Takaisin
16.10.2021 klo 14.53

Eerikkilä Areenasta Jari Litmanen Areena

Jaa:

Ⓒ Eerikkilä Outdoor&Resort

Eerikkilän jalkapallostadion on saanut nimekseen Jari Litmanen Areena. Uusi nimi sekä areenan käytävälle tehty kunniakäytävä ovat kunnianosoitus kaikkien aikojen suomalaiselle jalkapalloilijalle sekä koko suomalaiselle jalkapallokulttuurille. 

Jari Litmanen Areenan kunniakäytävällä esitellään suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä pelaajia, valmentajia ja taustavaikuttajia huoltajista johtajiin. Henkilöt on ryhmitelty käytävälle vuosikymmenittäin 1900-luvun alusta 2020-luvulle. Lisäksi käytävältä löytyvät kuvat kaikista vähintään sata maaottelua Suomen paidassa pelanneista ja uransa jo lopettaneista jalkapalloilijoista sekä futsal-pelaajista. Kunniakäytävällä on myös luettelo kaikista maajoukkuepaidassa esiintyneistä pelaajista. Kuvagalleriaa tullaan täydentämään myös tulevaisuudessa.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo, että nyt tehdyillä toimenpiteillä kunnioitetaan kaikkia lajin parissa toimineita roolista riippumatta. Eerikkilän perustaja Erik von Frenckell sekä kaikkien aikojen suomalaispelaaja Jari Litmanen ansaitsevat kuitenkin tässä tarinassa erityishuomionsa.

”Eerikkilän yksi olemassaolon oikeutus lähtee siitä, että autamme suomalaista jalkapalloa voimaan hyvin ja menestymään. On tärkeää, että myös tulevat sukupolvet saavat kokonaiskuvan suomalaisesta jalkapallohistoriasta. Jarin näyttämän esimerkin myötä he toivottavasti saavat ymmärrystä myös siitä, että kovalla työllä Suomestakin voi ponnistaa maailmankartalle.”

”On hienoa, että Jari vastasi myöntävästi ehdotukseemme ja olemme nyt saaneet areenalle jotain konkreettista näkyväksi. Tämä on iso asia Eerikkilälle ja suomalaiselle jalkapallolle. Kiitokseni Palloliitolle, joka oli mukana mahdollistamassa projektia. Tavoitteenamme on jatkaa jalkapallokulttuurin näkyväksi tuomista Eerikkilässä myös tulevaisuudessa."

Jari Litmanen suhtautuu nimikkoareenaansa sekä areenasta löytyvään kunniakäytävään kiitollisuudella ja nöyryydellä.

”Tämä on minulle henkilökohtaisesti suuri kunnia. Haluan kiittää projektin toteutuksesta Eerikkilää ja muita siinä mukana olleita henkilöitä. Itse saamani kunnianosoituksen lisäksi on ihan yhtä tärkeää antaa arvoisensa huomio kaikille muillekin Suomen jalkapallohistoriaan vaikuttaneille henkilöille. Emme kukaan selviä, emmekä tule tulevaisuudessakaan selviämään yksin, vaan tarvitsemme mukaamme muita ihmisiä. Huoltajia, valmentajia, joukkueenjohtajia ja pelikavereita. Hienoa, että heitä kaikkia löytyy areenan kunniakäytävältä. Meidän on hyvä muistaa, että ilman historiaa ei ole tätä hetkeä, eikä myöskään tulevaisuutta.”

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande iloitsee Litmasen ja koko lajin saamasta kunnianosoituksesta. Hänen mukaansa inspiroiva ympäristö ja menneisyyden arvostus ovat tärkeitä tekijöitä, kun rakennetaan suomalaisen jalkapallon menestyvää tulevaisuutta.

”Eerikkilä on viimeiset vuosikymmenet ollut maajoukkuepelaajiemme koti ja sillä on monin tavoin keskeinen rooli suomalaisen jalkapallon ja futsalin identiteetin kasvussa ja rakennustyössä. Upeaa, että lajin uranuurtajat ovat kuvien kautta läsnä, kun tulevat sukupolvet tavoittelevat omia unelmiaan. Tällaiset teot rakentavat ja syventävät lajikulttuuria.”

Jari Litmanen Areena on lämmitettävä ja valaistu luonnonnurmikenttä, jossa on 700-paikkainen katettu katsomo. Muun muassa jalkapallon naisten maajoukkue Helmarit sekä nuorten maajoukkueet harjoittelevat ja pelaavat Jari Litmanen Areenalla.