Cup-mestari vaihtuu – VPS, KPV ja Ilves välieriin

Lauantaina ratkottiin kolme miesten Suomen Cupin välieräjoukkuetta. Neljän parhaan joukkoon tiensä selvittivät VPS, KPV ja Ilves.

Hallitseva cup-mestari FC Inter joutui tunnustamaan VPS:n paremmakseen 1-2 (1-0)-numeroin. Inter meni ensimmäisen puoliajan lopussa 1-0-johtoon Filip Valencicin osumalla. VPS nousi toisella puoliajalla rinnalle ja ohi Jerry Voutilaisen ja Steven Morrisseyn maaleilla.

KPV haki niin ikään vierasvoiton kaadettuaan RoPS:n Rovaniemellä 2-1 (1-0). KPV:n Joni Mäkelä onnistui ainoana maalinteossa avauspuolikkaalla, mutta Juho Hyvärinen tasoitti 67. minuutilla. KPV iski kuitenkin vielä kertaalleen, kun Sebastian Mannström viimeisteli 79. minuutilla ottelun voittomaalin.

Hongan ja Ilveksen ottelu venyi lopulta rangaistuspotkukilpailuun. Varsinaisella peliajalla nähtiin kaksi maalia loppuhetkillä. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Hongan Gideon Baah vei espoolaiset johtoon, mutta Emile Paul Tendeng tasoitti neljä minuuttia myöhemmin. Jatko-ottelussa ei maaleja nähty, joten välieräpaikka ratkaistiin lopulta rangaistupotkukilpailussa. Siinä Ilves oli vahvempi 4-3 ja selvitti tiensä näin välieriin.

Suomen Cupin neljäs puolivälieräottelu pelataan sunnuntaina, kun IFK Mariehamn isännöi FC Lahtea.