Takaisin
25.8.2021 klo 11.57

Eetu Mömmö valitsi U.S. Leccen – ”Koko kaupungista huokuu, että täällä seurataan futista”

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

”I Giallorossi” sijoittui viime kaudella Serie B:n neljänneksi, ja tällä kaudella seura hakee paluuta pääsarjaan.

Eetu Mömmö nousi Veikkausliigan seuraajien huulille viime kaudella, kun nuorukainen viiletti 18 Ilveksen sarjaottelussa. Tällä kaudella Mömmö, 19, ehti pelata 13 ottelua ja viimeistellä niissä mukavat neljä osumaa, kunnes uudet maisemat kutsuivat – italialainen U.S. Lecce kiinnitti Pikkuhuuhkajien pelaajan viiden vuoden sopimuksella.

– Lecce osoitti minuun paljon kiinnostusta siirtoikkunan aikana. He kertoivat minulle ja agentilleni organisaatiosta sekä arjesta siellä, ja lopulta tämä tuntui parhaalta vaihtoehdolta, Mömmö avaa. 

– Tämä on iso ja perinteikäs seura, joka vaikuttaa hyvältä paikalta kehittyä. Moni nuori pelaaja on päässyt viime vuosina pelaamaan edustusjoukkueessa ja päässyt vielä siitä eteenpäin.

Uransa TPV:ssa aloittanut Mömmö saapui saapasmaahan viime viikolla ja pääsi asettumaan aloilleen tänä maanantaina. Ensivaikutelma Etelä-Italiassa sijaitsevasta Leccestä, jossa asuu noin 100 000 ihmistä, on mainio. Vaikka asukasluku on pienehkö, kaupungin jalkapalloylpeyden peleissä riittää katsojia – ennen koronarajoituksia Leccen yleisökeskiarvo oli kaudella 2019–2020 yli 23 000.

– Tämä on tosi kaunis kaupunki. Koko kaupungista huokuu, että täällä seurataan futista. Ilmasto on aivan erilainen kuin Suomessa, mikä on vaatinut totuttelua. Meillä on treenit aika varhain aamulla, mutta lämpötila kohoaa niiden aikana lähemmäs +30 astetta.

Mömmö asettui muiden pelaajien tavoin asuntolaan, josta lähtee joka aamu kyyti Leccen harjoituskeskukselle. Asuntolasta löytyy myös Leccen toinen suomalainen – U19-poikien Henri Salomaa siirtyi italialaisseuraan heinäkuun alussa pelattuaan alkukauden HJK Klubi 04:ssä. 17 vuotta sitten myös Alexei Eremenko jr siirtyi Lecceen HJK:n organisaatiosta ja päätyi pelaamaan seurassa 35 Serie A -ottelua.

Katseet karsinnoissa

Mömmö sai ensimmäisen kutsun Pikkuhuuhkajiin maaliskuussa, kun Suomi leireili Eerikkilässä ja pelasi harjoitusottelut FC Hakaa ja KTP:tä vastaan. Mömmö oli mukana myös kesäkuun vierasmaaotteluissa Ruotsia sekä Slovakiaa vastaan ja esiintyi edukseen etenkin Ruotsi-ottelussa.

– On hienoa päästä mittaamaan omaa tasoaan sekä näkemään pelikavereita. Nyt ne tosipelit alkavat, ja odotan niitä tosi innolla. Edellisissä maaotteluissa päästimme liikaa maaleja emmekä tehneet niitä itse. Näen, että meidän tulee parantaa kollektiivista puolustamista, mutta myös viimeistelyn tulee olla parempaa.

Suomen EM-karsintaurakka alkaa Viron vieraana perjantaina 3. syyskuuta 19:00, ja tiistaina 7. syyskuuta 18:00 Pikkuhuuhkajat isännöi Kroatiaa. Mömmö ei ole vielä päässyt pelaamaan Suomi-paidassa kotiyleisön edessä, ja hän odottaa innolla Raatin stadionin iltaa.

– Uskon, että suomalaisyleisö antaa meille extraboostin, ja saamme Kroatiaa vastaan hyvän matsin. Toivottavasti paikalle saapuu paljon Suomen kannattajia.

Viron ja Kroatian lisäksi Suomen lohkossa pelaavat Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsee suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.