voittaa peli, vaikka nyt pisteitä ei tullutkaan tästä voitosta. Mutta aina parempi voittaa kuin hävitä.

Qatarin otteluleirillä ei tosiaan pisteitä jaeta, mutta Markkanen näkee onnistumisten olevan tärkeitä maaliskuussa alkavia EM-karsintoja miettien.

- Tämä on kuitenkin meidän viimeinen tapahtuma ennen maaliskuussa alkavia karsintoja. Nämä ovat tosi tärkeitä pelejä siihen - kartoittaa vähän pelaajia, ja että nuorempia saa mukaan.

Otteluleirin päätöspelissä Suomi kohtaa tutun vastustajan Viron perjantaina 11.1. klo 14 Suomen aikaa. Suomi kukisti Viron kahdesti Nations Leaguessa vieden molemmat kohtaamiset nimiinsä lukemin 1-0.

Viro-ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja Viafreessä.