Takaisin
17.7.2018 klo 08.09

Eetu Vertainen: ”Näytimme, että voimme haastaa kenet vain”

Jaa:

Suomi loi tukun hyviä maalipaikkoja U19 EM-kisa-avauksessaan Italiaa vastaan, mutta ei onnistunut yllättämään vastustajan maalivahtia. Italia voitti pelin 1-0.

Eetu Vertainen viimeisteli EM-kenraalissa Turkkia vastaan kaksi maalia ja lähti hyvällä itseluottamuksella myös peliin Italiaa vastaan. Suomen hyökkäykset olivat laadukkaita ja Vertainenkin sai paikkansa, mutta tällä kertaa maalit jäivät odottamaan seuraavaa koitosta.

 

- Päällimmäinen fiilis on tietenkin huono. Menetettiin kolme pistettä eikä tehdä omista paikoista maaleja. Mutta loppujen lopuksi kun alkaa miettimään tarkemmin, niin pelasimme erittäin hyvin joukkueena. Pystyimme näyttämään, että voimme haastaa kenet tahansa, Vertainen totesi.

 

- Henkilökohtaisesti uskon, että pystyn haastamaan kenet tahansa tuolla kentällä ja haluan näyttää, mitä osaan. Minulla oli avopaikkoja, mutta joskus se on vaan sellaista, ettei uppoa. Olisi pitänyt tehdä 3-4 maalia.

 

Suomi jatkaa turnausta torstaina Portugalille avauspelissään 1-3-tappion kärsinyttä Norjaa vastaan. 

 

- Parannettavaa on erityisesti se tietenkin, että laitamme paikoista sisään. Joukkueen ilme oli erittäin hyvä tänään, ei muuten mitään.

 

Oliko Suomen jääminen maaleitta Vertaisen mielestä sitten isäntien huonoutta vai Italian maalivahti Alessandro Plizzarin vahvuutta?

 

- Meidän huonoutta, uskon. Veskari torjui pari hyvin, mutta uskon, että pystymme pienellä skarppauksella (jatkossa) hoitamaan nämä.

 

Suomi kohtaa Norjan torstaina 19.7. Seinäjoella klo 18.30.