Emmaliina Tulkki juhlii Damallsvenskanin mestaruutta

Emmaliina Tulkin Linköping varmisti eilen Ruotsin Damallsvenskanin mestaruuden, kun jäljellä on kaksi kierrosta.

Linköping pelasi sunnuntaina Kvarnsvedenin kanssa maalittoman tasapelin ja venytti eronsa toisena etenevään Rosengårdiin yhdeksään pisteeseen. Emmaliina Tulkki oli ottelussa vaihdossa.

Adelina Engman käynnisti Kopparbergs/Göteborgin maalijuhlat, kun joukkue otti säilymisen kannalta tärkeät pisteet. Eskilstuna kaatui lopulta 5-1-lukemin. Engman vaihdettiin kentältä 78. minuutilla.

Emmi Alanen pelasi täydet minuutit ja Linda Sällström tuli viime hetkillä vaihtoon, kun Vittsjö jäi Hammarbyn kanssa maalittomaan tulokseen. Eveliina Parikka pelasi 72. minuuttia, kun Limhamn Bunkeflo kärsi Kristianstadille 0-2-tappion. Iina Salmi oli vaihdossa.

Olga Ahtinen iski Tanskassa kaksi maalia, kun Brøndby voitti Aarhusin 6-0. Ahtinen vaihdettiin kentältä 82. minuutilla. Helmareiden keskikenttäpelaaja on tehnyt neljä maalia, kun sarjaa on takana yhdeksän kierrosta.

Sanni Franssi iski Italiassa ensimmäisen Serie A-maalinsa, kun Juventus kaatoi Empolin 4-1. Tuija Hyyrynen pelasi täyden ottelun ja Franssi 76 minuuttia. Nora Heroum vaihdettiin kentälle 70. minuutilla, kun Brescia kaatoi Tavagnaccon 2-0. Juventus ja Brescia ovat sarjan ainoat joukkueet, jotka ovat voittaneet kolme ensimmäistä otteluaan.

Norjassa pelattiin viikonloppuna kauden toiseksi viimeinen kierros. Anna Westerlundin LSK Kvinner on jo varmistanut mestaruutensa, mutta ei ota jalkaa kaasulta. Lauantaina kaatui Stabæk 3-2. Westerlund pelasi totutusti täydet minuutit.

Juliette Kemppi pelasi 90-minuuttisen, kun Kolbotn voitti Medkilan 3-1. Siiri Välimaa torjui Grand Bodøn maalilla, kun joukkue hävisi Vålerengalle 2-3. Tinja-Riikka Korpela oli Saksan Bundesliigassa vaihdossa, kun Bayern München voitti USV Jenan 5-0.

Naisten Mestarien liiga jatkuu 8.11. Heroumin Brescia kohtaa Montpellierin, Tia Hälisen Sparta Praha Tulkin Linköpingin ja Westerlundin LSK Kvinner päivää myöhemmin Manchester Cityn.

Naisten maajoukkue jatkaa MM-karsintoja Helsingissä 26.11. Israelia vastaan.