Takaisin
22.1.2021 klo 13.06

Eezy United auttaa jalkapalloilijoita työelämään – ”Win-win-tilanne sekä yritykselle että työntekijälle”

Jaa:

Eezy United tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden hakea töitä jo aktiiviuran aikana sekä aktiiviuran jälkeen.

Maaliskuussa perustettu Eezy United tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden hakea töitä jo aktiiviuran aikana sekä sen jälkeen. Jalkapalloilijoista Anita Abu, Niklas Åhlgren, Pekka Mattila sekä Ardian Kovaqi aloittivat marraskuun loppupuolella Gigantin myymälöissä.

Pelaajayhdistyksen Player Development Manager Aku Tervaniemi kertoo, että yhteistyö Eezy Unitedin kanssa on sujunut erinomaisesti. Tervaniemen mukaan Eezy United on tehnyt tärkeää työtä kentän parissa erityisesti korona-aika huomioon ottaen.

– Mikä tärkeintä, myös pelaajilta tullut positiivista palautetta. Myös tulevaisuuden kannalta JPY:ssä halutaan olla yhdessä tukemassa pelaajien työelämän suunnitelmia sekä kannustamassa pelaajia olemaan aktiivisia ja valmistautumaan tulevaan työuraan esimerkiksi työkokemuksen kartuttamisen tai verkostoitumisen muodossa, Tervaniemi sanoo.

– Gigantin kaltaiset esimerkit kannustavat jalkapalloilijoita entistä enemmän, koska nähdään selkeästi, että on yrityksiä, jotka ovat valmiita joustamaan ja antavat mahdollisuuden työskennellä jalkapallon ehdoilla. Yrityksen joustavuus varmasti motivoi myös jalkapalloilijaa työntekijänä tuomaan kiitosta tehokkaan työsuorituksen muodossa. Win-win-tilanne sekä yritykselle että työntekijälle.

Toimialajohtaja Antti-Jussi Niemen mukaan Eezy United pyrkii yhdistämään urheilijan tai entisen urheilijan juuri hänelle sopivaan työhön. Firman työntekijöinä on jo nyt lukuisia nykyisiä tai entisiä urheilijoita, ja Eezy Unitedin kautta on mennyt useita suorarekrytointeja suoraan asiakasyrityksille.

– Asiakasfirmojen puolestaan nähdään saavan riveihinsä motivoituneen ja hyväkuntoisen työntekijän, joka pystyy käyttämään omia vahvuuksiaan myös työelämässä.

Komean uran jääkiekkokaukalossa luonut Niemi kertoo, että Eezy United on kaikkien urheilijoiden asialla lajista ja tasosta riippumatta. Niemi toteaa, että auttamisen tarve on ilmeinen – ammattilaislajeja on Suomessa vähän, ja moni urheilija on työn tarpeessa. Vastaavaa, urheilijoille suunnattua palvelua ei ole Suomessa kukaan aiemmin systemaattisesti tehnyt.

– Isoin juttu on auttaa urheilijaa. Haluamme kannustaa nuoria töihin ja saamaan merkintöjä cv:hen ja luomaan verkostoja. Se voi kantaa myöhemmin pitkälle työelämässä.

Niemen sekä PK-35:n Anita Abun mietteitä löydät videolla.