Takaisin
3.6.2018 klo 19.13

Eetu Vertainen aikoo ottaa paikan EM-kisajoukkueesta

Jaa:

HJK:n Eetu Vertainen on noussut viimeisen vuoden aikana U19-poikien maajoukkueeseen ja uskoo viime aikaisten näyttöjen riittävän myös EM-kisalippuun.

 

Eetu Vertainen on pelannut HJK:n paidassa Veikkausliigaa tällä kaudella viidessä ottelussa yhteensä 216 minuuttia. Pelaamansa minuutit hän on käyttänyt hyvin hyödykseen. Ensimmäisessä 90-minuuttisessaan hyökkääjä laukoi maalin kulmapotkusta ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon. Uran toinen liigamaali syntyi toissa kierroksella SJK:ta vastaan.

 

HJK lähti maaottelutauolle kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkue teki noissa peleissä 15 maalia ja päästi neljä. Vertainen on lisäksi pelannut seuran farmijoukkue Klubi 04:n riveissä yhden ottelun Ykköstä.

 

- Alkukausi oli koko joukkueellemme vaikea, mutta pelaamisemme on mennyt paljon eteenpäin. Tietenkin toivon, että pääsisin pelaamaan vielä enemmän, mutta meillä on tällä hetkellä todella kova jengi, Vertainen kommentoi.

 

- Tavoitteeni on ehdottomasti pelata koko kausi liigaa. Tieto siitä, että pääsen näyttämään osaamistani joka tapauksessa jossain, tuo kuitenkin myös motivaatiota.

 

”Varma pelipaikka” auttanee Vertaista myös kilpailussa maajoukkuepaikasta. Hän onkin todennäköisesti melko korkealla päävalmentaja Juha Malisen papereissa tällä hetkellä. Edellisessä maaottelutapahtumassa Sveitsissä Vertainen pelasi molemmissa otteluissa. Launtaina Montenegroa vastaan hänet vaihdettiin kentälle reilun tunnin kohdalla ja sisääntulo oli vähintääkin lupauksia herättävä.

 

Vertainen laukoi pallon maalin ylärimaan Sveitsiä vastaan ja Montenegroa vastaan kuti kilahti vasempaan tolppaan. 

 

- Olen tyytyväinen omiin näyttöihin, vaikka ne maalit nyt vielä uupuvatkin. Olen varma, että ne tulevat vielä. Uskon, että mahdollisuuteni päästä kisaryhmään ovat hyvät. Yritän tulevina viikkoina antaa mahdollisimman hyviä näyttöjä myös liigassa, jotta paikka tulisi jopa avaukseen.

 

Malinen aloitti Suomen päävalmentajana maaliskuussa. Nyt meneillään on ensimmäinen täysi leiri kokeneen luotsin alaisuudessa. Vertaisen mukaan ongelmia uuden pelisysteemin oppimisessa ei ole.

 

- Juhan pelitapa sopii minulle ihan mahtavasti. Tykkään todella paljon sellaisesta, että mennään koko ajan eteenpäin, ollaan rohkeita ja yritetään juttuja. 

 

- Olemme mielestäni menneet Juhan aikana pelillisesti nopeasti aika paljon eteenpäin. Olemme löytäneet pelaamiseen oman identiteetin. Se on tuonut meille varmuutta tekemiseen kentällä. Uskon vahvasti, että tulokselliset onnistumiset ovat tulossa.

 

Suomi valmistautuu parhaillaan Eerikkilässä kesän EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Seinäjoella ja Vaasassa 16.-29.7. Malisen joukkio hioo yhtenäistä pelitapaansa, mutta samalla yksilöt käyvät kisaa pelipaikoista.

 

Suomi kohtaa lohkovaiheessa Italian, Norjan ja Portugalin. Lohkossa B jatkopaikoista pelaavat Turkki, Ukraina, Ranska ja Englanti. 

 

- Kilpailu ei näy ilmapiirissä, fiilis joukkueessa on todella hyvä. Minä en ainakaan koe paineita siitä, että tällä leirillä olisi pakko onnistua. Teen omaa juttuani täysillä ja se riittää siihen mihin riittää. Tiedän, että sitä miten onnistumme seurajoukkueissa seurataan myös.

 

Vertaisella on sopimuksestaan HJK:n kanssa jäljellä kuluva kausi sekä optio kaudesta 2019. 

 

- Tavoitteeni on ilman muuta päästä ulkomaille, mutta tällä hetkellä koen paikkani HJK:ssa hyväksi. Pelaan tänä vuonna sellaisessa roolissa, jonka valmentaja parhaaksi näkee. Onnistumisten myötä se varmasti kasvaa tulevaisuudessa.

 

- Haluan olla ensin oikeasti hyvä Veikkausliigapelaaja ennen kuin lähden eteenpäin. Haluan, että minä itse ja muutkin ajattelevat, että Veikkausliiga on minulle väärä sarja. 

 

U19-pojat kärsivät lauantaina Montenegron U20-joukkueelle 1-2-tappion. Maat kohtaavat toistamiseen maanantaina klo 14. Myös tuo kamppailu näkyy suorana Huu-tv:ssä.