Takaisin
7.11.2017 klo 18.56

EM-joukkue jatkaa valmistautumistaan Espanjassa

Jaa:

U19-poikien maajoukkue matkasi maanantaina Espanjaan ja kohtaa viikon aikana Norjan ja Ruotsin. Leiri on tärkeä osa valmistautumista kesän 2018 EM-kotikisoihin.

Suomen joukkue ehti harjoitella kahdesti ennen keskiviikon ottelua Norjaa vastaan, joka pelataan Lloret de Marissa klo 12 Suomen aikaa.

- Olemme katsoneet Norjan pelaamista videolta ja tiistain harjoituksissa kävimme läpi muun muassa erikoistilanteita sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Norja on siitä erityinen vastus, että he pelaavat viiden alakerralla, päävalmentaja Kimmo Lipponen kommentoi.

- Norjahan meni omasta EM-alkukarsintalohkostaan jatkoon. Kyseessä on juoksuvahva joukkue. He pelaavat suhteellisen rohkeasti hyökkäyksessä ja siihen meidän pitäisi pystyä iskemään. Norjan pelitapa on hyvin erityinen. He valmistautuvat kevään jatkopeleihin, joten saamme varmasti hyvin valmiin joukkueen vastaan.

Kotimaisissa sarjoissa urakoivat pelaajat ovat juuri päättäneet kautensa. Lipposen mukaan mitään väsymystä ei kuitenkaan ole ollut havaittavissa, päinvastoin. Meno treeneissä on ollut energistä.

- Kaikilla on vielä pelituntuma. Kenenkään kohdalla ei nyt myöskään tarvitse säästellä tulevan viikonlopun pelejä varten, eikä ulkomailla pelaavien seuroiltakaan ole tullut mitään erityispyyntöjä peluuttamisesta.

Suomen alkuperäiseen kokoonpanoon on tullut kolme muutosta. Sivuun jäivät Tobias Fagerström ja Eero Hyökyvirta sekä viime tingassa vatsatautiin sairastunut Kalle Katz.

Suomi kohtaa Norjan keskiviikkona klo 12 Suomen aikaa ja Ruotsin perjantaina klo 16.

Suomen kokoonpanon löydät täältä.