Takaisin
27.2.2021 klo 20.18

Ennakkosuosikit vahvoja Naisten Futsal-Liigassa

Jaa:

Ⓒ Niklas Günsberg

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät HIFK FS, FTK-Tornio, MuSaFutsal sekä KaDyn Jyväskylässä kaatanut GFT.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Naisten Futsal-Liigan lauantain tulokset
La 27.02. klo 15:00 KP-V - HIFK FS 1-5 (1-3)
La 27.02. klo 15:00 FTK-Tornio - FC Halikko 6-2 (4-2)
La 27.02. klo 17:00 ACE - MuSaFutsal 2-5 (1-2)
La 27.02. klo 17:30 KaDy - GFT 0-5 (0-4)

KP-V - HIFK FS 1-5 (1-3)

Runkosarjan voitosta edelleen tasapäisesti taisteleva Helsingin IFK vieraili Kaustisella. KP-V:n asema sarjan hännillä on tukala. Sijoitus on toiseksi viimeinen eikä sarjajumbo FC OPA:kaan ole kuin viiden pisteen takamatkalla. Helsinkiläiset eivät antaneet kotijoukkueelle armoa, vaan jo kymmenen peliminuutin kohdalla taululla komeilivat lukemat 0-2, kun Iina Ahola sekä Ilona Mikkelä osuivat vieraille. Tauolle mentiin lopulta lukemissa 1-3.

Toinen puoliaika ei muuttanut voimasuhteita, vaan HIFK vei senkin kahden maalin erolla ja nappasi näin täydet pisteet maalien 1-5. Helsinkiläisistä Noora Rehnström iski ottelussa kaksi maalia. Kertaalleen molemmat joukkueet myös ohjasivat pallon oman maalivahdin ohitse. Voiton myötä HIFK jatkaa hyvissä kyttäysasemissa kärkipaikkaa ajatellen sarjan kolmantena.

FTK-Tornio - FC Halikko 6-2 (4-2)

Viime aikoina pirteästi esiintynyt FTK-Tornio jatkoi kotikentällään vahvoja esityksiä. Vastaan asettui FC Halikko, joka Annika Peipon sekä Nella Saukkion maaleilla käväisi avausjaksolla vielä 1-2 -johtolukemissa.

FTK-Tornio ei kuitenkaan vierasjohdosta hätkähtänyt, vaan jyräsi vakuuttavaan voittoon. Tehopisteistä vastasivat pääosin tutut naiset. Anna Keränen  ja Emma Heikkilä iskivät kumpikin tehot 2+1. Kun lisäksi Charlotta Simonaho sekä Tuuli Alamikkotervo onnistuivat maalinteossa, kirjattiin loppulukemiksi 6-2. Voiton ansiosta FTK-Tornio nousi sarjataulukossa KaDyn ohi viidenneksi, FC Halikolle tappio puolestaan tuli hankalaan saumaan. Saldona on edelleen vain 10 sarjapistettä, ja jopa suoran putoamisen uhka vaanii selän takana.

ACE - MuSaFutsal 2-5 (1-2)

Tampereella ACE:n haasteet jatkuivat, kun porilainen MuSaFutsal kävi hakemassa vakuuttavan 2-5 -vierasvoiton. MuSa siirtyi samalla sarjan kärkipaikalle Ilveksen kanssa tasapisteisiin. Vaikka kotijoukkue iskikin ottelun avausmaalin Julia Jokirannan toimesta, ei MuSa jättänyt kotijoukkueelle yllätyssaumoja.

Vieraiden laaja ja tasokas materiaali oli liikaa ja jo avausjaksolla porilaiset nousivat johtoasemaan. Ennen taukoa vierailta osuivat Elina Setälä ja Netta Hannula. Tauon jälkeen porilaiset karkasivat lopullisesti.  Helmiina Luoma iski vapauttavan 1-3 -osuman, Hannula osui toistamiseen, ja myös Anni-Elina Luotonen merkkautti nimensä maalintekijätilastoon. Kotijoukkueen Maria Ropasen tekemä 2-5 -kavennusosuma oli laiha lohtu ACE-leiriin.

Hiukan pakkopullan makua oli tänään pelissä. Piti vähentää höntyilyä, mutta meni jo vähän liiankin löysäksi ajoittain. Asennetta tarvitaan lisää seuraavaksi kun kohtaamme Ilveksen, ja sitä tulee myös löytymään. Se on varma juttu, MuSan päävalmentaja Juha Helander kommentoi ottelun jälkeen.

KaDy - GFT 0-5 (0-4)

Jyväskylässä odotettiin jännittävää ja tasaista peliä kokeneen GFT:n ja viime aikoina hyvässä lennossa olleen KaDyn välillä. Toisin kuitenkin kävi. GFT oli tänään huippuiskussa ja se ratkaisi pelin jo avausjaksolla takoen taululle komeat 0-4 -lukemat.

Avausjaksolla vierailta osuivat Jenni Talvela, Daniela Tjeder sekä GFT:n parhaaksi valittu Emilia Jokisalo, joka maalasi kahdesti.  Toisen jakson ainoasta maalista vastasi jälleen Tjeder, joka saalisti pelissä tehot 2+2. 

GFT tarrasi voitollaan entistä vahvemmin kiinni puolivälierien kotietuun, eli vähintäänkin runkosarjan neljänteen tilaan. KaDyn sarjasijoitus päivän pelien jälkeen on kuudes.

* * *

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi; p. 050 4872408