Emma Koiviston ja Iina Salmen maalivireet saivat jatkoa

Emma Koivisto oli palauttamassa Brighton & Hove Albionia takaisin voittojen tielle tekemällä viikonloppuna maalin. Iina Salmi taasen sinetöi Valencialle tärkeän voiton.

Koivisto teki jo kolmannen maalinsa neljään edellisotteluun, kun Brighton voitti Englannin Superliigassa Readingin 4-1 (1-0). Voitto oli Brightonille ensimmäinen lähes tasan kahteen kuukauteen. Sen jälkeen voitottomia otteluita kertyi kaikki ottelut mukaan lukien kymmenen, joista tappiollisia otteluita oli yhdeksän. Koivisto otettiin vaihtoon pari minuuttia ennen loppua.

Eveliina Summanen tuli tauon jälkeen kentälle, kun Tottenham kaatoi vieraskentällä Birminghamin 2-0 (0-0). Tinja-Riikka Korpela seurasi ottelua penkiltä. Tottenham on tiukassa kärkitaistelussa kolmantena.

Salmi iski rankkarista ottelun ainokaisen, kun Valencia voitti Alavesin 1-0 (1-0). Maali oli Salmelle kauden kolmas ja jo toinen tämän vuoden puolella. Voitto oli Valencialle toinen peräkkäinen ja samalla kolmas ilman tappiota. Se onkin hilannut itsensä pois putoajan paikalta ollen nyt 11.

Sanni Franssin Real Sociedadin pienimuotoinen alavire sai jatkoa viime viikolla sen hävittyä molemmat ottelunsa. Ensiksi Real Sociedad sai sarjakärki Barcelonan käsittelyssä kylmää kyytiä 1-9 (0-2)-tappiossa. Franssi otettiin tauolla vaihtoon.

Viikonloppuna Real Sociedad kaatui Levanten vieraana 0-1 (0-0) Franssin pelatessa koko ottelun. Real Sociedad on pelannut neljä edellisotteluaan ilman voittoa. Se on kuitenkin sarjassa edelleen toisena.

Italiassa pelattiin cupin otteluita ja Tuija Hyyrysen Juventus eteni välieriin. Juventus oli pelannut ensimmäisen osaottelun Interiä vastaan tasan 1-1, mutta onnistui puristamaan toisesta osaottelusta 1-0 (1-0)-voiton ja eteni näin välieriin yhteismaalein 2-1. Hyyrynen ei pelannut ottelussa.

Anna Auvisen cup-taival tuli sen sijaan päätökseen. Sampdoria oli hävinnyt ensimmäisessä osaottelussa AC Milanille 1-4 ja myös toisen ottelun lukemat olivat samat, joten cup-urakka päättyi yhteismaalein 2-8. Auvinen pelasi koko toisen osaottelun.