Takaisin
31.7.2020 klo 10.58

Elokuu alkaa täydellä kierroksella

Jaa:

Kuudes kierros on jaettu lauantaille ja sunnuntaille.

Eritoten joukkueet putoamisviivan alla kaipaavat pisteitä, ettei keskikasti karkaa. Kaikki ottelut näkyvät suorina Elisa Viihteestä.

EIF – KTP
la 1.8. 16:00, Tammisaaren keskuskenttä

Yhä tappioitta etenevä EIF vakuutti viime viikonloppuna Kajaanissa. Joukkueen uudet hankinnat olivat jälleen tehokkaina, kun Darren Smith ja Ayabulela Konqobe iskivät maalin mieheen. Eteläafrikkalaiskaksikko on tehnyt yhteensä yhdeksän osumaa ja niin ikään täksi kaudeksi saapunut Juuso Liukkonen kolme, joten EIF:n voi nähdä onnistuneen hienosti siirtomarkkinoilla. Kolme voittoa ja kaksi tasapeliä on kuitenkin saavutus, mistä koko seura ansaitsee hatunnoston.

EIF:n komea putki joutuu koetukselle, kun KTP vierailee Tammisaaressa. Viime kaudella KTP vei jokaisen kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta, ja oli vahvempi myös kevään cup-ottelussa. Lauantain peliin kotkalaiset lähtevät nelossijalta kolmen pisteen päässä EIF:ää – mukaan matkaan ei tule kapteeni David Ramadingaye, joka kärsii pelikiellosta.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

VPS – KPV
la 1.8. 17:00, Elisa Stadion

Derbyvoitto SJK Akatemiasta oli Vepsulle helpottava. Voitto ei tullut helpolla, mutta kolme pistettä pitävät joukkueen mukana nousukamppailussa. Pistepotin lisäksi oli vaasalaisittain positiivista, että ensimmäisissä otteluissa takkuillut maalinteko alkoi onnistua mukavasti. Joukkueen tulee osua paikoistaan myös lauantaina, kun haaste kovenee pykälällä.

Pohjanmaan paikallisissa on aina lisälatauksensa, mutta tällä kertaa ottelu on erityisen tärkeä kummallekin joukkueelle. Veikkausliigasta pudonneet VPS ja KPV ei ole kumpikaan aloittanut kauttaan aivan odotusten mukaisesti, ja etenkin AC Oulu on karkaamassa jo tässä vaiheessa. KPV joutui taipumaan sarjakärjelle viime viikonloppuna – kolmas peräkkäinen voitoton ottelu olisi kokkolalaisille iso kolaus.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

MYPA – AC Kajaani
la 1.8. 17:00, KSOY Stadion

Ilman maalivahti Tomas Turusta MYPA olisi kärsinyt viime viikonloppuna suurinumeroisemman tappion. FF Jaro loi rutkasti maalipaikkoja, ja yksi osuma lopulta riitti. Turusen hieno esitys jäi MYPA:n harvoihin ilonaiheisiin, mutta jobinpostia tuli tappion lisäksi – Juuso Laitinen loukkaantui jo ensimmäisellä jaksolla. Joukkueen pistetili on yhä avaamatta, mutta suurempaan paniikkiin ei ole tarvetta, sillä MYPA on pelannut kaksi ottelua montaa kilpailijaansa vähemmän.

Kauden vakuuttavasti aloittanut AC Kajaani on pelannut viime ottelut hieman heikommin. Viime kierroksen EIF-tappion jälkeen kajaanilaiset saavat apuvoimia liigatasolta, kun FC Hakan Salomo Ojala sekä Maximus Tainio vahvistavat joukkuetta ainakin MYPA-ottelussa. Viime kaudella Ykkösessä 23 maalia mättänyt Ojala osui myös MYPA:a vastaan – siivittääkö maalitykki AC Kajaanin takaisin voittojen tielle?

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

AC Oulu – FF Jaro
la 1.8. 17:00, Raatin stadion

Kierroksen kärkikamppailu nähdään Raatissa, jossa kaikki viisi otteluaan voittanut sarjakärki isännöi sarjakolmosta. AC Oululla on takanaan kolme peräkkäistä 1–0-voittoa, joista kahdessa viimeisessä kaatui viime kauden liigajoukkue. Loistavasti toiminut puolustuspeli pääsee jääeen testiin – FF Jaro on tehnyt yhdeksän maalia, mutta joka ottelussa on ollut erinomaiset saumat useampaan lisäosumaan.

Mallikkaan kasvojen pesun MYPA:n isäntänä suorittanut FF Jaro koki vieraiden tavoin kovia, kun sekä Toró että loistavasti esiintynyt Guillermo Sotelo loukkaantuivat kamppailussa. Mikäli ulkomaalaisvahvistukset eivät ole pelikunnossa lauantaina, omat pojat saavat jälleen lisävastuuta. Pietarsaarelaisten alkukausi on ollut hieno, mutta etenkin tehokkuudessa riittää paljon petrattavaa. Sarjakärjen vieraana maalipaikkoja ei tule takuulla yhtä montaa kuin viime viikolla.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

SJK Akatemia – IF Gnistan
su 2.8. 15:00, OmaSp Stadion

Alkukausi on ollut sarjanousija SJK Akatemialle raaka, sillä ajoittain mainioista otteistaan huolimatta joukkue ei ole onnistunut avaamaan pistetiliään. Derbyssä Vepsua vastaan Akatemia hallitsi pelitapahtumia, mutta tulos oli jälleen heikko. IF Gnistanin isäntänä joukkue tarvitsee ehdottomasti voiton, jotta kurssi kääntyisi.

Toinen sarjanousija IF Gnistan on jo päässyt pisteiden makuun, mutta yksi tasapeli viidestä ottelusta ei tyydytä oulunkyläläisiä. Viime viikonloppuna joukkue joutui MuSa:n jyrän alle, vaikka siirtyi johtoon pelin alkuhetkillä. IF Gnistan on päästänyt Ykkösen joukkueista eniten maaleja, vaikka Aatu Hakala on pelannut hienon alkukauden ”Kipinän” maalilla. Puolustuspeli on saatava kuntoon, mikäli IF Gnistan haluaa taistella säilymisestä tosissaan.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

MP – MuSa
su 2.8. 18:30, Mikkelin urheilupuisto

MP tuplasi alkukauden piste- ja maalimääränsä Kotkassa yllättämällä KTP:n. Kahdella tappiolla kautensa aloittanut joukkue osoitti viime ottelussaan kykynsä nousta tappioasemasta, jota sarjanousijalta tarvitaan. Nuori joukkue kaipaa myös kokemusta, jota se sai tällä viikolla – 164 Ykkösen ottelua pelannut Toni Tahvanainen vahvistaa mikkeliläisiä loppukauden kattavalla sopimuksella.

John Frederiksen nousi suurimpiin otsikoihin MuSa:n viime viikonlopun maalijuhlissa, mutta kotivoitto IF Gnistanista oli hieno esitys koko joukkueelta. Alkuminuuttien takaiskumaalia lukuun ottamatta MuSa pelasi yhtä vakuuttavasti kuin viime kaudella, jolloin joukkue yllätti epäilijänsä. Joukkueen tappioton putki on jo neljä ottelua – nyt olisi sauma antaa takaisin MP:lle, joka vei kevään cup-kohtaamisen tylysti 3–0.