Takaisin
16.10.2021 klo 18.49

Cup-mestaruus on Åland Unitedille toinen peräkkäinen – ”Ei kautta olisi voinut paremmin lopettaa!”

Jaa:

Ⓒ Kalevi Hämäläinen

Olympiastadionilla kamppailtiin mestaruudesta pitkän kaavan kautta ja Åland United pääsi juhlimaan Suomen Cupin mestaruutta vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Viime vuoden tuplamestari sai tällä kaudella Kansallisesta Liigasta kaulaansa pronssisen mitalin ja tänään pelatusta Cupin finaalista kaikista kirkkaimman pystin. Ahvenanmaalta oli tullut bussilasteittain faneja Olympiastadionille kannustamaan ahvenanmaalaisia, mistä Anni Miettunen oli ennen ottelun alkua Ruudun haastattelussa iloinen. 
 
- Faneilla on tosi iso merkitys. Aina on hyvä fiilis, kun voi luottaa, että Ahvenanmaalta tulee kannattajia katsomaan ottelua ja pitämään ääntä. 
 
Loppuottelu eteni 1–1-tilanteesta maalittomaksi jääneeseen jatko-otteluun. Voittaja selvisi lopulta rangaistuspotkukilpailussa, jossa Åland United oli parempi maalein 4–2. Ratkaisun myötä sekä Åland Unitedin pelaajat että joukkueen kannustusjoukot saivat ryhtyä juhlimaan Suomen Cupin mestaruutta toista vuotta peräkkäin. Joukkueen Kapteeni Pille Raadik oli todella iloinen mestaruuden uusimisesta. 
 
- Voitimme Cupin myös viime vuonna ja se oli meille ensimmäinen Cupin mestaruus. On ihan mahtavaa, että voitimme myös tänä vuonna ja saimme pidettyä mestaruuden Ahvenanmaalla. 
 
Loppuottelu oli tapahtumiltaan hyvin tasainen, ja joukkueet käyttivät selvästi omia vahvuuksiaan PK-35 Vantaan pyrkiessä lyhytsyöttöpelillään pallonhallintaan ja Åland Unitedin hakiessa ratkaisujaan nopeista tilanteenvaihtoista ja erikoistilanteista. Raadikin mielestä ottelu alkoi hieman hermostuneesti.
 
- Minusta tämä oli hyvin tyypillinen Cup-ottelu, kun molemmat joukkueet olivat aluksi hieman hermostuneita. Me pystyimme luomaan maalintekopaikkoja ja PK-35 Vantaa onnistui aika hyvin pitämään pallonhallinnan itsellään. 
 
Raadik oli tyytyväinen ahvenanmaalaisten kauteen kokonaisuutena ja oli todella iloinen siitä, että kauden sai päättää Cupin voittoon.  
 
- Koko kauden aikana me pelasimme sekä todella hyviä että myös heikkoja otteluita, eli on ollut ylä- ja alamäkiä. Koko kauden suoritusta mitataan kuitenkin kokonaisuutena ja olemme joukkueena tyytyväisiä lopputulokseen, saimmehan kaksi mitalia. Suomen Cupin voitto tuntuu ihan mahtavalta, ei kautta olisi voinut paremmin lopettaa!