Emma Koivisto Ruotsin Damallsvenskanin mitalitaistossa

Linda Sällström, Iina Salmi ja Sanni Franssi tekivät maalit naiseen kansainvälisillä kentillä seurajoukkueissaan viikonloppuna. Emma Koivisto puolestaan taistelee Ruotsin Damallsvenskanin mitaleista.

Linda Sällström teki Paris FC:n voittomaalin ja pelasi täydet minuutit, kun joukkue voitti vieraissa Soyauxin 2-0. Osuma oli Sällströmin neljäs seitsemässä ottelussa. Iina Salmi aloitti Ajaxin maalitehtailun Hollannissa, kun joukkue voitti Excelssior Barendrechtin 5-0.

Englannissa Juliette Kemppi urakoi Bristol CItyn kärjessä 88 minuuttia, kun joukkue voitti Yeovil Townin 2-1. Adelina Engman pelasi ottelun viimeiset minuutit, kun Chelsea tasasi maalittomalla tuloksella pisteet Birmingham Cityn kanssa.

Tuija Hyyrynen vaihdettiin kentältä 83. minuutilla, kun Juventus voitti Roman vieraissa 4-0. Nora Heroum urakoi täydet minuutit, kun AC Milan piti sarjan piikkipaikkansa voittamalla Tavagnaccon 1-0.

Sanni Franssi viimeisteli voittomaalin  ja pelasi 78 minuuttia Tanskassa, kun Fortuna Hjørring otti täydet pisteet Odense Q:lta 2-0-lukemin. Sekä Olga Ahtinen että Ria Öling urakoivat täyden ottelun Brøndbyn voittaessa B. 93:n 4-0.

Ruotsissa Kopperbergs/Göteborg on ennen päätöskierrosta toisena, pisteen päässä kärjestä. Emma Kovisto pelasi sunnuntaina täyden ottelun, kun Kristianstad kaatui 5-1-lukemin.

Piteålla on kuitenkin vielä yksi ottelu enemmän pelaamatta, eli jos joukkue voittaa tänään maanantaina Rosengårdin, on mestaruus selvä. Rosengård puolestaan on kolmantena kahden pisteen päässä göteborgilaisista ja voi siis voitolla ohittaa Koiviston joukot. Mitalikolmikko sinänsä on varma, neljäntenä tuleva Kristianstad on jo liian kaukana.

Julia Tunturi ja Tia Hälinen pelasivat täydet 90-minuuttiset, kun seitsemäntenä etenevä Eskilstuna hävisi Vittsjölle 0-4. Limhamn Bukeflo voitti jumbojoukkue Kalmarin 3-0 ja on nyt toiseksi viimeisenä, mutta tasapisteisttä Vittsjön kanssa, jonka maaliero on siis parempi. Kaksi sarjan heikointa tippuvat suoraan sarjaporrasta alemmas. Päätöskierros pelataan lauantaina 27.10.

Norjassa Lillestrøm ehti pelata kauden pääsarjaa 19 ottelua ennen ensimmäistä tappiotaan. Anna Westerlund pelasi täydet minuutit, kun Klepp vei voiton 3-2-lukemin. Siiri Välimaan Grand Bodø kärsi Kolbotnille 2-3-tappion. Norjassa on jäljellä kaksi kierrosta sekä cupin finaali, johon Lillestrøm on edennyt.

Naisten Liiga päättyi lauantaina ja mestaruuden voitti PK-35 Vantaa. Hopeaa sai HJK ja pronssia Åland United. Lue lisää täältä.