Takaisin
24.11.2021 klo 12.36

Emma Koivisto: “On todella kotoisaa olla taas täällä”

Jaa:

Ⓒ Jyri Sulander

Helmarit valmistautuvat parhaillaan huomiseen Ruotsi-otteluun, joka on Brighton-puolustaja Emma Koivistolle tietynlainen kotiinpaluu.

Helmarit saapuivat Göteborgiin maanantaina, ja takana on kaksi pallollista harjoitusta. Ennen rakkaan länsinaapurin kohtaamista ohjelmassa on vielä viimeistelyharjoitus Nya Ullevin stadionilla sekä tutustumiskäynti ottelustadionina toimivalle Gamla Ulleville.

Suomen ja Ruotsin joukkueet sopivat yhteisymmärryksessä, että syyskunnossa olevaa kenttää säästetään torstain ottelua varten ja molemmat joukkueet harjoittelevat sen sijaan keskiviikkona Nya Ullevilla.

- Leiri on lähtenyt hyvin käyntiin, olemme käyneet läpi meidän hyökkäys- ja puolustuspelaamistamme. Keskiviikkona vielä viimeistelytreenit ja sitten mennään, kertoo Helmareiden puolustaja Emma Koivisto.

Kotiinpaluu

67 A-maaottelua pelannut ja niissä kolme maalia viimeistelleelle Koivistolle leiri ja Göteborgissa on nostalginen kokemus, sillä hän asui kaupungissa reilut kolme vuotta edustaessaan nykyisin BK Häckeninä tunnettavaa Kopparbergs / Göteborg FC:tä vuosina 2018–2021.

- Lentokoneesta kun katsoi laskeutuessa maisemia, niin kyllä se vähän siltä tuntui, että olisi kotiin tullut. On todella kotoisaa olla taas täällä, Koivisto tunnelmoi.

Tammikuussa 2018 FC Hongan riveistä Göteborgiin siirtynyt Koivisto ehti pelata Kopparbergs / Göteborgin riveissä kaikkiaan 75 ottelua, joissa syntyi komeat 10 maalia. Vuodet Ruotsin länsirannikolla toivat myös runsaasti menestystä, sillä Koivisto pääsi juhlimaan seuran kanssa sekä Damallsvenskanin että Ruotsin cupin voittoa.

Tutut vastustajat

Karsinta vuonna 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattaviin MM-kisoihin jatkuu Helmareiden osalta torstaina Ruotsia vastaan. FIFA:n maailmanrankingin toisella sijalla majaileva Ruotsi tarjoaa Helmareille äärimmäisen haasteen, mutta varsinaisena shokkina se ei suomalaisille pelaajille tule. Ruotsin pelaajat ovat kauttaaltaan tuttuja suomalaisille, sillä valtaosa Helmareiden pelaajista on pelannut Ruotsissa jossakin vaiheessa uraansa.

- Uskon, että se auttaa meitä valmistautumisessa. Varsinkin nyt, kun ehditään vetämään näin lyhyt leiri alle, niin kyllä se helpottaa, että tunnemme Ruotsin pelaajia jo entuudestaan, Koivisto sanoo.

Ruotsin joukkue vilisee varsinkin Koivistolle tuttuja pelaajia, sillä hänen kanssaan Ruotsin mestaruuden kaudella 2020 voittivat tähtihyökkääjä Stina Blackstenius, hiljattain Manchester Cityyn siirtynyt Filippa Angeldal, Ria Ölingin kanssa Rosengårdissa Damallsvenskanin mestaruutta juhlinut Emma Berglund sekä BK Häckeniä päättyneellä kaudella edustaneet Emma Kullberg, Julia Zigiotti Olme, Jennifer Falk sekä Filippa Curmark.

Ullevin hornankattila

Torstain ottelu pelataan vuonna 2009 vanhan, samaa nimeä kantaneen, stadionin paikalle rakennetulla Gamla Ullevin stadionilla.  Ottelu on loppuunmyyty ja paikalle saapuvat 14 500 katsojaa varmsitavat sen, että Gamla Ullevi muuttuu todelliseksi hornankattilaksi. Koivistolle torstain ottelu tulee olemaan uudenlainen kokemus.

- Odotan ottelua jo todella innolla ja on todella hienoa, että sinne tulee niin paljon katsojia. En tiedä, olenko koskaan ennen pelannut näin ison yleisön edessä, joten siitä tulee siistiä, 27-vuotias puolustaja sanoo.

Vaikka ottelu pelataankin Ruotsin kotikentällä, ei katsomossa nähdä pelkästään keltasinistä väriä.

- Vanhempani ovat tulossa sinne Suomen lipun kanssa katsomaan, joten siellä on onneksi ainakin pari suomalaiskannattajaakin, Koivisto päättää leveästi hymyillen.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-karsintaottelu pelataan Göteborgissa torstaina kello 19.30 Suomen aikaa. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa sekä Yle Areenassa.