Damallsvenskan käynnistyi - Alanen heti maalinteossa

Ruotsissa sarjakausi pyörähti käyntiin ja tuttuun tapaan länsinaapurissa nähdään vahva suomalaispanos. Emmi Alanen sai heti maalitilinsä auki kauden avauskierroksella.

Emmi Alanen pääsi heti maalin makuun, kun hän iski Växjön tasoitusmaalin rankkarista 85. minuutilla AIK:ta vastaan 1-1 (0-0) päättyneessä ottelussa. Vera Varis torjui Växjön maalilla ja Alanen pelasi koko pelin. Maiju Ruotsalaisen valmentaman AIK:n riveissä Milla-Maj Majasaari vartioi maalia, Jenny Danielsson tuli 81. minuutilla vaihtoon ja Emma Santamäki 57. minuutilla.

Voitolla kautensa aloitti myös Ria Öling, joka pääsi juhlimaan 1-0 (0-0)-voittoa FC Rosengårdin kanssa Linköpings FC:stä. Öling pelasi 72 minuuttia ottelussa ja Olga Ahtinen kirjautti koko pelin Linköpingin nutussa.

Eveliina Summasen ja Jutta Rantalan Kristianstad aloitti kautensa 1-1 (1-1)-tasapelillä Eskilstuna Unitedia vastaan. Summanen pelasi koko pelin ja Rantala tuli vaihtoon 58. minuutilla.

Anna Tammisen ja Eva Nyströmin Hammarby taipui sarja-avauksessaan Häckenille 0-1 (0-1). Molemmat pelasivat täydet minuutit.

Elli Pikkujämsä sai niin ikään vastuuta koko pelin, mutta Örebro taipui Djurgårdenin vieraana 0-1 (0-1).

Italiassa Tuija Hyyrysen Juventus otti jälleen askeleen kohti mestaruutta voittaessaan Sassuolon selvästi 3-0 (1-0). Hyyrynen otettiin vaihtoon kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Juventus on voittanut kaikki 18 peliään.

Pink Barin ja Interin välisessä ottelussa jäi suomalaisten kohtaaminen näkemättä, kun sekä Paula Myllyoja että Anna Auvinen olivat penkillä koko pelin. Inter voitti ottelun 2-1 (0-1) ja nousi sarjassa kahdeksanneksi. Barin asema sarjajumbona on tukala, sillä se on hävinnyt 17 ottelua peräkkäin.

Espanjassa sen sijaan nähtiin suomalaispelaajat samaan aikaan kentällä, kun Sanni Franssin Real Sociedad sai vieraakseen Linda Nymanin Logronon. Franssi tuli vaihdosta kentälle 64. minuutilla ja Nyman yhdeksän minuuttia myöhemmin. Ottelu päättyi Real Sociedadin 3-1 (2-1)-voittoon. Real Sociedad on sarjassa neljäntenä ja Logrono taistelee vielä sarjapaikastaan ollen putoamisviivan alapuolella.

Iina Salmen Valencia katkaisi seitsemän ottelun mittaisen voitottomien pelien putken voittamalla Madridin 2-0 (1-0). Salmi tuli tunnin jälkeen vaihtoon. Valencia tukevoitti asemiaan keskikastissa ollen nyt kymmenentenä.

Englannissa pelattiin FA Cupia ja Emma Koiviston ja Nora Heroumin Brighton & Hove Albion eteni seuraavalle kierrokselle 1-0-voitolla Bristol Citystä. Heroum pelasi koko pelin Koiviston ollessa vaihdossa.

Tinja-Riikka Korpelan Everton puristi niin ikään jatkoon nousemalla tappioasemasta 2-1-voittoon Durhamia vastaan. Korpela ei pelannut ottelussa.

Englannin Superliigan kärkijoukkue Chelsea oli liian kova pala Juliette Kempin London City Lionessesille, kun Chelsea jyräsi jatkoon 5-0-voitolla.

Ranskan liigassa Adelina Engman tuli 69. minuutilla kentälle, kun Montpellier vankisti asemiaan ylemmässä keskikastissa voittamalla Issyn 3-0 (2-0).

Linda Sällströmin Paris FC:n ja PSG:n paikallisottelu siirrettiin.