Takaisin
20.12.2021 klo 21.36

Ensimmäinen FIFAe Nations Series -karsintaturnaus päätökseen

Jaa:

Suomi jatkaa toiseen FIFAe Nations Series 22 -karsintaturnaukseen alemmasta divisioonasta.

E-jalkapallon maajoukkue oli pitkästä aikaa kilpailullisissa otteluissa, kun ensimmäinen FIFAe Nations Series 22 -karsintaturnaus pelattiin viime viikon torstaina ja perjantaina. Torstain jälkeen Suomi oli vielä hyvissä asetelmissa, mutta toisena päivänä ei löytynyt tarvittavaa tasaisuutta ja tuloksena oli lohkon kuudes sija.

Näin ollen Suomi päätyy hakemaan vauhtia alemmasta divisioonasta seuraavassa karsintaturnauksessa. Karsintaturnauksia pelataan yhteensä neljä ja lopulliset tulokset määritetään neljännen turnauksen perusteella, joten tason löytämiseen on vielä reilusti aikaa.

Perustekemistä lähdetään tuleviin turnauksiin, ja sitä että saadaan pidettyä johtoasema. Sitä kautta ne voitot sitten tulee, päästiin haastamaan hyvin Saksaa ja Ruotisiakaan vastaan ei mitään hätää ollut. Tulostaulu tosin kertoo totuuden, kommentoi Jesse ”Kossu72” Kosamo turnausta.

Viime vuodesta poiketen pelit pelataan tänä vuonna 2v2 co-oppina, tarkoittaen, että molemmat pelaajat pelaavat yhdessä samanaikaisesti. Tämä vaatiin pelaajilta erinomaista joukkuepeliä ja kommunikaatiota. Pelimuotoa ei ole aiemmin maajoukkuetasolla pelattu ja ensimmäinen karsintaturnaus toimi hyvänä tasonmittauksena Suomen e-jalkapallomaajoukkueelle.

Suomen ensimmäisen karsintaturnauksen tulokset:

Ottelupari 1. peli 2. peli Pisteet
Suomi - Venäjä 0-2 1-0 3-3
Suomi - Belgia 0-0 0-0 2-2
Suomi - Romania 1-2 3-1 3-3
Suomi - Italia 2-2 2-2 2-2
Suomi - Portugali 1-2 2-2 1-4
Suomi - Saksa 2-2 3-1 4-1
Suomi - Ruotsi 0-1 2-2 1-4

- Jäi uupumaan maalinteosta, pari tonttia oli, mutta ei saada sisään. Enää ei mahda mitään ja sitä pitää lähteä treenaamaan, muutamaan otteeseen ei oltu myöskään niin sanotusti hereillä omissa ja se vaatii parempaa kommunikaatiota, koska nämä pelit ovat todella pienestä kiinni, tiivistää Kosamo. 

Suomen pelit jatkuvat 27-28.1.2022 alemmassa divisioonassa, jossa vastaan asettuvat Belgia, Islanti, Pohjois-Irlanti, Romania, Slovakia ja Viro.